Π. Λαφαζάνης: «Οι πιστωτές δεν ζητάνε από την Ελλάδα συμφωνία, αλλά υποταγή και παράδοση»




«Οι πιστωτές δεν ζητάνε από την Ελλάδα συμφωνία, αλλά υποταγή και παράδοση» σημειώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη, εξηγώντας ότι «δεν μπορεί να κλειστεί συμφωνία με τα νεοφιλελεύθερα νεοαποικιακά κέντρα που κυριαρχούν στην ΕΕ και το ΔΝΤ».

Μιλώντας στην Realnews, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότητης προειδοποιεί ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή ιδιωτικοποίηση στη χώρα», ιδίως στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, στις στρατηγικές επιχειρήσεις και στις στρατηγικές υποδομές και στα δίκτυα.

Ερωτηθείς, εάν εκτιμά ότι μερικοί επιδιώκουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ ή την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα, τονίζει ότι «αρκετοί από τους λεγόμενους εταίρους και σίγουρα κάποια κέντρα του ΔΝΤ θα ήθελαν να διασύρουν και να εξευτελίσουν την κυβέρνησή μας».

Απαντώντας στα διάφορα σενάρια περί εκδίωξης της Αριστερής Πλατφόρμας, ο κ. Λαφαζάνης διαμηνύει ότι «δεν αποτελεί ευκαιριακό και περιστασιακό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς και ότι «δεν υπάρχει κανένας στο κόμμα μας που να το επιδιώκει».

Τέλος, εμφανίζεται κάθετος για τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με τις ΗΠΑ και την Τουρκία επισημαίνοντας ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει».

http://www.toxwni.gr/ellada/item/49600-p-lafazanis-oi-pistotes-den-zitane-apo-tin-ellada-symfonia-alla-ypotagi-kai-paradosi

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια