Τα είπε όλα ο Πούτιν: Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος της Ρωσίας






Του Κίμωνα Χαραλάμπους
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έλαβε μέρος την Πέμπτη σε διεθνές φόρουμ στην ρωσική πόλη Valdai. Το θέμα του φόρουμ ήταν: «Το μέλλον του κόσμου: Από την σύγκρουση στην αρμονία».



Μεταξύ άλλων ο Πούτιν αναφέρθηκε στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων, στο θέμα της Καταλονίας αλλά και στις σοσιαλιστικές πρακτικές της Δύσης.

«Ο ανταγωνισμός και η αντιπαράθεση για ένα μέρος στην παγκόσμια ιεραρχία γίνονται όλο και πιο σκληροί. Ορισμένες φορές υπάρχουν κράτη που επιβάλλουν τα συμφέροντά τους με κάθε τίμημα», σημείωσε ο Πούτιν.


Το μεγαλύτερο λάθος της Ρωσίας ήταν πως εμπιστεύτηκε υπέρ του δέοντος την Δύση. Το μεγαλύτερο λάθος της Δύσης είναι πως εξέλαβε αυτή την εμπιστοσύνη ως αδυναμία και την εκμεταλλεύτηκε», πρόσθεσε και στην συνέχεια άφησε αιχμές για την αριστερόστροφη πολιτική των παγκοσμιοποιητών της Δύσης:


«Η Δύση, αφότου μοίρασε μεταξύ των κρατών της την γεωπολιτική κληρονομιά της Σοβιετικής Ένωσης, ξεκίνησε να εξάγει ‘δημοκρατία’, όπως η ΕΣΣΔ πάλαι ποτέ εξήγαγε τον Σοσιαλισμό».

Ο «Τσάρος» άφησε λοιπόν να εννοηθεί πως πλέον οι Δυτικοί της Ευρώπης και των αριστερόστροφων Αμερικανών, οι οποίοι ωστόσο έχασαν την εξουσία από τον Ντόναλντ Τραμπ, έχουν αντικαταστήσει την Σοβιετική Ένωση στην επιβολή ενός παγκόσμιου συστήματος διακυβέρνησης στον πλανήτη.

Αναφορικά με το θέμα της Καταλονίας δήλωσε:

«Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενίσχυσαν τις αποσχιστικές διαθέσεις στην Ευρώπη όταν υπέκυψαν στις πιέσεις των ΗΠΑ και υποστήριξαν την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου από τη Σερβία. Τώρα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες και μία από αυτές είναι η καταλανική κρίση. Όσον αφορά την κατάσταση στην Καταλονία, είδαμε μία ομόφωνη καταδίκη των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας από την ΕΕ και από πολλά άλλα κράτη. Σχετικά με αυτό, πρέπει να πω ότι έπρεπε να το έχουν σκεφτεί νωρίτερα».


Τέλος, όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές του 2018, ο διαχειριστής της συζήτησης πρόσθεσε πως ο πλανήτης χρειάζεται τον Πούτιν.

Τότε ο Ρώσος ηγέτης διηγήθηκε ένα αστείο για έναν ολιγάρχη:
«Μια φορά ένας ολιγάρχης χρεοκόπησε και έπρεπε να ξεπουλήσει τα πάντα. Ρωτάει λοιπόν την γυναίκα του: Θα εξακολουθείς να με αγαπάς; Ναι του απαντά, θα μου λείψεις.

Δεν νομίζω πως θα φτάσουμε σε σημείο να λείψω σε κάποιους τόσο πολύ», απάντησε με ειρωνεία και νόημα ο «Τσαρ Βλαντ»!

el

https://hellas-now.com/ta-ipe-ola-o-poutin-afto-itan-megalytero-lathos-tis-rosias/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια