Κορβέτα Θεμιστοκλής: Ανακοινώθηκε η συμφωνία Ελλάδας & Ισραήλ - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ





Η ελληνική κορβέτα είναι γεγονός. Το όνομα «Θεμιστοκλής» αποκάλυψε η Realnews της Κυριακής όπως και το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ υπογράφηκε η επίσημη συνεργασία μεταξύ των Ναυπηγείων Σύρου και των Ισραηλινών Ναυπηγείων, στην Χάιφα, για την ναυπήγηση στην Ελλάδα της ελληνικής κορβέτας.



Από: real.gr - Του Χρήστου Μαζανίτη


Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, «υπό το φως της συμμαχίας των κρατών της Ανατολικής Μεσογείου, την 16η Ιουνίου 2020 υπεγράφη μεταξύ της ONEX Neorion Shipyards, μιας αμερικανικής εταιρείας με δραστηριότητες στην Ελλάδα, και της Israel Shipyards Ltd συμφωνία για τη συμπαραγωγή της κορβέτας Θεμιστοκλής.



Η κορβέτα Θεμιστοκλής είναι ένα υπερσύγχρονο σκάφος που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών επιτήρησης των συνόρων της Ανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά για τη διεθνή ανάπτυξη και προώθηση του Θεμιστοκλή έχοντας ως κύριους κόμβους παραγωγής την Ελλάδα και το Ισραήλ».Πρόκειται για ένα σκάφος πολλαπλών χρήσεων με μήκος 72 μέτρα και εκτόπισμα περίπου 800 τόνων. Η κορβέτα Θεμιστοκλής βασίζεται στο δοκιμασμένο σχέδιο της SA’AR 72 και μπορεί να φτάσει ταχύτητα πάνω από 30 κόμβους. Μπορεί να λειτουργήσει ένα μεσαίου μεγέθους θαλάσσιο ελικόπτερο, αλλά υποστηρίζει επίσης μοναδικές δυνατότητες ανάπτυξης μονάδων ειδικών δυνάμεων.


Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΟΝΕΧ η Θεμιστοκλής περιλαμβάνει τελευταίας τεχνολογίας όπλα και ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν στις ειδικές απαιτήσεις των πελατών.Ήδη, έχει δημιουργηθεί και site αποκλειστικά για την κορβέτα Θεμιστοκλής, το https://themistoclescorvette.com/.






Ήδη, όπως αποκάλυψε η Realnews της Κυριακής, έχει γίνει πρόταση στο Πολεμικό Ναυτικό για την ναυπήγηση 7 κορβετών, με μακροχρόνιο πρόγραμμα χρηματοδότησης, μία συμφωνία που επαναβεβαιώθηκε σε προφορικό επίπεδο στο πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ. Πλέον, το επόμενο στάδιο είναι το Πολεμικό Ναυτικό να αναλάβει τις συζητήσεις για την τελική διαμόρφωση του φόρτου οπλικών συστημάτων και ηλεκτρονικών που θα φέρει.



Ουσιαστικά, με τις κορβέτες Θεμιστοκλής, που θα αντικαταστήσουν – όπως αποκάλυψε η Realnews – τις La Combattante θα δημιουργήσουν με τις ΤΠΚ κλάσης Ρουσσέν ένα πανίσχυρο χαλύβδινο τείχος στην θάλασσα, με τις Φρεγάτες να επικεντρώνονται κυρίως σε αποστολές ανοιχτής θαλάσσης.


Όμως, το σπουδαιότερο είναι το κεφάλαιο της συμμαχίας που δημιουργείται μεταξύ των δύο χωρών. Ελλάδα και Ισραήλ εμβαθύνουν ουσιαστικά τους στρατηγικούς δεσμούς τους, περνώντας πλέον από το στάδιο του interchange σε αυτό του interactive.

http://www.freepen.gr/2020/06/blog-post_916.html?fbclid=IwAR1XYcsHi3qVyLBD4fwid7Fz4JIF3JgDDgFdZbERJFRNp0I9FJGNy7vGoMc

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια