Όπως στο λύκο αρέσουν τα πρόβατα, έτσι και στον Τούρκο αρέσει εδώ και 700 χρόνια να τρώει Έλληνες





Αντί να κλαίμε για την Αγία Σοφία, θα ήταν καλύτερα πιστεύω, να κλάψουμε για τους εαυτούς μας. Και αντί να καταριόμαστε τους Τούρκους, θα ήταν ωφελιμότερο να κάνουμε αυτοκριτική. Διότι για εμένα τουλάχιστον, την ευθύνη για όσα επιτρέπουν να κάνουν οι Τούρκοι, έχουν πρώτα εκείνοι, που εδώ και 25 χρόνια εκτρέφουν την τουρκική επιθετικότητα και βουλιμία δια του κατευνασμού και την ηττοπάθεια δια της ανοχής σε όσα εγκληματικά διαπράττει η Τουρκία.


Γεράσιμος Γερολυμάτος


Δεν μου φταίνε οι Τούρκοι. Πέραν όλων των άλλων χαρακτηρισμών έχουν την πρωτογονική φύση της βαρβαρότητας που χρωματίζει με βία όλες τις πράξεις τους. Όπως στο λύκο αρέσει να τρώει πρόβατα, έτσι και στον Τούρκο αρέσει εδώ και 700 χρόνια να τρώει Έλληνες.

>

Δεν φταίει όμως ο λύκος που θέλει να τρώει πρόβατα, γιατί αυτή είναι η φύση του. Ούτε είναι τυχαίο ότι ο Γκρίζος Λύκος επελέγη ως εθνικό σύμβολο της τουρκικής ισχύος. Είναι ένα ζώο-τοτέμ του οποίου ακολουθούν πιστά τις φυσικές ιδιότητες. Ομαδικότητα, επιμονή, μοχθηρία, σκληρότητα, πειθαρχία. Φταίνε οι τσομπάνηδες όμως που δεν αμόλησαν τα σκυλιά, για να μην απειλούν τώρα οι λύκοι το κοπάδι.


Αντί να κλαίμε για την Αγία Σοφία, θα ήταν καλύτερα πιστεύω, να κλάψουμε για αυτά που έρχονται. Επειδή η Αγία Σοφία εγκαινιάζει μια νέα ιστορική περίοδο στην οποία η μετατροπή της σε τζαμί είναι μόνο το πρώτο σημείο.


Αντί να κλαίμε για την Αγία Σοφία,
θα ήταν προτιμότερο να απαιτήσουμε να ανοίξει ως χριστιανική εκκλησία που ήταν από πάντα και όχι απλά ως Μουσείο. Δεν αρκεί να γίνει Μουσείο και θα έπρεπε να έχουμε χαλάσει τον κόσμο προς όλους, περνώντας έτσι στην αντεπίθεση με μια αλήθεια που όλοι γνωρίζουν. Όταν όμως οι ελληνώνυμοι και ελληνόφωνοι κραυγάζουν παντού για "Μουσείο", για "Παγκόσμιο μνημείο Πολιτισμού" για "Πολιτισμική κληρονομιά" και άλλα γενικά, αφοριστικά και αποστασιωτικά χαρακτηριστικά, εκτός της μιας και πιο ουσιαστικής αλήθειας, ότι το μνημείο αυτό είναι κυρίως και πριν από όλα ένας χριστιανικό ναός, τι να περιμένει κανείς; Όταν δεν λένε οτι η κρίση δεν είναι μόνο ευρωτουρκικη-που δεν είναι-, αλλά είναι κυρίως ελληνοτουρκική για να αποφύγουν τις ευθύνες τους. Τους Έλληνες ήθελαν να προσβάλλουν οι Τούρκοι και δευτερευόντως τους χριστιανούς της Δύσης.


Μόνο ντροπή λοιπόν προκαλεί η χαλαρή και υποτονική αντίδραση του πολιτικού κόσμου και της κυβέρνησης, που αντιμετωπίζει την Αγία Σοφία ως μια υπόθεση εκτός της εθνικής σφαίρας, σχεδόν σαν να αποποιείται κάθε ιστορική σχέση μαζί της, μια άχρωμη ουδετερότητα. Την αφήνει στην απόλυτη διάθεση του υπουργείου εσωτερικών της Τουρκίας. Η ελληνική ελίτ, δειλή και κουτοπόνηρη δεν πείθει κανένα με τις διαμαρτυρίες της. Όταν είσαι υποκριτής σε όσα λες και σε όσα δεν κάνεις, τότε οι υπόλοιποι που είναι επίσης υποκριτές, δεν το έχουν σε τίποτα να σε φλομώσουν με ψεύτικα λόγια παρηγοριάς....http://www.freepen.gr/2020/07/700.html?fbclid=IwAR0DCgStuhl4Y9pDIo8xyNxD7iIh2toF2d-AFaFgOzo4SuWiF7CazvPXxrw

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια