ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΣΚΟΠΙΑ: Οι παράνοια του Εθνικισμού (ΒΙΝΤΕΟ)






Κατά τη διαδικασία της άρνησης της ελληνικής εθνικότητας των αρχαίων Μακεδόνων,
κάτι που που έγινε ο κεντρικός εθνικός στρατηγικός στόχος μετά την ανεξαρτησία της ΠΓΔΜ το 1991, ένας μύθος παρέμεινε απαράλλακτος και συνεχής, πιθανότατα εξαιτίας της απλότητας σε συνδυασμό με το ρατσιστικό στερεότυπο του «αδίστακτου ελληνικού εθνικισμού».

Σύμφωνα με τον μύθο, στην Ελλάδα αφθονούν γλωσσικά και άλλα ίχνη της ύπαρξής αυτού που σήμερα ονομάζεται από κάποιους «μακεδονικός λαός», αλλά συνήθως καταστρέφονται κατά τη διάρκεια των αρχαιολογικών και άλλων εργασιών στις κοινωνικές επιστήμες.
Έτσι, ένας αρκετά κοινός, ευρέως αποδεκτός μύθος κρύβει την προφανή έλλειψη οποιασδήποτε αποδείξεως της μη ελληνικής γλώσσας στην ιστορική Μακεδονία (η οποία βρίσκεται σχεδόν ολοκληρωτικά στη Βόρεια Ελλάδα).

Οι πιο ακραίες παραλλαγές του μύθου αναφέρουν ότι μελετητές – αναφέρονται ονομαστικά – οι οποίοι εντόπισαν κάποια από τα υποτιθέμενα ίχνη του «αρχαίου πολιτισμού» απεθνικοποιημένων Σερβο-Βούλγαρων στην ΠΓΔΜ, στην πραγματικότητα σκοτώθηκαν ή πέθαναν υπό ύποπτες συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση, ξαφνικά πέθαιναν πριν από τη δημόσια αναγγελία των ανακαλύψεών τους, «οι οποίες έρχονταν σε αντίθεση με την ελληνική επίσημη θέση για την ιστορία».

Εν αγνοία του ευρύτερου ελληνικού κοινού, αυτή η παράλογη κατηγορία προβάλλεται σχετικά συχνά στα μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ.

Το παρακάτω βίντεο, το οποίο προέρχεται από μια πρόσφατη συνέντευξη ενός αυτοαποκαλούμενου «ακαδημαϊκού» στο κανάλι TV Sonce, είναι πλήρως ενδεικτικό της αηδιαστικής δαιμονοποίησης του ελληνικού λαού.
Σημειώστε ότι ο «ακαδημαϊκός» είναι τόσο «άψογα» καταρτισμένος, που δεν γνωρίζει ότι η ταυτότητα των λειψάνων του Φιλίππου Β έχει πλήρως επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα, ούτε ξέρει -κάτι που μπορεί να διαβάσει σε σχολικό βιβλίο του δημοτικού, ότι δηλαδή ο βασιλικός τάφος ανακαλύφθηκε στη Βεργίνα (Αιγές) και όχι στην Πέλλα.
Του Vladislav Perunović, ανταποκριτή του HellasForce από τα Σκόπια, ΠΓΔΜ
 http://hellasforce.com/2015/08/28/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5/
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια