Μουζάλας: Οι μετανάστες (έγιναν νησιώτες και) έχουν πλέον εγκατασταθεί στα νησιά







Freepen.gr - «Ήρθαν για να μείνουν» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στο ΒΗΜΑ FM όσον αφορά τους πρόσφυγες αλλά και τους λαθρομετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στα νησιά.


Ο Γιάννης Μουζάλας σχολίασε:


«Έχει μαζευτεί ένας αριθμός ανθρώπων, ο οποίος τις παλαιότερες εποχές μπορεί να ήταν πολύ περισσότερος, αλλά ήταν ανανεούμενος πληθυσμός. Τώρα είναι ένας πληθυσμός που έχει εγκατασταθεί εκεί πάνω»


και συμπλήρωσε πως η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά «δημιουργεί πια δυσκολίες στη συνύπαρξη με τον ντόπιο πληθυσμό» και ως εκ τούτου:


«Πρέπει να ισορροπήσουμε τα δικαιώματα του πληθυσμού με τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων. Στα νησιά αυτή η ισορροπία έχει χαθεί και προς τις δύο πλευρές»


Ωστόσο, παρά το γεγονός πως ο αριθμός των λαθρομεταναστών και προσφύγων στα νησιά αυξάνεται καθημερινά έχοντας ξεπεράσει τους 10.300, ο υπουργός χαρακτήρισε ως «αναίδεια» το να γίνεται συζήτηση για αύξηση των προσφυγικών ροών όταν πέρυσι εισέρχονταν καθημερινά στην Ελλάδα από 5.000 μέχρι 8.000 την ημέρα.



Η λύση κατά τον υπουργό θα δοθεί μέσω της διασποράς του προβλήματος καθώς ανακοίνωσε ότι ο νέος σχεδιασμός που ολοκληρώνεται προβλέπει τη δημουργία camp, μικρών πληθυσμών ισομοιρασμένων σε όλη την Ελλάδα.

http://www.freepen.gr/2016/08/blog-post_561.html

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια