Η χρονομηχανή του Βατικανού: Πώς ένας ιερέας πήγε πίσω στον χρόνο για να δει τη Σταύρωση του Ιησού




Ο επίμονος θρύλος του Chronovisor, ο βενεδικτίνος μοναχός και μια ιστορία βγαλμένη από την κρύπτη της Αγίας Έδρας


To Βατικανό φέρεται να κρύβει πολλά και διάφορα στα ανήλιαγα και αμπαρωμένα υπόγειά του και οι εικασίες δίνουν και παίρνουν εδώ και αιώνες για τους θησαυρούς που δεν βλέπει ποτέ ανθρώπου μάτι.

Από τα επτασφράγιστα Αποστολικά Αρχεία και τις ερμητικές βιβλιοθήκες ως τα μυστικά των Ναϊτών Ιπποτών και τον θρυλούμενο χρυσό των Ναζί, μόνο λίγα δεν είναι αυτά που λέγεται πως φυλάσσονται στο ισχυρό προπύργιο του καθολικισμού.


Από όλα αυτά τα μυστικά όμως κανένα δεν είναι πιο παράξενο από τον θρύλο της χρονομηχανής του Βατικανού. Ως Chronovisor έχει περάσει στα ιστορικά κιτάπια και είναι μια ιστορία που δεν είναι εύκολο να ξεδιαλύνεις τα ψήγματα αλήθειας πίσω από τον μύθο.

Μια μηχανή που σε πάει πίσω στον χρόνο παραμένει εξάλλου διαχρονικά το υγρό όνειρο επιστήμης, τεχνολογίας και επιστημονικής φαντασίας.

Η ύπαρξη του Chronovisor δεν έχει αποδειχτεί ποτέ. Και πώς θα μπορούσε εξάλλου μέσα στη σεπτή μυστικοπάθεια που διέπει τη λειτουργία της Αγίας Έδρας;

Ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε ωστόσο το 2002 από τον ιερωμένο του Βατικανού, Francois Brune, μας λέει μια άλλη ιστορία. Ο ιερέας επιβεβαιώνει ουσιαστικά τον μύθο που ήθελε τον βενεδικτίνο μοναχό Pellegrino Ernetti να έχει στα χέρια του τη χρονομηχανή.


Ο μοναχός το εξομολογήθηκε στον Brune κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Και του είπε μάλιστα πως 12 διακεκριμένοι επιστήμονες, μεταξύ αυτών και τρανά ονόματα όπως του Ενρίκο Φέρμι και του Βέρνερ φον Μπράουν, τον είχαν βοηθήσει να τη φτιάξει.

Κατασκευασμένη με καθοδικούς σωλήνες και κεραίες, η μεταλλική συσκευή επέτρεψε υποτίθεται στην ομάδα να πάει πίσω στον χρόνο και να δει γεγονότα του παρελθόντος, μεταξύ αυτών και τη Σταύρωση του Ιησού.

Ο στόχος εξάλλου ήταν εξαρχής να αποδειχτούν τα συμβάντα που περιγράφονται στην Αγία Γραφή.

Αυτή είναι η ιστορία του πλέον παράξενου μυστικού που κάποιοι επιμένουν πως κρύβεται στο Βατικανό…
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια