Απλά σημεία που δείχνουν ότι δεν ξέρουμε που πάμε και τι κάνουμε με τον ιό
Engin_Akyurt / pixabay


Φαντάζομαι ότι όλοι όσοι τυχόν διαβάσετε το παρακάτω κείμενο θα έχετε περάσει κάποια πολύ δύσκολη στιγμή στη ζωή σας. Θα αντιμετωπίσατε κάτι αναπάντεχο από το πουθενά. Το γεγονός πως τώρα είστε εδώ και διαβάζετε αυτές τις γραμμές, δείχνει ότι τα καταφέρατε ή πως το αντιμάχεστε.Του Στρατή Μαζίδη

Το κλειδί σε μια δοκιμασία είναι να γνωρίζεις που πατάς, που βρίσκεσαι,
τι έχεις να αντιμετωπίσεις, ποια είναι τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα που διαθέτεις.

Στην περίπτωση του κορωνοϊού η πολιτεία μετά το άχρηστο επικοινωνιακό δίμηνο της περασμένης άνοιξης όπου σάρωσε τα πάντα, φοβάμαι πως δεν ξέρει τι της γίνεται. Υπάρχουν μάλιστα και σοβαρές επιστημονικές φωνές (πχ Φαρσαλινός, Κούβελας) που υπογραμμίζουν την απουσία λογικής σε πολλά από όσα γίνονται.

Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να επεκτείνει τις μάσκες (που κάποτε μαζί με τους ειδικούς - τηλεαστέρες ξόρκιζε), να περιορίζει ωράρια και μετακινήσεις τσακίζοντας με πρόστιμα και χτίζοντας τη Βόρεια Κορέα της Ευρώπης.

Αυτή εδώ η μικρή γωνιά ευθύς εξαρχής έγραφε υπέρ της λελογισμένης χρήσης μάσκας, πχ στα ΜΜΜ. Ωστόσο ας λυθεί μια απορία. Βρίσκεστε σπίτι με τον/τη σύζυγό σας. Αποφασίζετε να πάτε έναν περίπατο στη γειτονιά σας η οποία δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση. Κι ενώ ζείτε με τον ίδιο άνθρωπο, μέσα δε φοράτε μάσκα αλλά έξω φοράτε, μη κολλήσετε ο ένας τον άλλο. Επίσης θα πρέπει να μας εξηγηθεί πως ενώ από τις αρχές Αυγούστου όλο και επεκτείνεται η χρήση της μάσκας, πάρα ταύτα τα επιβεβαιωμένα τεστς του ιού, αυξάνονται.

Ένα δεύτερο σημείο είναι τα λόγια του Τσιόδρα στις 27/10:

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια