Ξεπέρασε την ταχύτητα του φωτός στις επικοινωνίες και τον σκότωσαν; Ο θάνατος του μηχανικού Η/Υ και πρώην μπασίστα των Iron Butterfly, Philip Taylor Kramer





Ο Philip Taylor Kramer διετέλεσε μπασίστας των Iron Butterfly και ηχογράφησε μαζί τους δύο albums (“Scorching Beauty” και “Sun and Steel”)

που κυκλοφόρησαν το 1975. Αργότερα πήρε πτυχίο στην αεροδιαστημική, και εργάστηκε ως «ειδικός μηχανικός» στο σύστημα διεύθυνσης των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων MX για λογαριασμό του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, με την απαραίτητη εξουσιοδότηση για άκρως απόρρητα έγγραφα. Στην συνέχεια ίδρυσε την Total Multimedia Inc με τον Randy Jackson, αδερφό του «βασιλιά της pop» Michael Jackson, εταιρία που ειδικευόταν στην fractal (μορφοκλασματική) συμπίεση αρχείων video σε CD-ROM. Παρά το γεγονός, ότι η εταιρία μπήκε σε άρθρο του πτωχευτικού κώδικα, το πάθος του για την έρευνα παρέμενε αναλλοίωτο και η εταιρία συνέχισε την λειτουργία της.



Τι έψαχνε;

Ο Kramer εργαζόταν πυρετωδώς πάνω σε ένα σύστημα επικοινωνίας που ξεπερνούσε την ταχύτητα του φωτός χρησιμοποιώντας βαρυτικά κύματα και μαγνητικά σωματίδια. Σύμφωνα με την μέχρι τότε έρευνα, η ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων αποτελείτο από εξαιρετικά μεγάλους κυλίνδρους αλουμινίου ή νιοβίου, που βρίσκονται μέσα σε υπεραγώγιμες δεξαμενές υγρού αζώτου βαθιά στο υπέδαφος και τα μόνα γεγονότα ικανά να παράγουν βαρυτικά κύματα αρκετά υψηλής έντασης για να ανιχνευτούν από τέτοιες συσκευές είναι μια σουπερνόβα, η κατάρρευση μιας μαύρης τρύπας ή η δημιουργίας του σύμπαντος.


Η σύγχρονη έρευνα προτείνει επίσης ότι η χρήση της ίδιας της Γης σε συνδυασμό με ένα μακρινό διαστημικό σκάφος θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση αυτών των εξαιρετικά αδύναμων κυμάτων.

Πώς μια τέτοια τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετάδοση της ύλης ή για την ακαριαία επικοινωνία σε οποιαδήποτε απόσταση δεν περιλαμβανόταν σε κανένα από τα άρθρα ή τα βιβλία για ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός που υπήρχαν τότε. Ο πατέρας του, Ray Kramer, καθηγητής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Ohio, υποστήριζε ότι τα βαρυτικά κύματα μπορούν να μεταδίδουν πληροφορίες με ταχυτήτα 16 φορές μεγαλύτερη απ’αυτή του φωτός.



Η εξαφάνιση

Στις 12 Φεβρουαρίου 1995, ο Kramer έπρεπε να παραλάβει τον συνεργάτη του Greg Martini και τη σύζυγο του Martini από το αεροδρόμιο του L.A και να τους πάει σπίτι του για μια ήρεμη βραδιά. Αλλά σύμφωνα με τους Los Angeles Times, ο Kramer κάλεσε στο σπίτι και ενημέρωσε την συζυγό του ότι το σχέδιο είχε αλλάξει, αλλά ότι θα επέστρεφε με μια μεγάλη έκπληξη γι’αυτήν. Στη συνέχεια κάλεσε τον παλιό του φίλο και drummer των Iron Butterfly, Ron Bushy. Του είπε: «Bush, είμαι ο Taylor, σ’ αγαπώ περισσότερο από την ίδια τη ζωή», ανέφερε ο Bushy σε ένα δελτίο ειδήσεων. «Τότε έκλεισε», συμπλήρωσε.

Μετά από αυτό, έκανε άλλη μία κλήση προς τη σύζυγό του και της είπε: «Ό, τι κι αν συμβεί, θα είμαι πάντα μαζί σου». Αναφορές από την οικογένειά του λένε ότι ο Kramer εργαζόταν όλο το εικοσιτετράωρο και δεν είχε κοιμηθεί για σχεδόν δύο εβδομάδες πριν την εξαφάνισή του. Στις 11:59 πμ, ο Kramer έκανε μια κλήση στο 911 (το αντίστοιχο 100). «Είμαι ο Philip Taylor Kramer. Πρόκειται ν’αυτοκτονήσω», δήλωσε στον τηλεφωνητή, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε μαζί του.

Το περίεργο είναι ότι έχει επιβεβαιωθεί ότι ο Kramer, αν και δεν συνάντησε τον Martini, βρισκόταν για 45 λεπτά στο αεροδρόμιο του Los Angeles, και μάλιστα 10 μέρες μετά την εξαφάνισή του έφτασε στο σπίτι του μια απόδειξη υπογεγραμμένη από τον ίδιο ότι όφειλε 3 δολάρια στο πάρκινγκ του αεροδρομίου. Ο Δημοκρατικός, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το Ohio, James A. Traficant ήταν ο πρώτος που ανησύχησε για την εξαφάνιση του Kramer λόγω του γεγονότος ότι ο Kramer είχε πρόσβαση σε διαβαθμισμένα έγγραφα σε σχέση με πυρηνικά όπλα που συνδέονταν με τους πυραύλους MX και λόγω του είδους της μαθηματικής έρευνας πάνω στην οποία εργαζόταν ο Kramer. Ο James Traficant απέστειλε επιστολή στο FBI προτρέποντάς το να ξεκινήσει μια έρευνα. «Η πιθανότητα ξένα στοιχεία να εμπλέκονται στην ανεξήγητη εξαφάνιση του κ. Kramer
δεν θα πρέπει να αγνοηθεί », έγραψε. «Αν οι πληροφορίες στις οποίες ο κ. Kramer είχε πρόσβαση πέσουν στα χέρια των εχθρών… η διεθνής ισορροπία δύναμης θα μπορούσε να απειληθεί σοβαρά».

Στο αίτημά του στο FBI αναφέρει ότι δεν είναι απίθανο η έρευνα που έκανε ο Kramer να ήταν τέτοια ώστε μια ξένη δύναμη να «απήγαγε, συνέλαβε, έθεσε σε κίνδυνο ή κατά κάποιο τρόπο έκανε πλύση εγκεφάλου» στον Kramer. Υποδείκνυε μάλιστα ότι είναι πιθανόν εγχώριες υπηρεσίες να χρησιμοποιούν την «εξαιρετική γνώση» του Kramer για δόλιους σκοπούς.


Το FBI, από την πλευρά του, απέρριψε αρχικά την πρόταση για διερεύνηση, αλλά άλλαξε γνώμη, λέγοντας: «Είναι γνωστό ότι υπάρχουν κακοποιές χώρες όπως το Ιράν που σχεδιάζουν πυρηνικά όπλα και θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποιον με τη γνώση του Taylor Kramer για να κατασκευάσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Ακριβώς επειδή έχει μικρή πιθανότητα δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το διερευνήσεις». Σε άρθρο του 1996 αναφέρεται ότι ο Traficant θα είναι ο επόμενος που θα εξαφανιστεί αν δεν σταματήσει να κάνει ερωτήσεις (ΥΓ.1).

Στις 5 Μαΐου, η San Diego Union Tribune δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ για την εξαφάνιση. Το ρεπορτάζ ανέφερε επίσης τους αυξανόμενους ισχυρισμούς περί συνομωσίας και πιθανής απαγωγής από μυστηριώδεις υπηρεσίες. Ο Ron Bushy, συνιδρυτής των Iron Butterfly, ήταν να συνεργαστεί με τον Kramer για να προγραμματίσουν μια reunion περιοδεία των Iron Butterfly τη στιγμή της εξαφάνισής του.

Όταν η Union Tribune μίλησε με τον Bushy για την εξαφάνιση του Kramer, ο Bushy είπε «Πιστεύω ειλικρινά ότι έχει απαχθεί από την κυβέρνησή μας ή από μια υπηρεσία που είναι μέρος αυτής ή μια ξένη κυβέρνηση ή μια εταιρεία. Νομίζω ότι κάποιος είχε ένα όπλο στο κεφάλι του και του είπε: “ Κάνε αυτές τις κλήσεις, κάν’το να μοιάζει με αυτοκτονία”. Μετά την ανακάλυψή του όσον αφορά τις επικοινωνίες, ο Κόσμος θα ήταν διαφορετικός. Δεν θα χρειαζόμασταν ενσύρματες γραμμές,
μικροκύματα ή δορυφόρους. Θα μπορούσε να το έχει κάνει (σ.σ: να τον σκοτώσει) μία από τις μεγάλες εταιρίες τηλεπικοινωνιών».

Αυτό που όλοι συμφωνούν είναι ότι η πνευματική ευστάθεια του Kramer μειωνόταν. Λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί, δήλωσε ότι η Γη θα πεθάνει λόγω μιας σουπερνόβας, ότι ο πατέρας του, καθηγητής μηχανικής στο Youngstown Πανεπιστήμιο του Ohio, ήταν στην πραγματικότητα ένας θεός, ότι η Jennifer, η σύζυγός του, ήταν στην πραγματικότητα η Μητέρα Γη. Είχε επηρεαστεί από τον New Age μυστικισμό και ειδικά το βιβλίο “The Celestine Prophecy” – ένα best seller με θέμα έναν μεσήλικα που θέλει να βρει τις «εννέα ιδέες» της ζωής. Ο Kramer ζήτησε από τη σύζυγό του να τρώει μόνο τρόφιμα που έχουν «χρώματα του φάσματος», να μην φοράει μαύρα ρούχα ή να τρώει κρέας.



Η ανακάλυψη του πτώματος

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 29 Μαΐου 1999, το Ford Aerostar βαν του Kramer, μοντέλο του 1993, βρέθηκε στο βάθος στο εξαιρετικά δυσπρόσιτο φαράγγι Decker από δύο πεζοπόρους που ήθελαν να φωτογραφίσουν αυτοκίνητα που είχαν πέσει εκεί από τον αυτοκινητόδρομο.

Το πτώμα του ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Το περίεργο ήταν ότι το όχημα δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η αιτία θανάτου ήταν ένα «αμβλύ τραύμα και άλλα άγνωστα αίτια» και αρνήθηκε να αποφανθεί αν ο θάνατος οφειλόταν σε ανθρωποκτονία, αυτοκτονία ή ατύχημα. Οι συγγενείς και οι στενοί φίλοι του Kramer, ποτέ δεν πίστεψαν ότι είχε αυτοκτονήσει. Αγαπούσε πολύ την οικογένειά του, και θα ήταν αδύνατο να την εγκαταλείψει. Ο πατέρας του δήλωσε ότι χρόνια πριν την εξαφάνισή του του είπε ότι αν είχε ποτέ πρόβλημα, θα καλούσε το 911 και θα έλεγε ότι θα διαπράξει αυτοκτονία. Ήταν – επιμένει ο Ray – ένα «κωδικοποιημένο μήνυμα» ότι ήταν υπό τον έλεγχο άλλων.

Στις 11 Φεβρουαρίου, είπε στην στενή του φίλη, Lori Pietsch:
«Πρέπει να είμαι πολύ, πολύ προσεκτικός, γιατί οι άνθρωποι πρόκειται να θέλουν αυτό πάνω στο οποίο δουλεύω. Ήμουν πραγματικά τυχερός γιατί ήμουν σε θέση να αποκρυπτογραφήσω τον κώδικα, και ήταν πολύ κρυπτογραφημένος». Στη συνέχεια, πρόσθεσε ήσυχα: «Πρέπει να φύγουμε από τον πλανήτη».

Μια περίεργη σύμπτωση είναι ότι 11 μέρες νωρίτερα εξαφανίστηκε άλλος ένας rock μουσικός, ο κιθαρίστας των Manic Street Preachers, Richey Edwards. Τα ίχνη του δεν βρέθηκαν ποτέ. Σύμφωνα με κάποιους, η μυστηριώδης εξαφάνισή του έχει σχέση με το τραγούδι που έγραψε με τίτλο “If White America Told the Truth One Day it’s World Would Fall Apart”.



ΥΓ.1: Πράγματι, ο Traficant έγινε ένα από τα ελάχιστα μέλη του Κογκρέσου που πήγε το 2002 στην φυλακή για διαφθορά. Σύμφωνα με πολλούς αυτό συνέβη γιατί είχε δυσαρεστήσει το πανίσχυρο Εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας τον Ουκρανό John Demjanjuk, που δικαζόταν ως ο διαβόητος «Ιβάν ο Τρομερός», φύλακας του στρατοπέδου συγκέντρωσης στην Treblinka. To 1986, ο Demjanjuk καταδικάστηκε στο Ισραήλ σε θάνατο.

Το 1993 αποδείχτηκε ότι ο «Ιβαν ο Τρομερός» ήταν τελικά ο Ivan Marchenko και όχι ο Demjanjuk, και το Ισραήλ ακύρωσε την προηγούμενη απόφασή του. Την στιγμή του θανάτου του ο Demjanjuk δικαζόταν ως φύλακας του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Sobibor.

https://katohika.gr/sinomosia/kseperase-tin-taxitita-tou-fotos-stis-epikoinonies-kai-ton-skotosan-o-thanatos-tou-mixanikou-kai-proin-mpasista-ton-iron-butterfly-philip-taylor-kramer/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια