Κατέστρεψαν την οικονομία μας και παραβίασαν όλες τις ελευθερίες μας για ένα αμφίβολο μέτρο;






Και το δεύτερο λοκντάουν επιβλήθηκε από την κυβέρνηση χωρίς να έχει γίνει καμιά σοβαρή δημόσια συζήτηση. Από την αρχή, θεωρήθηκε δεδομένο πως η καραντίνα μειώνει τα κρούσματα και σώζει ζωές και όσοι εξέφραζαν αμφιβολίες γι' αυτό χαρακτηρίζονταν "γραφικοί" και "ψεκασμένοι" και έβρισκαν βήμα μόνο σε τηλεοπτικά κανάλια τοπικής εμβέλειας. Τον τόνο στα ΜΜΕ έδιναν οι τρομολαγνικές ανοησίες της... Ματίνας Παγώνη και οι ύμνοι στη ...σοφία της κυβερνητικής πολιτικής. (το ξανάπαμε, 20 εκατομμύρια είναι αυτά...)
.



Τηλέμαχος Χορμοβίτης





Και όμως, πολλοί είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή πως οι καραντίνες, πέρα από τις άλλες τρομακτικές μακροπρόθεσμες παρενέργειες που έχουν, είναι αμφίβολο αν πετυχαίνουν και τον βραχυπρόθεσμο στόχο τους, που είναι ο περιορισμός της επιδημίας. (https://www.facebook.com/tilemachos.chormovitis/posts/10159088517031757).

Υπήρχαν ήδη τα παραδείγματα χωρών όπως το Bέλγιο, το Περού και η Αργεντινή, οι οποίες αν και επέβαλαν λόκνταουν εγκαίρως και για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατέληξαν να έχουν τους περισσότερους νεκρούς παγκοσμίως (https://www.facebook.com), υπήρχαν ήδη τα στοιχεία που έδειχναν πως σε πολλές χώρες το peak των κρουσμάτων είχε ήδη παρατηρηθεί πριν την επιβολή της πρώτης καραντίνας (telegraph.co.uk), υπήρχαν ήδη επιστημονικές έρευνες που είχαν δείξει ότι καραντίνες δεν επηρεάζουν την θνητότητα από τον ιό. (https://www.thelancet.com/.../PIIS2589-5370.../fulltext... και για μια πιο πρόσφατη έρευνα εδώ https://www.frontiersin.org/.../fpubh.2020.604339/full).

Είτε λόγω πανικού, είτε για να καλύψει τα εγκληματικά λάθη που έκανε τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση αποφάσισε να αδιαφορήσει γι' όλα αυτά και να επιβάλλει για δεύτερη φορά λοκντάουν. Και σήμερα, τρεις εβδομάδες μετά, η Ελλάδα, αν και έχει μια από τις πιο σκληρές καραντίνες στην Ευρώπη, έχει ξεπεράσει τον κατά κεφαλήν ευρωπαϊκό μέσο όρο νεκρών από κορωνοϊό (https://www.facebook.com) και μάλιστα, στις 25 Νοεμβρίου η χώρα μας ήταν πρώτη σε αριθμό θανάτων ανα εκατόμμυριο κατοίκους παγκοσμίως! (https://ecozen.gr/.../pag ).

Όσο για τους κυβερνητικούς επιστήμονες, που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες εμφανίζονταν τόσο σίγουροι για την αποτελεσματικότητα των λοκντάουν, τώρα αναρωτιούνται γιατί τα κρούσματα μειώνονται με τόσο αργούς ρυθμούς ενώ άλλοι όπως ο Γκίκας Μαγιορκίνης μας λένε πως πρέπει να γίνει αντικείμενο προβληματισμού το ότι χώρες που δεν έχουν λοκντάουν κατάφεραν να μείωσουν τα κρούσματα τους πιο γρήγορα από την Ελλάδα
.

Με λίγα λόγια, οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, κατέστρεψαν την οικονομία μας και παραβίασαν όλες τις ελευθερίες μας, για να επιβάλλουν ένα μέτρο που ήξεραν καλά ότι ακόμη και η βραχυπρόθεσμή αποτελεσματικότητα του είναι αμφίβολη. Και το χειρότερο : αν και η αποτυχία του λοκντάουν είναι φανερή, αντί να μάθουν από τα λάθη τους, μας λένε και πάλι πως η μόνη λύση είναι να διαρκέσει η καραντίνα ακόμη περισσότερο και να γίνει ακόμη πιο σκληρή! Χωρίς ίχνος υπερβολής, έχουμε μπλέξει με την πιο επικίνδυνη και εγκληματική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών.

http://www.freepen.gr/2020/11/blog-post_804.html?fbclid=IwAR2UtUIluUov5amcypl7IW4rueHZ-Va6lJEQa-GNBvr7q4HXMPZuonnCfLQ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια