ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΡΙΧΤΕΡ! Προειδοποίηση-Σοκ Από Εμπειρογνώμονες : Η Γη "Την Έβγαλε Φθηνά" Φέτος Με Μόνο 6 Σοβαρές Σεισμούς-Το 2018 Ίσως Και 20!




Του Μάνου Χατζηγιάννη

Άκρως ανησυχητική η προειδοποίηση εμπειρογνωμόνων για την σεισμική δραστηριότητα στην πλανήτη μας. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το 2018 δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο το 2017, αναφορικά με τον αριθμό των σοβαρών σεισμών που προβλέπουν.



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους το 2018, η Γη και το ένα δισεκατομμύριο των κατοίκων της θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν 20 σοβαρούς σεισμούς λόγω της επιβράδυνσης της περιστροφής του πλανήτη.

Μικρές αλλαγές στην ταχύτητα της περιστροφής του πλανήτη μας θα προκαλέσουν τεράστια σεισμική δραστηριότητα απελευθερώνοντας τεράστιες ποσότητες υπόγειας ενέργειας που προκαλούν σοβαρούς σεισμούς, ισχυρίζονται συγκεκριμένα οι ειδικοί. Η επιβράδυνση της περιστροφής της Γης θα μπορούσε να διαταράξει τον φλοιο της Γης, καθιστώντας δυνατή την εκδήλωση 20 σοβαρών σεισμών το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η περιστροφή του πλανήτη επιβραδύνεται λόγω των παλιρροιακών δυνάμεων μεταξύ της Γης και της σελήνης. Η πλευρά της γης που βρίσκεται πιο κοντά στο φεγγάρι αισθάνεται την έλξη της ισχυρότερα, ενώ η πλευρά μακρύτερα από το φεγγάρι αισθάνεται τη βαρύτητά της λιγότερο. Αυτή η διαφορά στην βαρυτική έλξη εκτείνεται στη Γη, η οποία προκαλεί παλιρροιακές διογκώσεις. Αυτές οι εξογκώσεις τραβούν το φεγγάρι
πιο κοντά ή πιο μακριά από τη Γη περίπου 4 εκατοστά το χρόνο. Το φεγγάρι ασκεί την αντίθετη δύναμη πάνω τους, τραβώντας τα προς τα πίσω, δημιουργώντας τριβή και επιβραδύνοντας την περιστροφή του πλανήτη. Ο χρόνος που χρειάζεται η Γη για να κάνει μια πλήρη περιστροφή στον άξονά της ποικίλλει κατά περίπου ένα εκατομμύριο δευτερολέπτου ανά ημέρα. Ενώ ο ρυθμός εναλλαγής δεν μειώθηκε ομοιόμορφα, η μέση μέρα αυξήθηκε κατά 15 έως 25 εκατομμύρια δευτερόλεπτα κάθε χρόνο.

Οι ερευνητές βρήκαν πέντε περιόδους τον περασμένο αιώνα, όταν υπήρχαν περισσότεροι σεισμοί από άλλες εποχές. Σε αυτές τις πέντε περιπτώσεις, υπήρξε μια αύξηση 25 έως 30% στον αριθμό σεισμών μεγέθους 7 ή μεγαλύτερου. Όλα αυτά συνέπεσαν με μια επιβράδυνση στην περιστροφή της Γης. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο στο Boulder του Κολοράντο και το Πανεπιστήμιο της Montana λένε ότι ακόμη και διακυμάνσεις ενός χιλιοστού του δευτερολέπτου θα μπορούσαν να αυξήσουν τη σεισμική δραστηριότητα.


Οι μικροσκοπικές παραλλαγές της περιστροφής της Γης προκαλούν μετατόπιση του σχήματος του «εσωτερικού πυρήνα» του σιδήρου και του νικελίου της Γης. Αυτό, με τη σειρά του, αλλάζει τον υγρό εξωτερικό πυρήνα στον οποίο στηρίζονται οι τεκτονικές πλάκες της Γης. "Ο μηχανισμός που έχουμε καταλήξει είναι ότι καθώς η Γη επιβραδύνεται είναι σαν ένας που κανει πατινάζ που παλεύει στον πάγο.
Καθώς η Γη επιβραδύνει την ισημερινή της διάμετρο μειώνεται" δήλωσε ο Dr. Rger Bilham του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο BBC. "Η μέση της (της Γης) γίνεται όλο και μικρότερη, αλλά τα ρούχα της, τα τεκτονικά πιάτα στη Γη, παραμένουν στο ίδιο μέγεθος, πράγμα που σημαίνει ότι καταρρέουν", πρόσθεσε.

"Η συσχέτιση μεταξύ της περιστροφής της Γης και της σεισμικής δραστηριότητας είναι ισχυρή και δείχνει ότι θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των έντονων σεισμών το επόμενο έτος", δήλωσε ο Δρ. Bilham.
Η έρευνα αυτή έρχεται αμέσως μετά την καταστροφή σεισμικού μεγέθους 7,3 μεγέθους της κλίμακος Ρίχτερ του Ιράν, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 400 νεκρούς και περισσότερους από 6.000 τραυματίες. Πάνω από 100 μετασεισμοί ακολούθησαν.
http://www.ksipnistere.com/2017/11/6-2018-20.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια