Βερολίνο: «Η Ελλάδα να πάρει τον Στρατό από τα νησιά της και να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία»!







Να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις που διατηρεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, φέρεται να έχει ζητήσει ευθαρσώς η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ από τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη.


Αυτό αναφέρουν τα
τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα ελληνικά δημοσιεύματα, λέγοντας πως η Τουρκία πρέπει να θέσει διορία στην Ελλάδα για να απομακρύνει τις δυνάμεις, αλλιώς έχει κάθε δικαίωμα για «ατομική νόμιμη άμυνα λόγω ευθείας απειλής».


“Αναφέρεται πως η γερμανική κυβέρνηση προειδοποίησε την Ελλάδα σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου τα οποία από τη δεκαετία του 1960 εξόπλισε και εγκατέστησε στρατό. Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο η κυβέρνηση της Μέρκελ ζητάω από την Ελλάδα να τερματίσει την στρατιωτική της παρουσία στα νησιά. Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ που βγαίνει στην Ελλάδα ανέφερε πως “Η Γερμανία ασκεί πιέσεις του Μητσοτάκη για να αποσύρει το στρατό από τα νησιά”,
γράφει η τουρκική, προσκείμενη στον Ερντογάν, εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

«Ρα νησιά τα οποία βάση του διεθνούς δικαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας. Ο καθηγητής διεθνούς δικαίου Σελαμί Κουράν δήλωσε πως η Τουρκία σε αυτό το θέμα διαθέτει βήματα που μπορεί να κάνει και είπε τα εξής:

«Για τον αφοπλισμό αυτών των νησιών πρέπει επίσημα να δοθεί διορία στην Ελλάδα.
Την διορία αυτή την καθορίζει το κράτος.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
https://xeirobombidida.blogspot.com/2020/09/blog-post_748.html

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. https://www.cup.gr/book/kvantomichaniki-ii/ ls-er vs Paschalis Kamora nytimes.com 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EΚΠΑ aziq.com absolute zero iq http://www.archive.uoa.gr/ Eσεις τοu thepressproject.gr, του skai.gr, and so on που βρηκατε λαθος στην ψυχεδελεια, και στον βεκεσελληνο, γραφετε ενοψη. Azith Romicyn vs thepressproject.gr nytimes.com 

    ΑπάντησηΔιαγραφή