Πρώην αντιπρόεδρος της Pfizer: Δεν χρειάζεται εμβόλιο για την COVID-19







Ο Δρ Mike Yeadon, πρώην Αντιπρόεδρος της Pfizer και Επικεφαλής Επιστήμονας για την Αλλεργία και τις Αναπνευστικές παθήσεις, αναφέρει ότι η προσπάθεια για ένα καθολικό εμβόλιο έχει τη «μυρωδιά του κακού», και ότι ο ίδιος «θα αντιταχθεί… έντονα» σ’ αυτήν την προσπάθεια.

23 Νοεμβρίου 2020 (LifeSiteNews)



Ενώ η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer έκανε πρωτοσέλιδα, ανακοινώνοντας με τυμπανοκρουσίες την επικείμενη κυκλοφορία του εμβολίου COVID-19, ένας πρώην αντιπρόεδρος και κορυφαίος επιστήμονας της εταιρείας απέρριψε κατηγορηματικά την αναγκαιότητα οποιουδήποτε εμβολίου, προκειμένου να τελειώσει η πανδημία του COVID -19.
Σε ένα πρόσφατο άρθρο, ο Δρ Michael Yeadon,
ο οποίος «πέρασε πάνω από 30 χρόνια ως επικεφαλής σε νέες [αλλεργικές και αναπνευστικές] έρευνες φαρμάκων σε μερικές από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου», και αποσύρθηκε από την Pfizer κατέχοντας «την ανώτερη ερευνητική θέση στον τομέα αυτό», έγραψε:
«Δεν υπάρχει απολύτως καμία ανάγκη εμβολίων για την εξάλειψη της πανδημίας. Δεν έχω ξανακούσει ποτέ να λέγονται τέτοιες ανοησίες για τα εμβόλια. Δεν πρέπει να εμβολιάζονται άτομα που δεν διατρέχουν κίνδυνο από ασθένεια. Επίσης, δεν πρέπει να προγραμματίζετε να εμβολιάσετε εκατομμύρια υγιείς και εύρωστους ανθρώπους με ένα εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί εκτενώς σε ανθρώπους.»

Τα σχόλια του Βρετανού έρχονται στο τέλος μιας συνολικής κριτικής της Επιστημονικής Ομάδας Συμβούλων για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (SAGE)
, μιας κυβερνητικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι επιφορτισμένη με την παροχή συμβουλών στην κεντρική κυβέρνηση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η SAGE διαδραμάτισε πρωταρχικό ρόλο στον καθορισμό δημόσιων πολιτικών κλειδώματος (λοκντάουν) στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που εφαρμόστηκαν πρόσφατα, ως απάντηση στον ιό COVID-19.
Αφού επεσήμανε ότι η SAGE δεν διέθετε ουσιαστική εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα που αντιμετωπίζει, καθώς δεν διαθέτει «κλινικούς ανοσολόγους» ως μέλη, ο Yeadon επισημαίνει δύο θεμελιώδη λάθη που έχουν κάνει στις υποθέσεις τους, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τα συνολικά συμπεράσματά τους να είναι ριζικά λάθος, οδηγώντας στον «βασανισμό του πληθυσμού τους τελευταίους επτά μήνες περίπου. “
Πρώτο θεμελιώδες σφάλμα: Η «γελοία» υπόθεση για 100% ευαλωτότητα
Η πρώτη εσφαλμένη υπόθεση που κάνει η SAGE είναι ότι «το 100% του πληθυσμού ήταν ευάλωτο στον ιό και ότι δεν υπήρχε προϋπάρχουσα ανοσία».

Ο Yeadon δηλώνει ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι «γελοίος, επειδή ενώ ο SARS-CoV-2 είναι πράγματι νέος, οι κορωνοϊοί δεν είναι. Δεν υπάρχει “ιός χωρίς πρόγονο”» Πράγματι, επισημαίνει, υπάρχουν τουλάχιστον «τέσσερις, ενδημικοί, κορωνοϊοί που προκαλούν κοινό κρυολόγημα… [που] κυκλοφορούν ελεύθερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού». Εκείνοι που έχουν μολυνθεί από «έναν ή περισσότερους από αυτούς τους ενδημικούς κορωνοϊούς που προξένησαν κοινό κρυολόγημα στο παρελθόν, έχουν μακροχρόνια και ισχυρή ανοσία [Τ-κυττάρων], όχι μόνο σε αυτούς τους ιούς, αλλά και σε στενά συγγενικούς ιούς.
Ο SARS-CoV-2 είναι ένας τέτοιος στενά συνδεδεμένος ιός.»
Χτυπώντας για άλλη μια φορά την ικανότητα της SAGE, ο Δρ. Yeadon δηλώνει: «Το να μην περιμένουν μια τέτοια διασταυρούμενη ανοσία καταδεικνύει την έλλειψη της απαιτούμενης κατανόησης, για να φτιάξουν ένα μοντέλο αρκετά αξιόπιστο για χρήση.»
Περαιτέρω, δηλώνει ότι το κοινό τεστ PCR, που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση «θετικών περιστατικών» COVID-19, μπορεί να βγει θετικό όταν κάποιος μολυνθεί με έναν από αυτούς τους κοινούς ιούς κρυολογήματος, καθιστώντας αυτό το τεστ ακόμα λιγότερο αξιόπιστο. Φυσικά, με βάση τα τελικά αποτελέσματα αυτών των τεστ, πολλές χιλιάδες άτομα έχουν διαταχθεί να διαταράξουν τη ζωή τους και να μπουν σε καραντίνα μέχρι και 14 ημέρες.
Τέλος, αντλώντας από τα επιστημονικά δεδομένα, ο Δρ. Yeadon καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, λόγω προηγούμενης έκθεσης σε κορωνοϊούς κοινού κρυολογήματος, «ένα σημαντικό ποσοστό (30%) του πληθυσμού πήγε στο 2020 οπλισμένο με κύτταρα-Τ, που είναι ικανά να υπερασπιστούν τους ανθρώπους αυτούς έναντι του SARS-CoV -2, παρόλο που δεν συνάντησαν ποτέ τον ιό… η
SAGE ήταν αφελώς λάθος όταν υπέθεσε ότι “όλοι ήταν ευάλωτοι”.»
Δεύτερο θεμελιώδες σφάλμα: Μια «ερασιτεχνική υποτίμηση» του ποσοστού μόλυνσης (IFR)
Η δεύτερη εσφαλμένη υπόθεση της SAGE είναι «η πεποίθηση ότι το ποσοστό του πληθυσμού που έχει μολυνθεί μπορεί να προσδιοριστεί ερευνώντας και μαθαίνοντας ποιο ποσοστό του πληθυσμού έχει αντισώματα», που αναπτύχθηκαν λόγω μόλυνσης με COVID-19.
Λόγω αυτής της υπόθεσης, «η SAGE πιστεύει ότι λιγότερο από το 10% του πληθυσμού έχει μέχρι στιγμής μολυνθεί από το SARS-CoV-2».
Ωστόσο, ο Yeadon αποσαφηνίζει ότι είναι «απολύτως κατανοητό ότι δεν συνεχίζει να παράγει αντισώματα κάθε άτομο που είναι μολυσμένο από αναπνευστικό ιό. Και πολλοί άνθρωποι, που είχαν προηγούμενη ανοσία, δεν μολύνονται ποτέ ούτως ή άλλως».
Ενώ σχεδόν όλοι όσοι έχουν σημαντικά συμπτώματα και εισήχθησαν σε νοσοκομείο παράγουν αντισώματα, όσοι είχαν «ηπιότερες αντιδράσεις στον ιό» δεν «παράγουν όλοι αντισώματα». Παρόλα αυτά, έχει αποδειχθεί ότι όλοι οι μολυσμένοι έχουν «κύτταρα-Τ στο αίμα τους, ικανά να ανταποκριθούν στον SARS-CoV-2» και έτσι εξακολουθούν να αναπτύσσουν ανοσία.
Αντλώντας από δύο ανεξάρτητες μεθόδους, οι οποίες καταλήγουν στο ίδιο γενικό συμπέρασμα, ο Yeadon καταδεικνύει ότι το πραγματικό ποσοστό μόλυνσης είναι «ανάμεσα στα 25-30%» και έτσι η εκτίμηση της SAGE για το 7% «είναι μια ατεκμηρίωτη και ερασιτεχνική υποτίμηση».
Γιατί έχει σημασία ότι… «η πανδημία έχει ουσιαστικά τελειώσει»

Η άποψη της SAGE, ότι «η πανδημία μόλις άρχισε» οφείλεται στην λανθασμένη της υπόθεση ότι το 100% του πληθυσμού είναι ευάλωτο στον ιό, καθώς και ότι μόνο το 7% έχει μολυνθεί. Ο Yeadon διευκρινίζει, ωστόσο, ότι αυτά είναι «χονδροειδείς ανοησίες».
Δεδομένου ότι αποδεικνύεται ότι «περίπου το 30% του πληθυσμού είχε προηγούμενη ανοσία», και αν συμπεριλάβουμε και μερικά μικρά παιδιά που είναι «ανθεκτικά», φτάνουμε στο 40%, και ενώ θεωρούμε ότι το ποσοστό μόλυνσης είναι «κάπου 25-30%», αυτό σημαίνει ότι περίπου το 65-72% του πληθυσμού έχει επί του παρόντος ανοσία έναντι του COVID-19.
Και λαμβάνοντας υπόψη την πραγματικότητα της ανοσίας της αγέλης, όταν η ευαλωτότητα σε έναν ιό πέφτει τόσο χαμηλά, σε περίπου 28-35%, «αυτός ο πληθυσμός δεν μπορεί πλέον να υποστηρίξει μια διευρυνόμενη εκδήλωση της ασθένειας» και έτσι ο ιός «εξασθενίζει και εξαφανίζεται».





(Πηγή φωτό: What SAGE Has Got Wrong)
Ως εκ τούτου, ο Yeadon καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, «η πανδημία έχει ουσιαστικά τελειώσει και μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί από ένα NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) που λειτουργεί σωστά. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να επιτραπεί στη χώρα να επιστρέψει στην κανονική ζωή.»

Δηλώνει επίσης ότι είναι «έξω φρενών για τη ζημιά» που η SAGE «προκάλεσε» στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατηγορώντας τους ότι «είτε ήταν αδικαιολόγητα ανίκανοι» είτε «ανέντιμοι» και ως εκ τούτου «πρέπει να διαλυθούν αμέσως και να ανασυσταθούν», καθώς «δεν έχουν κατανοήσει ούτε τα βασικά που απαιτούνται για την κατασκευή ενός μοντέλου και επειδή τα μοντέλα τους είναι συχνά τρομακτικά άχρηστα».

Ανησυχίες για το εμβόλιο Pfizer COVID-19: Σοβαρές επιπλοκές

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια