“Εγώ κυβερνώ τη Γερμανία”, η απάντηση της Μέρκελ στα… παράπονα Τσίπρα για το Σόιμπλε!







Το παρασκήνιο της τελευταίας συνάντησης της Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα αποκάλυψε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θοδωρής Τσίτσας.


Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 η Άνγκελα Μέρκελ ήταν αυτή που προέτρεψε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να… αναζητήσει αμερικανική βοήθεια, ώστε να καμφθούν οι ενστάσεις του ΔΝΤ και να προχωρήσει η διαπραγμάτευσει.

Αμερικανός διπλωμάτης αποκάλυψε ότι στην Ρίγα της Λετονίας και στο τετ α τετ που υπήρξε μεταξύ Μέρκελ-Τσίπρα, η Γερμανίδα Καγκελάριος προέτρεψε τον Ελληνα πρωθυπουργό να ζητήσει την βοήθεια του Μπαράκ Ομπάμα για να τεθεί – παρά το γεγονός οτι δεν είναι στην ατζέντα- το ελληνικό ζήτημα στην Σύνοδο του G7 στην Δρέσδη, αλλά και να μεσολαβήσει ώστε το ΔΝΤ να κάμψει τις αντιστάσεις του και να ανοίξει ο δρόμος για μια συμφωνία.

Κατα τις ίδιες πληροφορίες, οταν ο Πρωθυπουργός σημείωσε την αντιπαραγωγική και σκληρή στάση που κρατά ο Βόλφανγκ Σόιμπλε στην διαπραγμάτευση η κυρία Μέρκελ φέρεται να του είπε : “Eγώ κυβερνώ την Γερμανία”.

Το Μέγαρο Μαξίμου αναμένει ότι ο Τζακ Λιου θα θέσει το ελληνικό ζήτημα στην Σύνοδο της G7 που αρχίζει σήμερα, Τετάρτη, στη Δρέσδη, με συγκεκριμένες προτασεις και ενα σχέδιο για να αποφευχθεί η κρίση, αν και ο Β. Σόιμπλε έχει διαμηνύσει ότι η G7 δεν θα γίνει το πεδίο, στο οποίο θα βρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

ysterografa.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια