«Αν όλα πάνε καλά, δεν είναι απαραίτητο να ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος»… Τι εννοεί η Λαγκάρντ;



Στο ελβετικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS Un μίλησε η Κριστίν Λαγκάρντ και φυσικά η Ελλάδα και το χρέος δεν θα μπορούσαν να μην βρεθούν στο επίκεντρο.

Η συνέντευξη της επικεφαλής του ΔΝΤ θα μεταδοθεί αύριο το μεσημέρι, ωστόσο, η εφημερίδα Le Temps δημοσιεύει μέρος της.

– Πού βρισκόμαστε με την ελληνική κρίση;
«Χαιρετίζω τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων. Ελπίζω ότι οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις που είναι επιτακτική ανάγκη για την ελληνική οικονομία ώστε να μπορέσει να δυναμώσει, να ανακτήσει την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να σταθεί στα πόδια της. Είμαστε ακόμη μακριά από τα αποτελέσματα, επιτρέψτε μου να είμαι σαφής».

– Οι Έλληνες επιστρέφουν στις κάλπες σε λίγες εβδομάδες, η άποψή σας;
«Το ΔΝΤ δεν παρεμβαίνει σε πολιτικές συζητήσεις. Αυτό που λέμε είναι ότι οι θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση της οικονομικής κυριαρχίας της χώρας. Υπάρχουν πολλά να κάνουμε όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις: το συνταξιοδοτικό σύστημα, ο χρηματοπιστωτικός τομέας […]

– Είπατε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι «βιώσιμο», με τη σημερινή κατάσταση.
» Όχι, δεν είναι βιώσιμο. Νομίζω ότι κανείς δεν διαφωνεί. Η συζήτηση για την ακύρωση του χρέους δεν άνοιξε! Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να ανοίξει, αν τα πράγματα πάνε καλά».

– Μείωση…
» Αναδιάρθρωση! Γίνεται λόγος για ημερομηνίες ωρίμανσης, μειώσεις επιτοκίων και για περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.Εμείς δεν μιλάμε για διαγραφή του χρέους».
http://hellasforce.com/2015/08/29/%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%BF/


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια