Οι Αρχαίοι Έλληνες δώσανε τα «φώτα» του Πολιτισμού και τώρα.. Ζητούν «εξορισμό» των Αρχαίων Ελλήνων από Πανεπιστήμια λόγω «ρατσισμού»







Σχόλιο από Secret Real Truth: Οι Αρχαίοι Έλληνες δώσανε τα «φώτα» του Πολιτισμού και τώρα..

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κλασσικοί Έλληνες και Ρωμαίοι συγγραφείς βρίσκονται στο στόχαστρο των μεταμοντέρνων διανοητών και ακαδημαϊκών που επιχειρούν να ξεριζώσουν από τα πανεπιστήμια της Δύσης τις ανθρωπιστικές σπουδές και τους φιλόσοφους της Αρχαιότητας. Βασικά οι νέοι διανοητές και ακαδημαϊκοί, κυρίως προερχόμενοι από τις ΗΠΑ, ανακαλύπτουν παντού μέσα στα κείμενα των αρχαίων, ρατσισμό, σεξισμ΄ και φυλετισμό. Μόλις πρόσφατα υπήρξε πρωτοβουλία στην Αμερική για να καταργήσουν τον Όμηρο για τους ίδιους λόγους.


Ένας άλλος ακαδημαϊκός εμφανίστηκε τώρα να δηλώνει πως τα κλασικά κείμενα θα πρέπει να αποκοπούν από τη διδακτέα ύλη του πανεπιστήμιο καθώς είναι τόσο «εμπλεγμένα με λευκή υπεροχή, ώστε να είναι αδιαχώριστα από αυτό». Όμως, όπως τονίζει το ρωσικό RT, η στέρηση των μελλοντικών γενεών από τη σοφία του παρελθόντος οδηγεί σε άγνοια και διχασμό.


Ο Dan-el Padilla
Peralta, ένας μαύρος ακαδημαϊκός, ισχυρίζεται ότι ο δυτικός πολιτισμός βασίζεται σε αντιλήψεις «λευκότητας» που προέρχονται από ερμηνείες των αρχαίων συγγραφέων.



«Στο δημοσίευμα σημειώνεται παράλληλα πως ηρωίδες της ελληνικής τραγωδίας όπως η Μήδεια του Ευριπίδη - έγιναν σύμβολα πατριαρχικής αντίστασης για φεμινίστριες όπως η Simone de Beauvoir και οι περιγραφές της ομοφυλοφιλικής αγάπης στην ποίηση της Σαπφού και στους πλατωνικούς διαλόγους έδωσαν ελπίδα και παρηγοριά σε γκέι συγγραφείς όπως ο Oscar Wilde.»

Ο Padilla προχωρά περαιτέρω και ισχυρίζεται ότι τα κλασικά τμήματα είναι εχθρικά προς τις μειονότητες. «Αν κάποιος σκόπιμα σχεδίαζε κάποιου είδους πειθαρχία της οποίας τα θεσμικά όργανα και τα πρωτόκολλα φύλαξης στόχευαν ρητά στην απόρριψη του νόμιμου καθεστώτος των μελετητών χρώματος», είπε στους New York Times, «κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερα από ό, τι έχει κάνει οι κλασικοί».


Σχολιάζοντας τα πιο πάνω ένας συγγραφέας αναφέρει στο RT: «Οι αρχαίοι είχαν πολλά να πουν για την ανοχή, τη δικαιοσύνη, τη λογική και την ενσυναίσθηση, και εξήγησαν τις αρετές της δημοκρατίας και του ελεύθερου λόγου. Οι Στωικοί φιλόσοφοι προσέφεραν συμβουλές για την αυτονομία, το ακριβώς αντίθετο της κουλτούρας των θυμάτων. Ως εκ τούτου, αποτελούν ένα επίμονο εμπόδιο στα προοδευτικά ιδεώδη - γι 'αυτό ο Padilla και άλλοι αποφάσισαν ότι πρέπει να τους απομακρύνουν».

«Κάθε Σχολή που συμφωνεί με τέτοιες ανοησίες θα έχει προδώσει οποιαδήποτε δέσμευση για την εμπειρική αλήθεια, τον ορθολογισμό και την αναζήτηση γνώσης», προσθέτει.



Η φυλετική υστερία ξεθωριάζει τον ακαδημαϊκό χώρο των ΗΠΑ

Μια κατά τα άλλα εξαιρετική υπεράσπιση των κλασικών από τον Rich Lowry στο National Review σημειώνει: «Είναι σπάνιο να βρεθούν άλλες περιπτώσεις μελετητών που διακατέχονται με μίσος για τους κλάδους τους που κυριολεκτικά θέλουν να τους καταστρέψουν από μέσα». Αντίθετα, τα πανεπιστημιακά τμήματα είναι γεμάτα από ανήσυχους ακαδημαϊκούς που πιστεύουν ότι το αντικείμενο διδασκαλίας του ζωντανεύουν από σεξισμό, ρατσισμό και ομοφοβία. Θα ήταν απόλυτα πρόθυμοι να καταστρέψουν τις δικές τους ικανότητες για να σηματοδοτήσουν την αρετή τους. Το έχουμε δει σε άλλους τομείς
.

Δεν είναι υπερβολή , αναφέρει το RT, να πούμε ότι οι ταραχές στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ
το περασμένο καλοκαίρι έχουν επιταχύνει την κατάβαση των ακαδημαϊκών Αμερικανών σε φυλετική υστερία. Η σωστή ανησυχία για την άδικη μεταχείριση έγινε υπερβολική ευαισθησία και τώρα έχει φτάσει κοντά στην υστερία, με ένα κλίμα φόβου να κυριαρχεί στα διδακτικά περιβάλλοντα. Το να ζητάμε από τους μαθητές να προσπαθήσουν πιο σκληρά είναι ο ρατσισμός. Ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας τέθηκε σε αναστολή επειδή είπε μια κινεζική λέξη που μοιάζει με φυλετικό χλευασμό..

Στο Κολλέγιο Evergreen το 2017, μια αβάσιμη κατηγορία ρατσισμού ήταν αρκετή για να στείλει πλήθος φοιτητών κατά του καθηγητή Bret Weinstein.

«Οι δηλώσεις του Padilla αποτελούν κίνδυνο για κάθε σχολή κλασικών πανεπιστημίων που είναι αρκετά ευγενής ή εύθραυστη ώστε να πιστεύει ότι ο κανόνας είναι ένα όργανο ρατσισμό».


«Οι μαθητές θα γυρίσουν την πλάτη τους στο Princeton και σε οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο υψηλού επιπέδου καταστρέφει τη φήμη του καταργώντας τις κλασσικές σπουδές. Θα στραφούν σε συντηρητικά πανεπιστήμια ή ιδιωτικά μαθήματα. Οι μαθητές της αγγλικής λογοτεχνίας που αναζητούν παραδοσιακή εκπαίδευση στρέφονται σε συντηρητικά ιδρύματα όπως το Hillsdale College, το Michigan και το Buckingham University στην Αγγλία. Ένα πτυχίο από ένα πανεπιστήμιο που επηρεάζεται από την πολυμορφία-ένταξη-δικαιοσύνη είναι ένα προειδοποιητικό σήμα για τους πιθανούς εργοδότες, οι οποίοι ανησυχούν να αποφύγουν τους αποφοίτους που ασχολούνται με τον ακτιβισμό κοινωνικής δικαιοσύνης. Τέτοιοι απόφοιτοι είναι υπο-μορφωμένοι και υπερεκτιμημένοι», καταλήγει το άρθρο του συγγραφέας Αλεξάντερ Άνταμς.




sigmalive.com


https://skotinoprosopo.blogspot.com/2021/02/blog-post_19.html

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια