Δελεαστική πρόταση από Ισραήλ για την εξαγορά της ΕΛΒΟ






Η ισραηλινή Plasan φέρεται να έχει πλάνο επέκτασης των δραστηριοτήτων της ΕΛΒΟ στην κατασκευή σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων πολέμου με επενδύσεις έως 1 δισ. ευρώ.


Με το ενδιαφέρον των Ισραηλινών να αποκτά άλλη βαρύτητα λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, τη διαμόρφωση νέων συμμαχιών και συμπράξεων να λαμβάνουν χώρα, αλλά και με μια ακόμη αναβολή προχωρά η διαδικασία για τον διαγωνισμό πώλησης περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ).


Η διαδικασία η οποία μετατέθηκε για τις 13 Ιουλίου (5η αναβολή), σύμφωνα με πηγές του BD αναμένεται να λάβει νέα προθεσμία για τον Αύγουστο, προς διευκόλυνση των Iσραηλινών «μνηστήρων» οι οποίοι δεσμεύονται λόγω της πολιτικής της χώρας τους στην επιβολή καραντίνας σε όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό έως τα τέλη Ιουλίου. Πολιτική, η οποία δεν επιτρέπει την έγκαιρη επίσκεψη των στελεχών της Plasan στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ.


Η βαρύτητα που δίνεται από την κυβέρνηση αλλά και την ΕΥ, που πράττει ως ειδικός εκκαθαριστής της κρατικής εταιρείας στην ισραηλινή Plasan και στην διευκόλυνση της αποστολής της, δικαιολογείται τόσο από την επαναδιατύπωση και την ισχυροποίηση του ισραηλινού ενδιαφέροντος, όσο και από το επιχειρηματικό σχέδιο που γνωστοποιήθηκε προς την κυβερνητική αποστολή.

Το business plan της Plasan περιλαμβάνει για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων επέκταση των δραστηριοτήτων της στην κατασκευή σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων πολέμου, για την υλοποίηση του οποίου σε βάθος χρόνου οι επενδύσεις μπορεί να φθάσουν έως και 1 δισ. ευρώ. Τα δε νέα συστήματα θα διατίθενται στην Ελλάδα, το Ισραήλ, ή και σε άλλους ενδιαφερόμενους βάσει συμφωνιών.

περισσότερα businessdaily.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια