Η Ιταλία έκλεισε τα λιμάνια της στην παράνομη μετανάστευση. Η Ελλάδα όχι




Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να κλείσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού όλα τα λιμάνια της Ιταλίας στην παράνομη είσοδο μεταναστών που φτάνουν εκεί με τη βοήθεια διακινητών ΜΚΟ. Η απόφαση ελήφθη καθώς το γερμανικό καράβι μεταφοράς μεταναστών Sea-Eye πλέει προς την Ιταλία με 150 μετανάστες προερχόμενους από τη Λιβύη.


Βασίλης Στοϊλόπουλος


Χωρίς
την παραμικρή διαμαρτυρία η πολιτική Σαλβίνι για το μεταναστευτικό είναι πλέον πολιτική όλου του πολιτικού συστήματος της Ιταλίας. Όμως δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν το συγκεκριμένο καράβι αλλάξει πορεία και φτάσει στη Κρήτη, καθώς η Ελλάδα προσφάτως, σχεδόν εν κρυπτώ, συμφώνησε με την Ε.Ε. να δέχεται παράνομους μετανάστες από τη Λιβύη.


Παρά τον κορωνοϊό όμως, η χώρα μας δε συνεχίζει μόνο την πολιτική των ανοιχτών (θαλάσσιων) συνόρων, αλλά υποκύπτει και στις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες τόσο για τη σταδιακή μεταφορά όλων των μεταναστών στην ενδοχώρα (και χωρίς καμιά ουσιαστική προφύλαξη από την πανδημία),
όσο και στην συνέχιση της εξέτασης των αιτήσεων παροχής ασύλου που είχε διακοπή για έναν μήνα.


Οψόμεθα! Ο κοινωνικός αυτό-εγκλεισμός μας έχει πάντως και τα «καλά» του. Εξυπακούεται για σύσσωμη σχεδόν την πολιτική τάξη της χώρας που ως φαίνεται έχει την ίδια πολιτική στο μεταναστευτικό.
http://www.freepen.gr/2020/04/blog-post_381.html?fbclid=IwAR2GsR2touL2255V6z9SLjfVo1_eSxtXMg8-mD1GFvWo7pF5j2q9nMg-GZg

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια