Στις 26 Ιουλίου 2017 υπεγράφη στο Βερολίνο, μεταξύ του υπουργείου Νεολαίας της Γερμανίας και του υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας, η συμφωνία για τη δημιουργία ενός Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας (ΕΓΙΝ).
Από τον Γιάννη Χ. Κουριαννίδη
Οι υπογραφές για την ίδρυσή του «έπεσαν» την 4η Ιουλίου 2019, μόλις λίγες μέρες προτού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χάσει την εξουσία. Φυσικά, επειδή, όπως γνωρίζουμε, «το κράτος έχει συνέχεια» (εξόχως επιλεκτικό αυτό, κυρίως εφαρμοζόμενο σε τέτοιες περιπτώσεις, σε συμφωνίες τύπου Πρεσπών κ.λπ.!), η κυβέρνηση της Ν.Δ. όχι μόνο δεν αδιαφόρησε, αλλά υπερθεμάτισε στην ιδέα και την προοπτική της λειτουργίας του εν λόγω ιδρύματος.
Θεωρητικά, η λειτουργία του ΕΓΙΝ «θα βελτιώσει την ευρωπαϊκή αντίληψη των νέων ανθρώπων από την Ελλάδα και τη Γερμανία» αλλά και την «αλληλοκατανόηση μεταξύ των νέων ανθρώπων» από τις δύο χώρες. Στην πραγματικότητα, βεβαίως, οι στόχοι του δούρειου αυτού ίππου της γερμανικής πολιτικής στην πατρίδα μας είναι πολύ πιο υψηλοί και μακροπρόθεσμοι.
Οπως είχε ήδη δηλώσει στη «δ» (16/12/2020) ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα Αριστομένης Συγγελάκης, ο διακρατικός αυτός οργανισμός έχει σκοπό, μέσω της διείσδυσης της Γερμανίας στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, να στρεβλώσει την ιστορική μνήμη της Εθνικής Αντίστασης και να ξεπλύνει τα εγκλήματα που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία κατά του ελληνικού λαού.
«Γι’ αυτό χρησιμοποιεί δήθεν ανώδυνα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία όμως παραχαράσσουν άλλοτε ανοιχτά κι άλλοτε κεκαλυμμένα την Ιστορία της Κατοχής» ανέφερε ο κ. Συγγελάκης, προσθέτοντας ότι η μάχη για την ιστορική μνήμη και η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών «δεν είναι βίοι παράλληλοι και ασύμπτωτοι, είναι μια παράλληλη, διττή και αδιάσπαστη μάχη».
Ένα αντίστοιχο ίδρυμα είναι και το «Αντενάουερ», που υποτίθεται ότι έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο, «την αναμφισβήτητη αξιοπρέπειά του, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του».
Προφανώς στο πλαίσιο αυτό ανήκουν και εκδηλώσεις όπως «Ελληνοτουρκικός διάλογος» (συζήτηση μεταξύ Καιρίδη και Kilic, 4/11/2020) αλλά και ειδικά δημοσιογραφικά σεμινάρια («Ο ρόλος των social media στη σύγχρονη δημοκρατία», 25/2/2021) αλλά και σεμινάρια «Για νέα πολιτικά στελέχη και νέους εκλεγμένους αξιωματούχους» (19-20/9/2020), με σαφή στόχευση την καλλιέργεια μιας «πολιτικής ορθότητας» προσαρμοσμένης στα γερμανικά συμφέροντα.
Δυστυχώς, προχθές στη Θεσσαλονίκη, όπου θα είναι και η εν Ελλάδι έδρα του ΕΓΙΝ, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποφάσισε, παρά τη σθεναρή αντίδραση των περισσότερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τη δωρεάν παραχώρηση του νεοκλασικού κτιρίου Βίλα Πετρίδη, προκειμένου να αποτελέσει την έδρα του εν λόγω ιδρύματος.
Την απόφαση αυτή της διοίκησης, με τη στήριξη και της παράταξης που πρόσκειται στη Ν.Δ., δεν κατάφερε να αποτρέψουν ούτε η παρουσία του κ. Συγγελάκη στη συνεδρίαση ούτε και εκπροσώπων του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της πατρίδας μας ούτε και η συγκλονιστική όσο και μεστή μηνυμάτων παρέμβαση του πρώην βουλευτή Λευτέρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος μίλησε εκ μέρους της παράταξής μας, λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είναι ευκαιρία να γραφτείτε στην Ιστορία, κ. δήμαρχε, λέγοντας “όχι” στο αίτημα για την παραχώρηση της Βίλας Πετρίδη.
Θέλω να θυμηθείτε, κ. δήμαρχε και κ. δημοτικοί σύμβουλοι, το Οραντούρ, το χωριό της Γαλλίας με τα 642 αθώα θύματά του, που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τις κατοχικές γερμανικές δυνάμεις.
Όταν έπειτα από χρόνια η γαλλική Βουλή ψήφισε κατά πλειοψηφία την αμνήστευση των Αλσατών δωσιλόγων, οι Αρχές του Οραντούρ απαγόρευσαν την επίσκεψη εφεξής στο χωριό όλων των βουλευτών που ψήφισαν την αμνηστία αλλά και κάθε αξιωματούχου της πολιτείας».
Η γραμματέας του ΕΓΙΝ, που μίλησε στη συνεδρίαση, απαντώντας στον κ. Κωνσταντινίδη, δήλωσε ότι «δεν θέλει, φυσικά, να γραφτεί το όνομά της με μαύρα γράμματα στην Ιστορία», αλλά αυτό μάλλον δεν θα το αποφύγει. Ούτε αυτή ούτε όσοι συνετέλεσαν στην ίδρυση και τη λειτουργία του εν λόγω ιδρύματος.
ΠΗΓΗhttps://thesecretrealtruth.blogspot.com/2021/04/blog-post_137.html
0 Σχόλια