«Το ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα! Αποκαλυπτικό άρθρο λίγες ώρες πριν το δολοφονικό χτύπημα»








“Συναγερμός για μεγάλο χτύπημα – Μαζιώτης, Ρούπα, Παλαιοκώστας έχουν εντοπιστεί στην Αθήνα”. «Άρθρο αναλύει την γνώση των Αρχών για το δολοφονικό χτύπημα. Όπως αποδείχθηκε γνώριζαν, αλλά δεν έκαναν τίποτα», αναφέρει η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής!



Η εφημερίδα “Παραπολιτικά” δημοσίευσε ένα άρθρο του Δ. Γιαννακόπουλου για τις κινήσεις των γνωστών τρομοκρατών καθώς και τον συναγερμό που είχε σημάνει στις Αρχές.

Παραθέτουμε αυτούσιο το αποκαλυπτικό άρθρο που γράφηκε λίγες ώρες πριν την διπλή δολοφονία των δύο νεαρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο:

“Συναγερμός για μεγάλο χτύπημα – Μαζιώτης, Ρούπα, Παλαιοκώστας έχουν εντοπιστεί στην Αθήνα

Δολοφονία, απαγωγή, επίθεση σε κτίριο – σύμβολο; Το ερώτημα δεν είναι αν οι «φαντομάδες» του τρόμου θα χτυπήσουν, αλλά πότε, πού και ποιον. Με ογκώδη λεία από ληστείες τραπεζών και χρηματαποστολών, ο Νίκος Μαζιώτηςκαι η Πόλα Ρούπα, με τους συνεργούς τους από το δίκτυο των αντιεξουσιαστών και τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα, σχεδιάζουν το επόμενο έγκλημα κατευθείαν στην καρδιά της Ελλάδας και αποσκοπώντας στον διεθνή διασυρμό της. Δεν είναι εύκολο, αλλά ποιος είπε ότι ειδικά ο Παλαιοκώστας δεν κάνει εύκολα τα δύσκολα, καταφέρνοντας να παραμένει ασύλληπτος κοντά στα πέντε χρόνια, και παρότι θα μπορούσε να μείνει άγνωστος στο εξωτερικό, επέλεξε να επιστρέψει στους γνώριμους – για εκείνον – τόπους του εγκλήματος;

Διασταυρωμένες πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι, όπως ο Μαζιώτης στις πέντε τουλάχιστον ληστείες τραπεζών που διέπραξε από τον Μάιο του 2012 έως το περασμένο καλοκαίρι, έχει μαζί του τον φυγόδικο αντιεξουσιαστήΠαναγιώτη Ασπιώτη, και κατά περίπτωση τους Μάριο Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη, έτσι και ο Παλαιοκώστας φέρεται να συνεργάζεται αυτή την περίοδο με τον νεαρό Αλβανό Ιλίρ Κούπα. Ο τελευταίος κατάφερε να διαφύγει από τους αστυνομικούς τον περασμένο Ιούλιο, μετά τη συμπλοκή στο Ζαλογγοπόταμο Ηπείρου, όπου σκοτώθηκε ο επικεφαλής της ομάδας δραπετών των Φυλακών Τρικάλων, Μάριον Κόλα.

Που κρύβονται

Σύμφωνα με πηγές της Αντιτρομοκρατικής, το προηγούμενο διάστημα οι Μαζιώτης – Ρούπα είχαν διάφορα «ορμητήρια» στην περιοχή της Μεσσηνίας και σε νησί του Ιονίου. Πέραν των τριών ληστειών που διέπραξε στην Πελοπόννησο ο επικεφαλής του «Επαναστατικού Αγώνα» συνήθιζε να παραθερίζει εκεί, ενώ η σύντροφός του, Πόλα Ρούπα, μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Οι αστυνομικές Αρχές, αξιοποιώντας πηγές από τις τοπικές Αρχές ασφαλείας και χρησιμοποιώντας εκτεταμένα το σύστημα των «νόμιμων συνακροάσεων», κατάφεραν μόλις πρόσφατα να θέσουν υπό παρακολούθηση δύο συνεργούς των φυγόποινων τρομοκρατών, όταν ο Μαζιώτης επιστρέφει στην Αθήνα.

Πριν από λίγες μέρες λέγεται ότι εντοπίστηκε «σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το δημαρχείο της Πλατείας Κοτζιά», γεγονός που σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα των ερευνών να προΐσταται προσωπικά ο αρχηγός Νίκος Παπαγιαννόπουλος. Σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης είχαν συλληφθεί σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, η Αστυνομία διαπιστώνει ότι «έχουν έλθει πολύ κοντά στη ΓΑΔΑ» και εκτιμά ότι ενεργούν όπως οι παλαιότερες γενιές τρομοκρατών, με αφετηρίες του Γκύζη, τα Κάτω Πατήσια, τα Εξάρχεια, τους Αμπελόκηπους και τον Βύρωνα – Υμηττό. Διαθέτουν σχέδια διαφυγής, κυρίως προς την Αθηνών – Λαμίας, με τον Παλαιοκώστα να γνωρίζει σαν την παλάμη του τις παλαιές εθνικές οδούς προς Θήβα και Κόρινθο. Άλλωστε, αρκετές φορές η Κρατική Ασφάλεια παρακολουθούσε διαμερίσματα στην περιοχή των Κάτω Πατησίων και της Νέας Φιλαδέλφειας με απευθείας «έξοδο» στην εθνική οδό, τα οποία χρησιμοποιούσε έως πρόσφατα ο διαβόητος δραπέτης.

Ενδείξεις

Οι Μάριος Σεϊσίδης και Γρηγόρης Τσιρώνης, επικηρυγμένοι από το 2009 με 600.000 ευρώ για συμμετοχή στους «ληστές με τα μαύρα», έχουν εμπλακεί σε αρκετές διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων και ληστείες τραπεζών με περιφερειακό ρόλο, όπως και την περίοδο της δράσης του Γιάννη Δημητράκη. Ο τελευταίος και ο Σίμος Σεϊσίδης έχουν αποφυλακιστεί και αποτραβηχτεί, ενώ – κατά την Αστυνομία – ο αδελφός του, Μάριος, συνεχίζει τη δράση του. Προσφάτως τον είδαν ξανά στο «άβατο» της Πλατείας Εξαρχείων με φίλους του από τα . παλιά, ένας εκ των οποίων έχει ενεργό συμμετοχή στη στρατολόγηση νεαρών στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Όσον αφορά στον επίσης εξαφανισμένο Ασπιώτη, ορισμένα στοιχεία που περιήλθαν εσχάτως σε γνώση της Αστυνομίας αναφέρουν ότι χρησιμοποιεί μικρό διαμέρισμα στην περιφερειακή οδό του Πολυγώνου. Η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι το σχεδιαζόμενο χτύπημα θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό σημείο της Αθήνας. Η συγκεκριμένη υπόθεση εργασίας συγκεντρώνει πιθανότητες, ωστόσο «προσκρούει» στον Παλαιοκώστα, που δεν χτυπά τόσο κεντρικά, καθώς ζει σε ορεινούς όγκους και απομακρυσμένες περιοχές. Η μοναδική φορά που αποδεδειγμένα είχε κάποια μορφή συμμετοχής σε τρομοκρατική ενέργεια ήταν στην αποστολή δέματος βόμβας τον Ιούνιο του 2010 στο γραφείο του τότε υπουργού Δημοσίας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον οποίο έχει βάλει για τα καλά στο μάτι, όπως αποδεικνύεται από το περιεχόμενο της επιστολής που είχε στείλει τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου στην «Ελευθεροτυπία».

Στα πλεονεκτήματα της «ομάδας» καταγράφεται το παρελθόν των μελών της στις φυλακές, όπου ανέπτυξαν κώδικες επικοινωνίας χωρίς κινητά τηλέφωνα και τεχνολογικά μέσα. Βασικό μειονέκτημα αποτελεί η αυξημένη επαγρύπνηση της Αστυνομίας, που δυσκολεύει αρκετά την πρόσβαση των τρομοκρατών στους «στόχους» τους. Ωστόσο, λόγω της ευρείας ανάπτυξης του δικτύου στις νεαρές ηλικίες, καταφέρνουν να συναντώνται σε διαμερίσματα που ενοικιάζουν φοιτητές, υπεράνω υποψίας, ανά την Αθήνα”.



Πηγή: Χρυσή Αυγή

http://www.makeleio.gr/?p=23548&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook