Προκαλεί τον Ελληνισμό ο Ερντογάν: Ανήμερα της άλωσης θα διαβαστεί προσευχή στην Αγιά Σοφιά






Νέα πρόκληση Ερντογάν. Ανακοίνωσε πως με αφορμή την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους του 1453 θα πραγματοποιηθεί προσευχή στην Αγιά Σοφιά

O Τούρκος πρόεδρος
δήλωσε πως: «στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Άλωσης της Κωνσταντινούπολης που διοργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μας, οι προσευχές θα διαβαστούν στην Αγία Σοφία».


Ο Ερντογάν έδειξε τις προθέσεις του μέσω διάγγελματός του και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η φιέστα θα γίνει μπροστά από την Αγιά Σοφιά και όχι μέσα. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ασκούν έντονες πιέσεις στον Σουλτάνο να λειτουργήσει τον ιστορικό ναό που είναι πλέον μουσείο, ως τουρκικό τέμενος αφού δεν υπάρχει… κάποια συμφωνία!

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως η προσευχή που προγραμματιζόταν για αύριο Παρασκευή 29 Μαΐου
έξω από την Αγιά Σοφιά είχε ακυρωθεί. Ο διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, είχε πει πριν από ημέρες ότι προγραμματιζόταν να κάνει την πρώτη προσευχή στην πλατεία ανάμεσα από την Αγιά Σοφιά και το Μπλε Τζαμί.

Ωστόσο, σήμερα το πρωί ο Αλί Ερμπάς χωρίς να αιτιολογήσει την απόφασή του, ανακοίνωσε ότι η τοποθεσία της προσευχής άλλαξε και θα γίνει στο τέμενος Φάτιχ στην Κωνσταντινούπολη. Πρόσθεσε ότι «ίσως θα πραγματοποιήσουμε την προσευχή της Παρασκευής στην πλατεία και τον προαύλιο χώρο του Τεμένους Σουλταναχμέτ τις επόμενες εβδομάδες ή αργότερα».

Τελικά, όπως ανακοίνωσε ο Ερντογάν έγινε νέα ανατροπή και η προσευχή θα πραγματοποιηθεί αύριο, γεγονός που αποτελεί τεράστια πρόκληση κατά του ελληνισμού.

https://hellas-now.com/prokalei-xana-o-erntogan-animera-tis-alosis-tha/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια