ΕΛ.ΑΣ: Αυτός είναι ο εκτελεστής - Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του





Στη δημοσιότητα έδωσε  η αστυνομία φωτογραφίες από το βίντεο που κατέγραψε την επίθεση των τρομοκρατών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, το βράδυ της Παρασκευής, στο Νέο Ηράκλειο, όπου δολοφόνησαν δύο μέλη του κόμματος και τραυμάτισαν σοβαρά ένα τρίτο. Επίσης, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία της μοτοσικλέτας με την οποία διέφυγαν οι δολοφόνοι, με την ελπίδα να τους έχει δει κάποιος και να δώσει στοιχεία που ενδεχομένως να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους.


Εν τω μεταξύ, κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική για τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, την περασμένη Παρασκευή, στο Νέο Ηράκλειο, με τους δύο νεκρούς και τον έναν τραυματία, έδωσε νεαρός ο οποίος γλίτωσε από θαύμα από τις σφαίρες των τρομοκρατών. Παράλληλα, το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε γνωστό μετά την εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ότι ο 13ος κάλυκας που βρέθηκε κοντά στα γραφεία ρίχτηκε από το ίδιο όπλο, τύπου zastava, των τρομοκρατών.

Ο δράστης, όπως είπε ο νεαρός, τον πυροβόλησε δύο φορές και ένιωσε τις σφαίρες να σφυρίζουν γύρω από το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, ο εκτελεστής τον προσέγγισε πεζός χωρίς να μιλήσει και τον πυροβόλησε από απόσταση 10 με 15 μέτρων.

Ο δολοφόνος, ανέφερε, είχε ήδη πυροβολήσει τα δύο θύματά του και στη συνέχεια μπήκε στην είσοδο των γραφείων και πυροβόλησε εναντίον του.
Εν τω μεταξύ όσο περνάνε οι ημέρες όλο και νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δολοφονική ενέργεια των τρομοκρατών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο πριν από την επίθεση το άτομο που πυροβόλησε και σκότωσε τους νεαρούς στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και ο συνεργός του, έκαναν ...κατόπτευση χώρου. Είχαν περάσει έξω από τα γραφεία με τη μοτοσικλέτα τους και έλεγξαν το χώρο πριν προχωρήσουν στο σχέδιό τους.

Η κίνησή τους αυτή έχει καταγραφεί από τις κάμερες των γραφείων της Χρυσής Αυγής, στις οποίες φαίνεται ότι επιστρέφουν και δολοφονούν τους δύο νεαρούς.
Στο βίντεο από τις κάμερες φαίνεται ότι ο δολοφόνος φέρει σακίδιο, ενώ τρεις κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τα σημεία διαφυγής των τρομοκρατών.

Παράλληλα η Αντιτρομοκρατική αναζητά το χώρο στον οποίο οι τρομοκράτες έκρυβαν για 4 μήνες την κλεμμένη μηχανή, ο οποίος, δεν αποκλείεται, εκτός από το να χρησιμοποιείτο ως γκαράζ, να αποτελεί και γιάφκα όπου κρύβουν οπλισμό.

Οι έρευνες εστιάζονται, κυρίως, στα βόρεια προάστεια της Αττικής, διότι οι δράστες της διπλής δολοφονίας εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα με την οποία διέφυγαν στο ρέμα της Χελιδωνούς.
Παράλλήλα, η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για τον εντοπισμού δειγμάτων DNA στη μοτοσικλέτα.

ethnos.gr
http://www.freepen.gr/2013/11/blog-post_9896.html