Ορεστιάδα: Χωρίς τεστ κορονοϊού οι μεταγωγές λ@θρομετ@ν@στών ! ! ! Μονο στα σουπερ μαρκετ κολλαει ο υιος φαινεται....







Απροστατευτοι οι Αστυνομικοι...
Η Ένωση Αστυνομικών Ορεεστιάδας καταγγέλλει πως οι νεοεισερχόμενοι έρχονται σε επαφή με τους ήδη κρατούμενους, με αποτέλεσμα να προκύπτουν κίνδυνοι κορωναϊού...


Χωρίς τεστ για κορωναϊό γίνονται οι μεταγωγές στο Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ)
του Φυλακίου Ορεστιάδας όσων προσφύγων και μεταναστών που συλλαμβάνονται στον Έβρο και σε όλη τη Θράκη για παράνομη είσοδο στη χώρα. Με επιστολή της στη φυσική και την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας αναφέρει πως τόσο η μεταγωγή όσο και η κράτηση των προσφύγων και μεταναστών γίνεται χωρίς τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρά ζητήματα για την υγεία και την ασφάλεια των ίδιων και των αστυνομικών που υπηρετούν στο χώρο.

Η Ένωση, που έχει αναφερθεί στο θέμα και τον περασμένο Μάιο, με επιστολή της στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επανέρχεται με νέα επιστολή, θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα. «Γίνονται εν γνώσει του κ. Υπουργού και του κ. Αρχηγού αυτές οι μεταγωγές; Γνωρίζει το Αρχηγείο και ο ΕΟΔΥ ότι δεν γίνονται διαγνωστικά τεστ για τον covid-19 στους παράνομους μετανάστες που συλλαμβάνονται και άμεσα μεταγάγονται στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας;

Γνωρίζει η φυσική ηγεσία ότι λόγω έλλειψης χώρων οι κρατούμενοι που μεταγάγονται έρχονται σε έμμεση και άμεση επαφή με τους λοιπούς κρατούμενους που ήδη βρίσκονται στους χώρους κράτησης, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την υγεία τόσο των συναδέλφων όσο και των κρατουμένων.

Γνωρίζει το Αρχηγείο ότι μέρος του ΠΡΟΚΕΚΆ έχει υποστεί φθορές από πυρκαγιά που έβαλαν κρατούμενοι στο παρελθόν και δεν μπορεί να φιλοξενήσει τον μέγιστο αριθμό κρατουμένων που προβλέπεται και ότι η συγκεκριμένη
υπηρεσία λειτουργεί με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό καθώς είναι υπηρεσία που κανείς δεν θέλει να πάει να εργαστεί; Δεν είναι δυνατόν οι υγειονομικές υπηρεσίες να ανακοινώνουν χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και για τους παράνομους μετανάστες και για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας να εφαρμόζονται άλλοι νόμοι!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ορεστιάδας, Ηλίας Ακίδης, έχει επιλεγεί ένας θάλαμος κράτησης στο ΠΡΟΚΕΚΑ, ως χώρος καραντίνας, όπου παραμένουν επί 14 μέρες όσοι συλλαμβάνονται στον Έβρο ή σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ωστόσο, οι χώροι κράτησης είναι ανεπαρκείς, λόγω και της πυρκαγιάς που κατήργησε δύο θαλάμους, με αποτέλεσμα να είναι αναπόφευκτο να υπάρχει συγχρωτισμός και επαφή παλιών και νέων κρατούμενων. Από την έναρξη της πανδημίας ως σήμερα έχουν συλληφθεί και μεταφερθεί στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας συνολικά 200 άτομα και σύμφωνα με τον κ.Ακίδη δεν έχει γίνει τεστ για COVID σε κανέναν.

Η Ένωση Αστυνομικών Ορεστιάδας ζητά την εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ και τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Μεταξύ άλλων, προτείνει την άμεση έναρξη εργασιών της ήδη εγκεκριμένης επισκευής και ανακαίνισης, ενίσχυση της υπηρεσίας με νέους συνοριακούς φύλακες, χαρακτηρισμό του ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας ως υπηρεσία δυσμενούς διαβίωσης, καθώς και έλεγχο για τον ιό covid-19, όλων των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας.


ΠΗΓΗ
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/07/blog-post_7227.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια