Υπάρχει ήδη παρασκηνιακή συμφωνία Ερντογάν-Μητσοτάκη παραχώρησης μεγάλου μέρους της «γαλάζιας πατρίδας»;






Προσπαθώ πολύ να καταλάβω ποια είναι η στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αντιπαράθεση που υπάρχει με την Τουρκία και ειλικρινά δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει πια κανένα ζήτημα υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που να χρειάζεται να επιλυθεί. Όποια διαφορά υπήρχε μεταξύ των δύο χωρών σε αυτόν τον τομέα έχει ΗΔΗ επιλυθεί de facto υπέρ των Τούρκων με τις έρευνες που έκανε ανενόχλητο επί τέσσερις μήνες το «Ορούτς Ρέις» εντός της υφαλοκρηπίδας μας ανατολικά του
28ου μεσημβρινού. Η μη αντίδραση της Ελλάδας ισοδυναμεί με αποδοχή των τουρκικών τετελεσμένων. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να πιστέψουμε ότι η ελληνική πλευρά θα αντιδράσει αν αύριο οι Τούρκοι φέρουν και ένα πλωτό γεωτρύπανο στις ίδιες θαλάσσιες περιοχές που «σκάναρε» το «Ορούτς Ρέις».




Από: capital.gr - Stirlitz


Επομένως δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει το να ζητάει επίμονα η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τους Τούρκους να προσέλθουν σε διάλογο μαζί μας. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι Τούρκοι δεν υπάρχει περίπτωση να παραχωρήσουν στο τραπέζι του διαλόγου έστω και ένα χιλιοστό από τα κέρδη που έχουν ΗΔΗ αποσπάσει de facto.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια