Εσείς πλένετε τα χέρια σας, εμείς πλένουμε το μυαλό σας



Αντιπαθούμε κάθε είδους θεωρία συνομωσίας, όπως αυτές που προωθούνται από πολλούς, συνήθως γραφικούς οπαδούς τους. Στο θέμα όμως της πανδημίας, της υγειονομικής απειλής που θα μπορούσε να είναι ένα όπλο ελέγχου των μαζών, με στόχο τη δημιουργία μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης των ελίτ που προϋποθέτει την εγκατάσταση μίας στενής παρακολούθησης των ανθρώπων του είδους ενός Μεγάλου Αδελφού, είμαστε αρκετά φιλύποπτοι.
Μεταξύ άλλων επειδή έδωσε την ευκαιρία στους ισχυρούς να γίνουν ισχυρότεροι
– όπως στο παράδειγμα του γνωστού επενδυτή Bill Ackman, ιδρυτή του κερδοσκοπικού κεφαλαίου Pershing Square, ο οποίος στα τέλη Ιανουαρίου έκλεισε ένα συμβόλαιο αθέτησης πληρωμών (CDS) ύψους 27 εκ. $, δήθεν επειδή είδε κάποιο όνειρο. Το κέρδος του μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, όπου φυσικά εξαργύρωσε το συμβόλαιο, ήταν 2,6 δις $ – σχεδόν εκατό φορές το κεφάλαιο που επένδυσε!

Από: analyst.gr - ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ


Ανάλυση


Εισαγωγικά, αντιπαθούμε κάθε είδους θεωρία συνωμοσίας, όπως αυτές που προωθούνται από πολλούς, συνήθως γραφικούς οπαδούς τους. Στο θέμα όμως της πανδημίας, της υγειονομικής απειλής που θα μπορούσε να είναι ένα όπλο ελέγχου των μαζών (πηγή), με στόχο τη δημιουργία μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης των ελίτ που προϋποθέτει την εγκατάσταση μίας στενής παρακολούθησης των ανθρώπων του είδους ενός Μεγάλου Αδελφού (πηγή), είμαστε αρκετά φιλύποπτοι.

Μεταξύ άλλων επειδή έδωσε την ευκαιρία στους ισχυρούς να γίνουν ισχυρότεροι – όπως στο παράδειγμα του γνωστού επενδυτή Bill Ackman, ιδρυτή του κερδοσκοπικού κεφαλαίου Pershing Square, ο οποίος στα τέλη Ιανουαρίου έκλεισε ένα συμβόλαιο αθέτησης πληρωμών (CDS) ύψους 27 εκ. $, δήθεν επειδή είδε κάποιο όνειρο. Το κέρδος του μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, όπου φυσικά εξαργύρωσε το συμβόλαιο, ήταν 2,6 δις $ – σχεδόν εκατό φορές το κεφάλαιο που επένδυσε!

Σε σύγκριση βέβαια με τα κέρδη άλλων, το ποσόν των 2,6 δις $ είναι αμελητέο
– όπως με την περίπτωση των τεχνολογικών γιγάντων και ειδικά της Amazon, η τιμή της οποίας αυξήθηκε κατά 30% από την αρχή του έτους με σημερινή αξία περίπου 1,3 τρις $ ή στο ένα τρίτο του γερμανικού ΑΕΠ. Λόγω της πανδημίας οι διαδικτυακές πωλήσεις της εκτοξεύθηκαν στα ύψη (11.000 $ το δευτερόλεπτο), ενώ σχεδιάζει να προσλάβει 175.000 νέους υπαλλήλους – σημειώνοντας πως ο ιδιοκτήτης της είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

Μία άλλη εταιρεία που είδε τα κέρδη της να απογειώνονται είναι η Palantir Technologies του γερμανού δισεκατομμυριούχου P. Thiel, ιδρυτή της PayPal και επενδυτή του Facebook – η οποία χρηματοδοτήθηκε στο ξεκίνημα της από τη CIA, διαθέτοντας ένα λογισμικό «εξόρυξης δεδομένων» που το πουλάει στις αστυνομικές δυνάμεις και στις μυστικές υπηρεσίες ολόκληρου του πλανήτη. Το ξέσπασμα της πανδημίας ήταν μία μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία για την εταιρεία, αφού τη βοήθησε να διαφημίσει για να πουλήσει το λογισμικό της σε κράτη, σε δήμους και σε υγειονομικές υπηρεσίες, μέσω δοκιμαστικών συνδρομών – όπως στη Γερμανία, στην Αυστρία, στη Γαλλία και στην Ελλάδα (πηγή).

Η τρίτη είναι βέβαια η γνωστή μας Black Rock – ο επενδυτικός γίγαντας που διαχειρίζεται κεφάλαια 6,7 τρις $, 35 φορές δηλαδή περισσότερα από το ελληνικό ΑΕΠ, παρέχοντας τις υπηρεσίες της σε όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις και στις τράπεζες, στις κεντρικές επίσης, του πλανήτη. Μία τέταρτη είναι το ίδρυμα Bill & Melinda Gates – το μεγαλύτερο ιδιωτικό ίδρυμα του πλανήτη, όπου ο ιδιοκτήτης του ασχολείται πλέον πολύ έντονα με τα εμβόλια, χρηματοδοτεί ανάλογα προγράμματα και επιδιώκει την επιβολή μίας ψηφιακής ταυτότητας ανοσίας για όλους, μέσω της οποίας φυσικά θα παρακολουθούνται οι πάντες.

Ο τελευταίος εμφανίσθηκε με διαδοχικές συνεντεύξεις του στα μεγάλα γερμανικά ΜΜΕ και σε ένα από αυτά (SZ) μαζί με τη σύζυγο του – σημειώνοντας πως ειδικά τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας διακωμωδούνται από τους Πολίτες της στη σημερινή εποχή του ιού με την εξής φράση: «Εσείς πλένετε τα χέρια σας, εμείς σας πλένουμε το μυαλό» (πλύση εγκεφάλου). Θα μπορούσε βέβαια να θεωρηθεί ως σύμπτωση, εάν δεν γνώριζε κανείς πως για παράδειγμα η ZEIT έλαβε 300.000 $ από το ίδρυμα Gates, ενώ το Spiegel 2.500.000 $, δημοσιεύοντας αμέσως μετά ένα άρθρο με τον τίτλο «Ο ιδρυτής της Microsoft – οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας προκαλούν εχθρότητα εναντίον του Bill Gates».

Εύλογα όμως αναρωτιέται κανείς τι περισσότερο μπορεί να πει ο Bill Gates για την πανδημία, σε σχέση με τον οποιοδήποτε Πολίτη που ασκεί τα εκλογικά του δικαιώματα – ή τι εννοεί η σύζυγός του, όταν δήλωσε ότι, «σε δύο χρόνια θα ζούμε ξανά σε ένα είδος κανονικότητας». Είναι δε δύσκολο να πιστέψουμε πως ο Αμερικανός δεν έχει ένα καθαρά προσωπικό συμφέρον από την πανδημία που προέβλεψε ήδη από το 2015 – ενώ συμμετείχε στην τυχαία προσομοίωση του Οκτωβρίου του 2019, η οποία ήταν ανάλογη κατά πολλούς με τις συνήθεις προσομοιώσεις για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις, πυρκαγιές κοκ. Όνειρο ο ένας και επενδύει 27 εκ. $ σε CDS κερδίζοντας σε χρόνο μηδέν 2,6 δις $ και διαίσθηση ο άλλος – δύσκολο να γίνουν όλες αυτές οι συμπτώσεις κατανοητές.

Ο ιστός της αράχνης

Περαιτέρω, μερικές ημέρες πριν διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πραγματοποίησαν μία διάσκεψη δωρητών COVID-19, δεσμευόμενες να στηρίξουν την έρευνα με 7,4 δις € που θα προέρχονται ασφαλώς από τους Ευρωπαίους φορολογουμένους – χρήματα που θα οδηγηθούν με αδιαφανή τρόπο σε οργανισμούς που χρηματοδοτούνται από τον Bill Gates και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα λοιπόν ο Αμερικανός δώριζε χρήματα στον ΟΗΕ και στις κυβερνήσεις, για να είναι σε θέση να κυβερνήσουν τους λαούς – ενώ σήμερα εισπράττει από τις κυβερνήσεις, με στόχο την εγκατάσταση μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Όπως δήλωσε τώρα η καγκελάριος, η οποία συνεισέφερε 525 εκ. €, «Η πανδημία αποτελεί μία παγκόσμια πρόκληση. Ως εκ τούτου μπορούμε να τη νικήσουμε μόνο παγκόσμια» (πηγή). Όσον αφορά το Δελτίο Τύπου που εξεδόθη, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Στις 24 Απριλίου του 2020, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ),
μαζί με άλλους διεθνείς φορείς Υγείας και με το ίδρυμα Bill & Melinda Gates, ξεκίνησαν μία ιστορική πρωτοβουλία με την ονομασία «Παγκόσμια Ανταπόκριση», για την καταπολέμηση του κορωνοϊού”.

Με απλά λόγια, το ίδρυμα Gates ξεκίνησε την πρωτοβουλία στις 24 Απριλίου και σε λιγότερες από δύο εβδομάδες οι κυβερνήσεις πραγματοποίησαν μία διάσκεψη δωρητών, συνεισφέροντας 7,4 δις € – σε χρόνο ρεκόρ δηλαδή που ήταν άγνωστος έως τότε, ακόμη και όταν επρόκειτο για μεγάλες κρίσεις.

Το «Παγκόσμιο Συμβούλιο Παρακολούθησης Ετοιμότητας» τώρα (GPMB), από το οποίο θα προκύψουν οι ανάγκες για την καταπολέμηση της πανδημίας, είναι ένας «ανεξάρτητος» θεσμός – ο οποίος αξιολογεί το επίπεδο ετοιμότητας των χωρών της παγκόσμιας κοινότητας όσον αφορά την αντιμετώπιση πανδημιών, ενώ υποτίθεται πως συμβάλλει στη βελτίωση τους, συμβουλεύοντας τους υπευθύνους χάραξης της πολιτικής στην Υγεία.

Ιδρύθηκε το 2018 από τον ΠΟΕ που χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από το ίδρυμα Gates και την Παγκόσμια Τράπεζα, την «αδελφή» του ΔΝΤ – η οποία Παγκόσμια Τράπεζα συνεργάζεται στενά με το ίδρυμα Gates σε διάφορες επιτροπές, συμπεριλαμβανομένης αυτής για την κατάργηση των μετρητών (Better Than Cash Alliance). Ο πρόεδρος του παγκοσμίου αναπτυξιακού προγράμματος του ιδρύματος Gates είναι επί πλέον μέλος του GPMB – ο τέλειος ιστός της αράχνης.

Συνεχίζοντας, τα χρήματα των φορολογουμένων Ευρωπαίων, τα 7,4 δις €
που δόθηκαν στο ίδρυμα Gates, θα διανεμηθούν από το ίδιο στους διάφορους οργανισμούς που χρηματοδοτούνται από τον Bill Gates – έτσι ώστε να προωθηθούν στις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, κατά τη φιλοσοφία του Gates και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που συνεδριάζει στο Νταβός, ενώ έχει ως γνωστόν μέλη του τις μεγάλες πολυεθνικές. Εν προκειμένω, τεκμηριώνεται πως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος βελτίωσης του πλανήτη, στηρίζεται σε εμπορικές αρχές – ενώ μπορεί κανείς με τον τρόπο αυτό να κερδίσει αρκετά χρήματα.

Όσον αφορά τη γερμανική κυβέρνηση, στο δελτίο τύπου της ανέφερε πολύ αόριστα τον τρόπο διανομής των 525 εκ. € που συνεισέφερε η Γερμανία, των υπολοίπων δις € από την ΕΕ και των περίπου 6 δις € από τις άλλες χώρες της υφηλίου – προκειμένου να επιδοτηθεί η δημιουργία εμβολίων, η παρασκευή φαρμάκων και τα τεστ ανοσίας. Ειδικότερα, στο δελτίο γράφονται τα εξής:

“Πολλά από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν οδηγούνται στον «Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας» (ΠΟΥ), στην «Παγκόσμια Συμμαχία για Εμβόλια και Ανοσοποίηση» (GAVI), καθώς επίσης στο «Συνασπισμό για Καινοτομίες Πρόληψης Επιδημιών» (CEPI). Το γεγονός αυτό θα ενισχύσει την απόδοση τους”.

Για να γίνει κατανοητό, το GAVI έχει ως αντικείμενο του τους εμβολιασμούς στις αναπτυσσόμενες χώρες – με κύριους χρηματοδότες του το ίδρυμα Gates, την Παγκόσμια Τράπεζα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Όσον αφορά το CEPIείναι «παιδί» των συλλόγων των μεγαλύτερων πολυεθνικών και του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ που «γεννήθηκε» το 2017 στο Νταβός – ενώ ο «Συνασπισμός για καινοτομίες έκτακτης ανάγκης» έχει στόχο του την επιτάχυνση της ανάπτυξης εμβολίων για την πρόληψη επιδημιών και για τη διασφάλιση της δίκαιης διανομής εμβολίων!
Εκτός από το ίδρυμα Gates, τα ιδρυτικά μέλη του είναι ο ΠΟΥ, ο οποίος χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τον Gates (λιγότερο από τη Γερμανία) και η επιτροπή της ΕΕ – η οποία έχει ένα μέλος στην εκτελεστική του επιτροπή.

Περαιτέρω, ως παραλήπτες εμφανίζονται επίσης η UNITAID και το Global Fund – όπου η πρώτη είναι ένας οργανισμός που εφάπτεται του ΠΟΥ, συγχρηματοδοτείται κυρίως από το ίδρυμα Gates και αγοράζει φάρμακα, σε φτηνές τιμές, για άτομα στις φτωχές χώρες του πλανήτη (αναδυόμενες οικονομίες). Στη συνέχεια παραδίδει τα φάρμακα αυτά σε συνεργαζόμενους οργανισμούς που διασφαλίζουν ότι οδηγούνται εκεί που πρέπει – χωρίς να «σπάζουν» τις τιμές των φαρμάκων στις ανεπτυγμένες οικονομίες, μέσω του παράλληλου εμπορίου. Οι εταίροι υλοποίησης της δραστηριότητας είναι το ίδρυμα Gates, το ίδρυμα Clinton και το GAVI – ενώ η UNITAID βοηθάει επί πλέον τις φαρμακευτικές εταιρείες να μεγιστοποιήσουν τη μονοπωλιακή διαφοροποίηση των κερδών τους, με βάση τη φερεγγυότητα των πελατών.

Η δεύτερη, το Global Fund, ιδρύθηκε με κεφάλαια του ιδρύματος Gates υπό την αιγίδα του ΠΟΥ – ενώ χρηματοδοτείται πλέον από τις κυβερνήσεις διαφόρων κρατών. Ο σκοπός της είναι η διανομή χρημάτων σε φτωχές χώρες, έτσι ώστε να μπορούν να αγοράζουν φάρμακα – ενώ ένας εκπρόσωπος του ιδρύματος Gates έχει τοποθετηθεί στο διοικητικό της συμβούλιο, υπενθυμίζοντας πως επλήγη (το Global Fund) από διάφορα σκάνδαλα κακοδιαχείρισης και απάτης στη Γενεύη.

Τέλος, είναι σωστό να αναφέρουμε πως το «Παγκόσμιο
Συμβούλιο Παρακολούθησης Ετοιμότητας» (GPMB), κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2019, ένα μήνα προτού το Πανεπιστήμιο John Hopkins δημοσιεύσει το δείκτη ετοιμότητας πανδημίας (ανάλυση) μαζί με την «πρωτοβουλία πυρηνικών απειλών», μία μελέτη με τον τίτλο «Προετοιμασία για μία πανδημία του αναπνευστικού συστήματος υψηλού κινδύνου» σε ελεύθερη μετάφραση (πηγή) – ακριβώς την ασθένεια δηλαδή που προκαλεί ο COVID-19, θυμίζοντας πως λίγο αργότερα διενεργήθηκε η γνωστή προσομοίωση της επιδημίας.

Επίλογος


Κλείνοντας, είναι κατανοητό πως όλα αυτά είναι αρκετά πολύπλοκα και δύσκολα στην κατανόηση τους, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα – την οποία οφείλει να αναλύει ένας οικονομολόγος που φυσικά δεν θέλει να έχει καμία σχέση με θεωρίες συνομωσίας.

Φυσικά οι υποψίες μας μπορεί να είναι υπερβολικές και να πρόκειται για απλές συμπτώσεις, ο Gates μπορεί να είναι πράγματι ένας αξιέπαινος φιλάνθρωπος που ενδιαφέρεται για τους φτωχούς και την ανθρωπότητα, ενώ οι διάφοροι οργανισμοί που αναφέραμε (υπάρχουν πολλοί άλλοι), να έχουν καλό σκοπό.

Η αδιαφάνεια όμως που επικρατεί παντού και η διαπλοκή πολλών οργανισμών μεταξύ τους, είναι λογικό να προκαλούν υποψίες – ενώ κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει πως δεν διεξάγεται ένας βιολογικός πόλεμος ή δεν προετοιμάζεται κάτι ανάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια