Σχεδιαστική ομάδα Ελλήνων Μηχανικών και Ειδικών, παρουσίασαν στο ΓΕΣ το ΑΟΡ, ένα Τυφέκιο Designed AND Made in Greece





Η “Πτήση” έχει τη χαρά αλλά και την τιμή, να σας παρουσιάσει πρώτη την ολοκλήρωση της σχεδίασης ενός πραγματικά ελληνικού «Εθνικού Τυφεκίου», το οποίο έχει σχεδιαστεί από μια ομάδα που περιλαμβάνει αποκλειστικά Έλληνες Μηχανικούς, Σχεδιαστές, Ειδικούς και Εμπειρογνώμονες.

Οι πληροφορίες για το τελικό Σχέδιο
που έχουμε στη διάθεσή μας είναι περιορισμένες, καθώς το Πρόγραμμα καλύπτεται, όπως είναι φυσικό, από μυστικότητα σε αυτή τη φάση.


Το όνομα του Ελληνικού Τυφεκίου Εφόδου είναι ΑΟΡ* και γνωρίζουμε ότι η Σχεδιαστική Ομάδα του ενημέρωσε αυτές τις ημέρες επισήμως την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για την ολοκλήρωση της φάσης σχεδίασης ενός σύγχρονου τυφεκίου υψηλών προδιαγραφών, το οποίο θα μπορούσε να είναι το Νέο Τυφέκιο Εφόδου που θα εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και τα Σώματα Ασφαλείας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από ιδιωτική πρωτοβουλία και εξ ιδίων πόρων τον Σεπτέμβριο του 2019 με όραμα της Ομάδας τη δημιουργία ενός “Εθνικού Τυφεκίου” το οποίο μπορεί να εμφανισθεί λαμβάνοντας εμβληματικό χαρακτήρα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του 2021 για την επέτειο των 200 ετών από την Παλιγγενεσία.
Η Μητρόπολη Μεγάρων αντιδρά στη δημιουργία δομής μεταναστών και πάει κόντρα στα σχέδια της Ιεράς Συνόδου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έγιναν διαθέσιμες, με έγκαιρη λήψη αποφάσεων, αν το πρόγραμμα εγκριθεί, είναι εφικτή η κατασκευή λειτουργικών πρωτοτύπων ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του ΑΟΡ στα χέρια Ελλήνων στρατιωτών
στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021.

Για λόγους ασφαλείας της σχεδίασης δεν μας έγιναν διαθέσιμες περισσότερες τεχνικές πληροφορίες, αλλά γνωρίζουμε πως το σχέδιο βασίζεται σε δοκιμασμένες λύσεις και θα μπορεί προσαρμόζεται αναλόγως των απαιτήσεων του χρήστη, για παράδειγμα να παραχθεί σε διαμέτρημα τόσο 5,56 mm όσο και σε 7,62 mm καλύπτοντας απόλυτα τις όποιες ανάγκες που θα αποφασίσει πως έχει ο ΕΣ.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το τυφέκιο μπορεί να παραχθεί στα ΕΑΣ ώστε να επανεκκινήσει, με την συνδρομή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αυτός ο τομέας της Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Μας επισημάνθηκε επίσης πως το κόστος του νέου ΑΟΡ θα είναι κλάσμα σε σχέση με αυτά που ζητούν οι ξένοι για δικαιώματα σχεδίασης όπλων ώστε να κατασκευαστούν στην Ελλάδα.
Πού ανήκε το οπλοστάσιο που “μπλόκαρε” το Λιμενικό Σώμα στο Τελωνείο;

Στη Σχεδιαστική Ομάδα του ΑΟΡ μετέχει και ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας στο χώρο της Άμυνας, Σάββας Βλάσσης, που έχει το δικό του ρόλο στην βελτιστοποίηση (optimizing) του σχεδίου λόγω της εμπειρίας του από τις Ειδικές Δυνάμεις.

Απεικονίσεις του όπλου σε αυτή τη φάση δεν έχουν γίνει διαθέσιμες, κάτι που αναμένεται όμως να γίνει λίαν προσεχώς.
Το θέμα του “Εθνικού Τυφεκίου” και του “Εθνικού Οχήματος” όμως έχουν και άλλες εξελίξεις στις οποίες θα επανέλθουμε σε προσεχείς αναρτήσεις μας.

*Άορ = βελτιωμένος τύπος ξίφους, βαρύτερο, καλύτερα ζυγισμένο και αποτελεσματικότερο που εμφανίσθηκε στην Ελλάδα μεταξύ 1.200-1.000 π.Χ. ξεπερνώντας το ελαφρύτερο φάσγανο που ήταν κατάλληλο μόνο για νυκτικά πλήγματα.

www.ptisidiastima.gr

https://hellas-now.com/schediastiki-omada-ellinon-michanikon-eidikon-paroysiasan-ges-to/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια