ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ. ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ !!!



Γράφει ο Κυριάκος ΤόμπραςΗ Αργεντινή ούτε χρεοκόπησε, ούτε πρόκειται να χρεοκοπήσει, αφού τα δημοσιονομικά της στοιχεία είναι καλλίτερα ακόμη και από αυτά της Γερμανίας !!!

ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ = 58% !!!
ΕΛΛΕΙΜΜΑ = 3%
ΑΝΕΡΓΙΑ = 7%
ΑΝΑΠΤΥΞΗ = 13% !!!







Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΩΔΗΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!




Δεν χρεοκόπησε η Αργεντινή.
Θα χρεοκοπήσουν οι κερδοσκόποι που θα χάσουν τα λεφτά τους !!!


To λεγόμενο SELECTIVE DEFAULT (SD) - ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ - δεν σημαίνει ότι η Αργεντινή χρεοκόπησε αλλά είναι μόνον ένας ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ που αφορά την περιγραφή του γεγονότος ότι η χώρα αποφάσισε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ να μην πληρώσει ένα μόνον ομόλογο, ενός συγκεκριμένου κερδοσκοπικού fund, ενώ υπάρχει αντίθετη απόφαση δικαστηρίου των ΗΠΑ.
Σημειωτέο ότι το συγκεκριμένο ομόλογο αγοράστηκε στη δευτερογενή αγορά μετά την 1η πτώχευση της Αργεντινής, στο 40% της ονομαστικής του αξίας, και οι κερδοσκόποι που το κατέχουν είχαν το θράσος να θέλουν να το πληρωθούν στο 100%.


Η μη πληρωμή ενός μεμονωμένου πιστωτή ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ, όχι μόνο για την Αργεντινή, αλλά ούτε για την Ελλάδα που τρέχει με ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ κοντά στο 180% (επίσημα - ανεπίσημα με 400% περίπου), με ανεργία 27%, με εικονικά πρωτογενή πλεονάσματα και με ύφεση αντί για δIψήφια ανάπτυξη.


Έτσι, το SELECTIVE DEFAULT των αγορών για την Αργεντινή δεν θα παράξει ουσιώδεις και μακροχρόνιες παρενέργειες στην οικονομία της, ούτε στο εσωτερικό της χώρας και στην καθημερινότητα των Πολιτών, αφού ούτε οι τράπεζες της χώρας θα μείνουν από μετρητά, ούτε υπάρχουν κίνδυνοι σοβαρών υποτιμήσεων για το νόμισμά της, αφού η χώρα διαθέτει 20 Δις συναλλαγματικά αποθέματα, ενώ με ανάπτυξη 13%, δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα εμπορικού ισοζυγίου και συναλλαγματικής ζήτησης, αφού το 13% της ανάπτυξης της Αργεντινής αφορά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.




Δεν υπάρχει καμμία οικονομία στον πλανήτη που να έχει 13% πραγματική, παραγωγική ανάπτυξη και ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ 58% και να κινδυνεύει να πτωχεύσει,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ και έτσι δεν κινδυνεύει από το λεγόμενο "σπιραλ χρέους" που το καθιστά μή βιώσιμο, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας.


Η Αργεντινή θα μπορέσει να πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΨΗΦΙΟ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ, ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ.

Τέλος, για το αν έπραξε καλά ή όχι η Κυβέρνηση της Αργεντινής, που αρνήθηκε να πληρώσει τους Κερδοσκόπους όπως και όσο αυτοί ήθελαν, την απάντηση δεν θα τη δώσουμε ούτε εμείς, ούτε οι παπαγάλοι της προπαγάνδας των Μνημονίων.
ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ΗΔΗ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια