ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ: ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΓΚΕΛΟΝΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΠΑΤΟΝΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΣΤ... ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΜIKΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΙΟΥ Ή Ό,ΤΙ ΆΛΛΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.









ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ (1/12/2020) ΤΟΥ halithheia.blogspot.com, ΜΕ ΤΙΤΛΟ Μπορούν οι εμβολιασμοί να γίνονται ενδορινικά, μέσω της μπατονέτας, όπως τα τέστ;;





από Silviu "Silview" Costinescu_

Δεν ξέρω αν το κάνουν, γιατί κανένας ανεξάρτητος ερευνητής δεν εξετάζει αυτά τα επιχρίσματα, αλλά πάντα έχω επισημάνει ότι οι άρχοντες μας φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για τις δοκιμές παρά για τον εμβολιασμό. Σχεδόν σαν τα εμβόλια ήταν το δόλωμα και οι δοκιμές ήταν ο διακόπτης. Και τώρα ξέρουμε επίσης ότι μπορούν να το κάνουν εντελώς.



3 Νοεμβρίου 2020

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ KATAΣKEYAZOYN ΜIKΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ


από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins
Απλώς ακολουθήστε την παρακάτω επιστήμη
.











Ένα theragripper (θεραπευτής λαβή ή δαγκάνα) έχει περίπου το μέγεθος μιας κηλίδας σκόνης. Αυτό ο στυλεός ( μπατονέτα) περιέχει δεκάδες μικροσκοπικές συσκευές.

Πίστωση: Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Εμπνευσμένοι από ένα παρασιτικό σκουλήκι που σκάβει τα αιχμηρά δόντια του στα έντερα του ξενιστή του, οι ερευνητές του Johns Hopkins έχουν σχεδιάσει μικροσκοπικές μικροσυσκευές σε σχήμα αστεριού που μπορούν να κολλήσουν στον εντερικό βλεννογόνο και να απελευθερώσουν φάρμακα στο σώμα.

Ο David Gracias, Ph.D., καθηγητής στο Johns Hopkins University Whiting School of Engineering, και ο γαστρεντερολόγος Johns Hopkins Florin M. Selaru, MD, διευθυντής του Johns Hopkins Inflammatory Bowel Disease Center, οδήγησε μια ομάδα ερευνητών και βιοϊατρικών μηχανικών που σχεδιασμένες και δοκιμασμένες μικροσυσκευές που αλλάζουν σχήμα που μιμούνται τον τρόπο με τον οποίο το παρασιτικό αγκυλόστομο στερεώνεται στα έντερα ενός οργανισμού.

Κατασκευασμένο από μέταλλο και λεπτό φιλμ που αλλάζει σχήμα και επικαλύπτεται με ένα ευαίσθητο στη θερμότητα κερί παραφίνης, ''theragrippers'', το καθένα περίπου στο μέγεθος μιας κηλίδας σκόνης, μπορεί ενδεχομένως να μεταφέρει οποιοδήποτε φάρμακο και να το απελευθερώσει σταδιακά στο σώμα.

Η ομάδα δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας μελέτης σε ζώα αυτήν την εβδομάδα ως εξώφυλλο στο περιοδικό Science Advances.

Η σταδιακή ή παρατεταμένη βραδείας αποδέσμευσης ενός φαρμάκου είναι ένας μακροχρόνιος στόχος στην ιατρική. Ο Selaru εξηγεί ότι ένα πρόβλημα με τα φάρμακα βραδείας αποδέσμευσης είναι ότι περνάν διαμέσου  του γαστρεντερικού σωλήνα προτού τελειώσουν τη διανομή των φαρμάκων τους.

''Η φυσιολογική συστολή και η χαλάρωση των μυών του γαστρεντερικού σωλήνα καθιστούν αδύνατο για τα φάρμακα βραδείας αποδέσμευσης να παραμείνουν στο έντερο για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε ο ασθενής να λάβει την πλήρη δόση'', λέει ο Selaru, ο οποίος έχει συνεργαστεί με την Gracias για περισσότερα από 10 χρόνια. 

''Εργαζόμαστε για την επίλυση αυτού του προβλήματος, σχεδιάζοντας αυτούς τους μικρούς φορείς φαρμάκων που μπορούν να κολλήσουν αυτόνομα στον εντερικό βλεννογόνο και να διατηρήσουν το φορτίο του φαρμάκου μέσα στο γαστρεντερικό σωλήνα για μια επιθυμητή χρονική περίοδο.''
 

 
Όταν ένα ανοιχτό  theragripper, αριστερά, εκτίθεται σε εσωτερικές θερμοκρασίες σώματος, κλείνει στο τοίχωμα του οργάνου. 
Στο κέντρο της λαβής υπάρχει χώρος για μια μικρή δόση φαρμάκου. Πίστωση: Πανεπιστήμιο Johns Hopkins

Χιλιάδες theragrippers μπορούν να αναπτυχθούν στο γαστρεντερικό σωλήνα. Όταν η επένδυση κεριού παραφίνης στις λαβές φτάσει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σώματος, οι συσκευές κλείνουν αυτόνομα και σφίγγουν στο τοίχωμα του παχέος εντέρου. 
Η δράση κλεισίματος αναγκάζει τις μικροσκοπικές, εξάγωνες συσκευές
να σκάψουν στον βλεννογόνο και να παραμείνουν προσκολλημένες στο κόλον, όπου συγκρατούνται και απελευθερώνουν σταδιακά τα ωφέλιμα φάρμακά τους στο σώμα. 
Τελικά, οι  theragrippers χάνουν το κράτημά τους στον ιστό και καθαρίζονται από το έντερο μέσω φυσιολογικής γαστρεντερικής μυϊκής λειτουργίας.
 
 

 

 

Προέρχεται από τα πρωτότυπα ερευνητικά παραρτήματα

O Gracias σημειώνει πρόοδο στον τομέα της βιοϊατρικής μηχανικής τα τελευταία χρόνια.

''Έχουμε δει την εισαγωγή δυναμικών, μικροκατασκευασμένων έξυπνων συσκευών που μπορούν να ελεγχθούν από ηλεκτρικά ή χημικά σήματα'', λέει. 
''Αλλά αυτές οι λαβές είναι τόσο μικρές που οι μπαταρίες, οι κεραίες και άλλα εξαρτήματα δεν θα χωράνε πάνω τους''.

Oι theragrippers, λέει ο Gracias, δεν βασίζoνται σε ηλεκτρικό ρεύμα, ασύρματα σήματα ή εξωτερικά χειριστήρια. 
"Αντ 'αυτού, λειτουργούν σαν μικρά, συμπιεσμένα ελατήρια με επικάλυψη που προκαλείται από τη θερμοκρασία στις συσκευές που απελευθερώνει την αποθηκευμένη ενέργεια αυτόνομα σε θερμοκρασία σώματος."

Οι ερευνητές του Johns Hopkins δημιούργησαν τις συσκευές με περίπου 6.000 theragrippers ανά γκοφρέτα πυριτίου 3 ιντσών. 
Στα πειράματά τους σε ζώα, φόρτωσαν ένα φάρμακο ανακούφισης του πόνου στις λαβές. Οι μελέτες των ερευνητών διαπίστωσαν ότι τα ζώα στα οποία χορηγήθηκαν θεραπευτές είχαν υψηλότερα συμπυκνώματα του ανακουφιστικού πόνου στην κυκλοφορία του αίματος από ό, τι η ομάδα ελέγχου. Το φάρμακο παρέμεινε στα συστήματα των εξεταζομένων για σχεδόν 12 ώρες έναντι δύο ωρών στην ομάδα ελέγχου.


 

 
 Σμήνη μικροσκοπικών ρομπότ που μπορούν να εγχυθούν"
Πείτε στη Melinda Gates ότι μπορούμε να εγχύσουμε ρομπότ αυτές τις μέρες.


ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΝΑΝΟ ΝΕΥΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ
 
 

 

Shadab Md  1 Gulam Mustafa  2   3 Sanjula Baboota  3 Javed Ali  3 Affiliations Expand

  • PMID: 26057769
  • DOI: 10.3109/03639045.2015.1052081

  • ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • Πλαίσιο: 
  • Οι διαταραχές του εγκεφάλου παραμένουν η κύρια αιτία αναπηρίας στον κόσμο και αντιπροσωπεύουν περισσότερες νοσηλείες και παρατεταμένη περίθαλψη από σχεδόν όλες τις άλλες ασθένειες. Η πλειονότητα των φαρμάκων, των πρωτεϊνών και των πεπτιδίων δεν διαπερνούν εύκολα στον εγκέφαλο λόγω της παρουσίας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού (BBB), εμποδίζοντας έτσι τη θεραπεία αυτών των καταστάσεων.
  • Στόχος: Η προσοχή έχει στραφεί στην ανάπτυξη νέων και αποτελεσματικών συστημάτων παράδοσης για την παροχή καλής βιοδιαθεσιμότητας στον εγκέφαλο.
  • Μέθοδοι: Η ενδορινική χορήγηση είναι μια μη επεμβατική μέθοδος χορήγησης φαρμάκου που μπορεί να παρακάμψει το αιματοεγκεφαλικό φραγμό BBB, επιτρέποντας στις θεραπευτικές ουσίες να έχουν άμεση πρόσβαση στον εγκέφαλο. Ωστόσο, η ενδορινική χορήγηση παράγει αρκετά χαμηλές συγκεντρώσεις φαρμάκου στον εγκέφαλο λόγω περιορισμένης διαπερατότητας του ρινικού βλεννογόνου και του σκληρού περιβάλλοντος της ρινικής κοιλότητας. 
  • Οι προ-κλινικές μελέτες που χρησιμοποιούν εγκλεισμό φαρμάκων σε συστήματα νανοσωματιδίων βελτίωσαν τη στόχευση από τη μύτη στον εγκέφαλο και τη βιοδιαθεσιμότητα στον εγκέφαλο. Ωστόσο, οι τοξικές επιδράσεις των νανοσωματιδίων στη λειτουργία του εγκεφάλου είναι άγνωστες.
  • Αποτέλεσμα και συμπέρασμα: Αυτή η ανασκόπηση υπογραμμίζει την κατανόηση αρκετών εγκεφαλικών ασθενειών και των σημαντικών παθοφυσιολογικών μηχανισμών που εμπλέκονται. 
  • Η ανασκόπηση συζητά το ρόλο των νανοθεραπευτικών στη θεραπεία διαταραχών του εγκεφάλου μέσω της παροχής από τη μύτη έως τον εγκέφαλο, τους μηχανισμούς απορρόφησης φαρμάκων μέσω του ρινικού βλεννογόνου στον εγκέφαλο, στρατηγικές για την υπέρβαση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού του εγκεφάλου, στρατηγικές νανοδιαμόρφωσης για βελτιωμένη στόχευση του εγκεφάλου μέσω ρινικής οδού και ζητήματα της νευροτοξικότητας των νανοσωματιδίων.

 


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια