Ο Έλληνας πίσω από την πιο «cool μάρκα» στην Αμερική





Ο Τομ Καρτσώτης είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας ρολογιών Fossil,της Bedrock Manufacturing και της πιο cool μάρκας της Αμερικής, Shinola.

Σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Τέξας A&M όταν αν και μόλις 24 ετών αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του για να ασχοληθεί με τα ρολόγια. Το 1984 ίδρυσε την εταιρεία Fossil και ξεκίνησε να πουλάει οικονομικά ρολόγια στο Χονγκ Κονγκ. Ο αδελφός του, Κώστας Καρτσώτης, προσέφερε τη βοήθειά του, ώστε τα ρολόγια του να πουλιούνται σε πολυκαταστήματα. Το όνομα της εταιρείας προήλθε από το παρατσούκλι που είχαν τα δύο αδέλφια από τον πατέρα τους.

Η εταιρεία Fossil πλέον αγγίζει τα 3.2 δις δολάρια σε πωλήσεις κάθε χρόνο και φτιάχνει ρολόγια για φίρμες όπως οι: Adidas, Emporio Armani, Karl Lagerfeld, Michael Kors, Marc by Marc Jacobs, Burberry, DKNY, Diesel και Armani Exchange.

Ο Καρτσώτης παρέμεινε γενικός διευθυντής έως το 2000 και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου έως το 2010. Μέχρι και σήμερα κατέχει ένα μερίδιο της εταιρείας.

Η εταιρεία έλαβε τα βραβεία «Most Effective Use of Online Creative»και «Best of Show»από την DFWIMA Excellence in Interactive Marketing το 2006 και έχει ψηφιστεί ως μια από τις 100 καλύτερες εταιρείες για εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα έτη 2013 και 2015.

Ίδρυσε επίσης την εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου και εμπορικής διαχείρισης φιρμών, Bedrock Manufacturing Co. Οι περισσότεροι πελάτες της εταιρείας έχουν έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως διαθέτει σημαντικούς πελάτες στη Νότια Αμερική και στην Ευρώπη.

Το 2011, ίδρυσε την εταιρεία Shinola. Το Adweek πρόσφατα χαρακτήρισε την Shinola ως “την πιο cool μάρκα της Αμερικής”. Η Washington Post την αποκάλεσε “έναν γίγαντα της καινοτομίας στην κατανόηση των θέλω του καταναλωτή”. Οι New York Times λένε πως η μάρκα πέτυχε “το χατ τρικ των χίπστερ». Το κύριο κατάστημα της εταιρείας άνοιξε στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο του 2011. Η σειρά προϊόντων της Shinola αποτελείται από υψηλής ποιότητας ρολόγια, ποδήλατα και δερμάτινα είδη που επί το πλείστον είτε κατασκευάζονται είτε συναρμολογούνται στο Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 2012, η Bedrock Manufacturing πρόσθεσε και την εταιρεία Filson στο χαρτοφυλάκιό της. Η εταιρεία με έδρα το Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών εξειδικεύεται στις δερμάτινες χειροποίητες τσάντες.

Ποτέ δεν σκέφτηκε παραδοσιακά. Αντί να σκέφτεται πως μπορεί να «εκμεταλλευτεί» τους υπαλλήλους του για να βγάλει κέρδος, σκέφτεται το κέρδος ως ένα τρόπο για να έχουν περισσότεροι άνθρωποι εργασία.
Πηγή: http://www.el.gr/index.php/ethnos/137-ethnos/40247-o-ellhnas-pisw-apo-thn-pio-%C2%ABcool-marka%C2%BB-sthn-amerikh

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια