Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις: «Το Αιγαίο είναι δικό μας» αναφέρει τώρα η τουρκική προεδρία






Με τρισδιάστατες απεικονίζεις και προβολή βίντεο σε ιστορικά τοπόσημα της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας γιόρτασε η τουρκική προεδρία την Ημέρα της Δημοκρατίας που έχει καθιερωθεί κάθε 29η Οκτωβρίου. Η Διεύθυνση Επικοινωνιών της προεδρίας, δημιούργησε μια μεγάλη καμπάνια με τίτλο «Μεγαλώνουμε τη Δημοκρατία, μπαίνουμε στον αιώνα της Τουρκίας», όπου μεταξύ άλλων τα τρισδιάστατα γραφικά αντικατοπτρίζονταν στους τοίχους του ιστορικού σιδηροδρομικού σταθμού Haydarpasa, στον Πύργο του Γαλατά, στο κτίριο της Προεδρικής Συμφωνικής Ορχήστρας (CSO) στην Άγκυρα και στο Μουσείο Δημοκρατίας.

Μάλιστα στο σχετικό βίντεο σύμφωνα με την ΕΡΤ αναφέρονται μεταξύ άλλων οι φράσεις «Το Αιγαίο είναι δικό μας» και «Στις θάλασσές μας χαράξαμε τη Γαλάζια Πατρίδα» συνεχίζοντας την προκλητική ρητορική και τις τάσεις επεκτατισμού του προέδρου της γείτονος χώρας, Ταγίπ Ερντογάν.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως: «Είμαστε δικέφαλος αετός, ανοίξαμε φτερά στην ιστορία. Ριζώσαμε, γίναμε πλάτανος, 3 ήπειροι και 7 κλίματα. Η ημισέληνος μας πρωταγωνιστούσε, βαμμένη με κόκκινο αίμα, έγινε σημαία της Δημοκρατίας. Στη Μεσόγειο υπάρχουμε εμείς. Στη Μαύρη θάλασσα κυματίζει η περήφανη σημαία μας». Μάλιστα κατά την εφημερίδα Sabah το νέο αυτό βίντεο «έχει προκαλέσει πανικό στην Ελλάδα».

newsbeast.gr

https://katohika.gr/ellinotourkika/den-echoun-telos-oi-prokliseis-to-aigaio-einai-diko-mas-anaferei-tora-i-tourkiki-proedria/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια