Ο Ερντογάν δεν μπλοφάρει! Θα «στοχεύσει» σε Ελλάδα και Κύπρο





Ο «σουλτάνος» ό,τι λέει το κάνει πράξη - Αγνόησε Ουάσιγκτον και Μόσχα και προχώρησε στην μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί – Αν δεν του βάλει κάποιος… φρένο θα υλοποιήσει τα σχέδια του σε Αιγαίο και Μεγαλόνησο


Από: newsbomb.gr - Βασίλης Σκουλαράκος


Ήταν προφανές πως από τη στιγμή που ο «σουλτάνος» θεώρησε νικηφόρα την πορεία του στη Συρία, δεν θα σταματούσε εκεί.
Η γενοκτονία των Κούρδων από τον τουρκικό στρατό στη βόρεια Συρία άνοιξε την… όρεξη του αιμοδιψούς Τούρκου προέδρου και όπως είχαμε τονίσει τότε, επόμενη κίνηση θα ήταν να στραφεί προς τα μόνιμα ανοικτά μέτωπα με την Ελλάδα και την Κύπρο.


Δυστυχώς, οι εξελίξεις μας επιβεβαιώνουν καθημερινά.


Η τουρκική εμπλοκή στον εμφύλιο της Λιβύης, η μόνιμη πλέον παρουσία τουρκικών πολεμικών σκαφών και ερευνητικών στην Κύπρο και οι απειλές πολέμου κατά της Ελλάδας επιβεβαιώνουν τις νέο-οθωμανικές βλέψεις του τουρκικού καθεστώτος για την ανατολική Μεσόγειο.


Ποιος θα τον σταματήσει;


Είναι δεδομένο πλέον πως ο Ερντογάν δεν μπλοφάρει. Ό,τι λέει το πραγματοποιεί. Η απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας, του παγκόσμιου συμβόλου της Ορθοδοξίας σε τζαμί, επιβεβαιώνει πως ο Τούρκος πρόεδρος δεν αστειεύεται.


Τι κι αν του ζήτησαν οι Ρώσοι, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι να μην το κάνει… Ο Ερντογάν αψήφησε τις αντιδράσεις και δρομολογεί πλέον τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε μουσουλμανικό τέμενος, βλέποντας το όραμά του, να είναι ο ηγέτης των απανταχού μουσουλμάνων, να γίνεται πραγματικότητα.<
br />

Ο Τούρκος πρόεδρος είναι προφανές πως κάνει ό,τι θέλει. Γράφει στα… παλιά του τα παπούτσια ακόμα και τους σημαντικότερους συμμάχους του. Δεν άκουσε ούτε τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, ούτε τον φίλο και στρατηγικό του συνεργάτη, Βλαντιμίρ Πούτιν. Πολύ περισσότερο δεν έδωσε σημασία τους Ευρωπαίους, που παρά τις ανήθικες πρακτικές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου επιμένουν να τον θεωρούν συνομιλητή τους.


Μετά τη χθεσινή πανηγυρική ανακοίνωση πως η Αγιά Σοφιά θα γίνει τζαμί, όλοι θα περίμεναν μια έντονη αντίδραση από την παγκόσμια κοινότητα. Ποια είναι η αλήθεια; Μερικά φραστικά πυρά και τίποτα περισσότερο. Κανείς δεν έκανε λόγο για κυρώσεις, ενώ, το State Department έσπευσε να πει πως ναι μεν απογοητεύτηκε από την απόφαση Ερντογάν, ωστόσο, τον καταλαβαίνει!


Τι κι αν αντέδρασαν όμως; Τις ανακοινώσεις και τις διαμαρτυρίες ο «σουλτάνος» τις πετά στα σκουπίδια. Διότι προφανώς γνωρίζει ότι δεν θα έχει συνέπειες για τις πράξεις του. Κανείς δεν τον αγγίζει γιατί όλοι κάνουν «δουλίτσες» μαζί του και μάλιστα όχι πολύ καθαρές…


Η ερώτηση λοιπόν είναι μία: Ποιος θα σταματήσει τον παράφρονα «σουλτάνο»; Υπάρχει κάποιος σε όλο τον κόσμο, που έχει την παραμικρή πρόθεση να αντιδράσει απέναντι στην ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας;


Μέχρι στιγμής, κανείς… Ούτε καν ο Ορθόδοξος Πούτιν, που θα έπρεπε να έχει βγει από την πρώτη στιγμή και να τον έχει κατακεραυνώσει.


Δεν αερολογεί, πραγματοποιεί…


Με την απόφαση μετατροπής της Αγιά Σοφιάς σε μουσουλμανικό τέμενος, ο Ερντογάν μας απέδειξε και κάτι άλλο εξαιρετικά σημαντικό: Τα σχέδια του, δεν μένουν στα χαρτιά. Αντιθέτως, τα υλοποιεί.


Ποιο θα είναι λοιπόν το επόμενο βήμα; Όπως είναι γνωστό, το τουρκικό καθεστώς έχει εκπονήσει σχέδια και για το Αιγαίο, και για την θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, και φυσικά για την Μεγαλόνησο. Πόσοι ηγέτες του έχουν ζητήσει
μέχρι τώρα να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο και την Κύπρο; Τους αγνοεί όλους, τους γράφει κανονικότητα. Αν λοιπόν ένα πρωί ξυπνήσει και αποφασίσει να υλοποιήσει τα σχέδια του στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, όσα τηλεφωνήματα και να γίνουν από ξένους ηγέτες, θα τα αγνοήσει. Δεν θα δώσει την παραμικρή σημασία και θα συνεχίσει την επίθεσή του.


Η πραγματικότητα δυστυχώς δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Όσοι ακόμα πιστεύουν ότι ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός θα «ηρεμήσει» τον Ερντογάν και θα αφήσει στην ησυχία τους την Ελλάδα και την Κύπρο, είναι είτε άσχετοι, είτε ηλίθιοι και σίγουρα επικίνδυνοι.


Είναι η ώρα της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας. Είναι η ώρα που πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε όλοι. Ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος για όλα στην ανατολική Μεσόγειο. Θέλει να κερδίσει κομμάτι από την ενεργειακή πίτα και θα επιχειρήσει να το πάρει με κάθε κόστος.


Η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο. Η δημιουργία συμμαχιών είναι εξαιρετικά σημαντική, ωστόσο, είναι βέβαιο πως την κρίσιμη ώρα θα είμαστε μόνοι μας.


Το ΝΑΤΟ πιθανότητα θα κοιτάζει από τις Βρυξέλλες και θα…συσκέπτεται για να βρει την ύστατη ώρα τους τρόπους αποκλιμάκωσης, για να μας πει στο τέλος, «βρείτε τα μεταξύ σας». Η Ε.Ε. θα εκδίδει ανακοινώσεις για την ανάγκη… διαλόγου και οι ΗΠΑ με την Ρωσία θα κοιτάζουν τη μάχη διά αντιπροσώπων και θα μοιράζουν μεταξύ τους την πίτα της Μεσογείου.
http://www.freepen.gr/2020/07/blog-post_731.html?fbclid=IwAR0-E_mBlUGX3xabRsvrrgSRKMq9QQcl9gcfPWIPRRAJLWNXd6SQxdzZx9g

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια