Η ΑΣΒΕΣΤΗ ΦΛΟΓΑ ! Πάρτε το χαμπάρι ! Το ΉΘΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ και είναι τρόπος ζωής.






Η ΑΣΒΕΣΤΗ ΦΛΟΓΑ

Πάρτε το χαμπάρι ! Το ΉΘΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ και είναι τρόπος ζωής.

Ο φόβος δεν κάνει τον άνθρωπο ηθικό ,δηλαδή σεβόμενο τους δίπλα του και την κοινωνία που εντάσσεται αλλά ηθικοφανή .
Της Ευστρατίας Σουραβλά

Την απόδειξη την βλέπουμε καθημερινά δίπλα μας .
Ατομα που μεγάλωσαν σε χώρες που ο φόβος τα αναγκάζει να τηρούν κάποιους κανόνες ήθους για την ομαλή διαβίωση των κοινωνιών αυτών ,όπως πχ το να μην ρισκάρουν να κλέβουν επειδή θα τους κόψουν το χέρι ,αποδεικνύουν πως αν βρεθούν σε κράτη με πολύ χαλαρότερους Νόμους ,θεωρούν πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν εις βάρος άλλων ανθρώπων και των κοινωνιών αυτών και αδυνατούν να ενταχθούν εφ' όσον στις πατρίδες τους δεν συγκρατούνταν και δεν εντάσσονταν από ΗΘΟΣ αλλά από Φοβο .
Και το ΗΘΟΣ είναι αποτέλεσμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ !
Οχι εκπαίδευσης ! Η εκπαίδευση είναι για τα ζώα όχι για τους ανθρώπους .
Και η ΠΑΙΔΕΙΑ είναι υπόθεση ΕΛΛΗΝΙΚΗ .
Ο Ελληνας ήταν αυτός που σήκωσε τον άνθρωπο μεταφορικά στα δυο του πόδια και τον ανάγκασε να ελέγξει το ζώο μέσα του .Που τον έκανε σκεπτόμενο και συνειδητό . Που του δίδαξε Τέχνη ,Επιστήμη ,Φιλοσοφία, οργάνωση κοινωνίας κάνοντας τον ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΗΚΟΟ και ύμνησε αρετές όπως το Θάρρος ,η Ανδρεία ,η παρρησία ,ο σεβασμός στις κτήσεις των άλλων . Βρείτε μία λέξη που να σημαίνει κάτι σημαντικό που αφορά μια αφηρημένη σπουδαία έννοια και που να μην είναι Ελληνική .ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ! ΕΣΤΩ ΜΙΑ !

Αυτά είναι τα ΦΩΤΑ που όπως μας έλεγαν οι Δάσκαλοι στα χρόνια της Ελευθερίας ,χάρισε ο Έλλην στην ανθρωπότητα .
Και έμεινε σήμερα με ένα φανάρι .Σαν τον Διογένη να ψάχνει για άνθρωπο αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό !
Και έχασε την υπόσταση του γιατί αποσυνδέθηκε από την ιστορική και γονιδιακή του μνήμη . Και από ορθός και περήφανος έγινε δούλος και υποτακτικός . Τα υπολείμματα αυτής της μνήμης προσπαθούν να εξαλείψουν . Αν σβήσουν κι αυτά , η ανθρωπότητα θα επιστρέψει σε εποχές απείρου βαρβαρότητος . Γιατί θα την βοηθά και η τεχνολογία δηλαδή μια "ΓΝΩΣΗ " ως όπλο σε λάθος χέρια !
Εδώ ,σ' αυτόν τον "φωτεινό λίθο" που λέγεται Ελ-λάς ,βρίσκεται η αιτία του "κακού" για όσους επιβουλεύονται να κυριαρχήσουν στον κόσμο και να εγκαθιδρύσουν δικτατορίες ,αλλά και η λύση για την σωτηρία της Ανθρωπότητας .
Γι αυτό και δεχόμαστε τόση επίθεση !
Οφείλεται σ' αυτό που πρεσβεύει η λέξη Ελλάς !
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ -ΙΣΟΝΟΜΙΑ -ΙΣΗΓΟΡΙΑ-ΙΣΟΝΟΜΙΑ - ΤΕΧΝΗ -ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ -ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και όλα όσα αναφέρω παραπάνω
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (και όσα συμβολικά έστω πλέον αντιπροσωπεύει) πρέπει να χτυπηθεί στην κοιτίδα της !
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ !
Κρατήσετε τις παραδόσεις μας που κινδυνεύουν ,τα ήθη ,τα έθιμα , την ιστορική μας μνήμη και κυρίως ....ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ με την ΦΛΟΓΑ ΝΑ ΚΑΙΕΙ!


Ευστρατια Σουραβλα
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/05/blog-post_343.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια