Πώς στρατολογούν τα νέα μέλη οι τζιχαντιστές.






Το διαδίκτυο,οι υποσχέσεις για υλικά αγαθά ...και η μουσική hip hop.



Τι είναι αυτό που πείθει τους νεαρούς Δυτικούς να εγκαταλείπουν την ασφάλεια των χωρών τους και να προσηλυτίζονται από το Ισλαμικό Κράτος κατά εκατοντάδες;
Το ερώτημα αυτό.. καθίσταται πιο επίκαιρο και πιεστικό μετά την ταυτοποίηση δύο νεαρών Γάλλων μεταξύ των δημίων του Πίτερ Κάσινγκ στο τελευταίο βίντεο του ISIS.

Τον αγώνα ενάντια στην καταπίεση των μουσουλμάνων από τα «δυτικά συμφέροντα» και την προοπτική να έχουν τις δικές τους γυναίκες, σπίτι, αυτοκίνητο και, φυσικά, όπλα χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων οι τζιχαντιστές στα μέλη που στρατολογούν..

Η χρήση του Διαδικτύου ως πλατφόρμα «αλίευσης» υποψήφιων τζιχαντιστών, κυρίως μικρής ηλικίας, είναι ήδη γνωστή. Το Ισλαμικό Κράτος έχει διεισδύσει στο Facebook, το Twitter και το WhatsApp, όπου χρησιμοποιούν δημοφιλείς συζητήσεις όπως για τον Εμπολα ή το Μουντιάλ για να προβάλουν τις θέσεις τους.
Σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές, η μέθοδος αυτή, όπως επίσης και τα βίντεο με την εξωραϊσμένη ζωή στην... αγκάλη του ISIS σημειώνει πολύ μεγαλύτερη επιτυχία στις ΗΠΑ παρά στην Ευρώπη.

Στη Γηραιά Ηπειρο η στρατολόγηση γίνεται διά ζώσης, μέσα από τη μουσική σκηνή - και σε σημαντικό βαθμό το hip hop, που είναι ούτως ή άλλως μια έκφραση διαμαρτυρίας και απογοήτευσης από το «σύστημα». Οι προσηλυτιστές του Ισλαμικού Κράτους προσεγγίζουν κυρίως μουσουλμάνους δεύτερης γενιάς, με καταγωγή από χώρες με «δύσκολο» παρελθόν, όπως το Κόσοβο ή η Σομαλία.

Οπως εκτιμούν οι διωκτικές Αρχές, στη Βρετανία και τη Γερμανία εκμεταλλεύονται το χάσμα μεταξύ της πρώτης γενιάς μεταναστών, που ονειρεύεται ακόμη την επιστροφή στην πατρίδα, και προσφέρουν στους νέους μια επίπλαστη αίσθηση ότι «ανήκουν κάπου», ότι βρήκαν τη δική τους πατρίδα. Το Ισλάμ και το θρησκευτικό κήρυγμα έρχονται δεύτερα σε προτεραιότητα.

Στη Γαλλία, όπως δείχνουν οι περιπτώσεις των δύο Γάλλων που αναγνωρίστηκαν στο βίντεο, το Ισλαμικό Κράτος προσεγγίζει ακόμη και άτομα που δεν προέρχονται από μουσουλμανικό περιβάλλον και ανήκουν σε μεσοαστικές οικογένειες. Τους δίνει την ψευδαίσθηση της επανάστασης, ότι μπορούν να αγωνιστούν ενάντια στην καταπίεση των μουσουλμάνων από τα «δυτικά συμφέροντα» ως «τιμωροί», ενώ σε άλλους παρουσιάζουν ως ελκυστική την προοπτική να ξεχωρίσουν, να έχουν τις δικές τους γυναίκες, σπίτι, αυτοκίνητο και, φυσικά, όπλα.

Η έκδηλη ανησυχία για το ενδεχόμενο οι 15.000 Δυτικοί που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, με στόχο την πρόκληση πολύνεκρων επιθέσεων, έχει αρχίσει να καταλαγιάζει μεταξύ των ειδικών. Αντιθέτως, εκφράζουν πλέον τον φόβο ότι τα παιδιά αυτά θα χρησιμοποιηθούν ως «ανθρώπινες βόμβες», που θα ζώνονται με εκρηκτικά και θα πραγματοποιούν επιθέσεις οπουδήποτε, και κυρίως στη ζώνη του πολέμου, δηλαδή στη Συρία και στο Ιράκ.

Οι ερωτήσεις που υποβάλλουν στους τζιχαντιστές στο Διαδίκτυο είναι αποκαλυπτικές της άγνοιάς τους:
για παράδειγμα ρωτούν εάν βρίσκουν εκεί φακούς επαφής, εάν υπάρχει Wifi και αν τους επιτρέπεται να παίρνουν ως προσωπικές σκλάβες τις γυναίκες αιχμαλώτους. Η εκπαίδευσή τους για να γίνουν πραγματικοί μαχητές θα ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρα και, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, δεν χρειάζεται τόσο μεγάλος αριθμός νεαρών παιδιών για προπαγανδιστικούς λόγους...

Tης Μ.Αδαμίδου
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2014/11/blog-post_990.html#ixzz3JmNdBndi

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια