Σομαλία: Τουρκικό προτεκτοράτο και χώρα προέλευσης μιας 5ης φάλαγγας εντός της Ελλάδας







Τις τελευταίες ημέρες οι υποψίες όλων μας σχετικά με το ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί λαθρομετανάστες με κορονοϊό ως βιολογικό όπλο κατά της Ελλάδας
, επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο: κρούσματα εμφανίστηκαν σε όλες τις δομές με αποκορύφωμα τα 150
κρούσματα από Σομαλούς που διαμένουν σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Κρανίδι. Η Σομαλία είναι γνωστή σε όσους ασχολούνται με την ναυτιλία, ως η χώρα προέλευσης αιμοσταγών πειρατών που απειλούν τα εμπορικά πλοία που διαπλέουν τον κόλπο του Άντεν. Γιατί όμως ένας Σομαλός, προερχόμενος από μια χώρα της υποσαχάριας Αφρικής 7000 χιλιόμετρα σε ευθεία από το Κρανίδι επιλέγει να έρθει στην Ελλάδα και με ποιο τρόπο το καταφέρνει αυτό; Για ποιο λόγο οι Σομαλοί αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό των λαθρομεταναστών που εισβάλλουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ως δήθεν “πρόσφυγες” και ποιος τους καθοδηγεί; Η απάντηση βρίσκεται στις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει ο Ερντογάν με την Σομαλία τα τελευταία χρόνια και για την οποία κανένα ελληνικό ΜΜΕ δεν σας μιλήσει (μάλλον προέχει το κούρεμα του κυρίου Πέτσα και η μαγειρίτσα της κυρίας Μπαλατσινού).
Μετά την πτώση του προέδρου Mohamed Siad Barre, το 1991, η Σομαλία βυθίστηκε στη βία, τη φτώχεια, την αναρχία,
τον εμφύλιο πόλεμο και τις τρομοκρατικές επιθέσεις της al-Shabab. Το 2011, ο Ερντογάν, αναζητώντας διεύρυνση της σφαίρας επιρροής του, επισκέφθηκε το έθνος της Ανατολικής Αφρικής και, ακολούθως, η Άγκυρα έριξε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Σομαλία.
Συν τω χρόνω, οι τουρκικές εταιρείες εκμεταλλεύθηκαν τον αέρα και τους θαλάσσιους λιμένες του Μογκαντίσου, ενώ οι τοπικές αγορές γεμίσαν με τουρκικά αγαθά. Η Turkish Airways πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις προς το Μογκαντίσου -ο πρώτος σημαντικός ξένος αερομεταφορέας που το κάνει και, ασφαλώς με αυτό τον τρόπο μεταφέρονται οι Σομαλοί λαθρομετανάστες στην Τουρκία από όπου και εισέρχονται στην Ελλάδα. Ενδεικτικό των άρρηκτων δεσμών Σομαλίας – Τουρκίας είναι και το ότι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Μογκαντίσου ονομάζεται “Νοσοκομείο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν” με το ένα τρίτο των ιατρών που εργάζονται σε αυτό να είναι Τούρκοι. Η Τουρκία έχει επίσης προσφέρει χιλιάδες υποτροφίες σε Σομαλούς φοιτητές, ενώ οι Τούρκοι έχουν κατασκευάσει δεκάδες νέα σχολεία στο Μογκαντίσου.

Από το 2017 η Τουρκία διατηρεί και στρατιωτική βάση στη Σομαλία, με δυναμική 10.000 ανδρών, καθιστώντας την, τη μεγαλύτερη ξένη βάση της Άγκυρας. Σκοπός της βάσης ήταν να προστατεύσει τη Σομαλία από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς και να εκπαιδεύσει στρατιωτικές δυνάμεις της Σομαλίας.
Ο κ. Abduquadir Ibrahim Isack, Σομαλός διοικητής της στρατιωτικής ακαδημίας, επαίνεσε τις προσπάθειες της Τουρκίας στη χώρα: “Οι στρατιωτικές ομάδες επιμόρφωσης ασχολούνται με την εκπαίδευση του Σομαλικού ναυτικού”, δήλωσε, “βοηθάμε επίσης με τη συντήρηση, υπάρχουν και βάρκες στο στρατό της Σομαλίας, εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται από την Τουρκία και αρχίζουν σταδιακά να περιπολούν το Μογκαντίσου. Η Σομαλία δεν έχει επί του παρόντος αεροπορική δύναμη, αλλά Θεού θέλοντος, θα είναι εφικτός εν καιρώ κάτι τέτοιο”, δήλωσε. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στρατεύματα της Σομαλίας διδάσκονται την τουρκική γλώσσα, ήθη και έθιμα.
Άλλοι ανώτεροι υπάλληλοι της Σομαλίας επαίνεσαν επίσης την παρουσία της Τουρκίας στη χώρα: “Η Τουρκία ήρθε στη Σομαλία για πρώτη φορά το 2011,
όταν κανείς δεν τόλμησε να πάει στη Σομαλία”, δήλωσε ο Abdulkadir Ahmed-Kheir Abdi, υπουργός Εξωτερικών της Σομαλίας. “Υπήρχε ξηρασία, υπήρχε πείνα, υπήρχαν τρομοκρατικές ενέργειες εκεί και όλοι παρέμεναν μακριά. Έτσι για εμάς τους Σομαλούς, η Τουρκία βρίσκεται στην καρδιά μας λόγω της βοήθειας που παρέχουν σε περίοδο ανάγκης”.
Και ενώ η Σομαλία φαίνεται να επωφελείται από την τουρκική αναπτυξιακή βοήθεια, είναι γεγονός ότι πρωτίστως η Τουρκία επωφελείται από νέες εμπορικές συμφωνίες για τους πολύ αναγκαίους φυσικούς πόρους και από το άνοιγμα των αγορών της Σομαλίας σε τουρκικά προϊόντα. Η Σομαλία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς τουρκικών αγαθών και υπηρεσιών, όπως κατασκευαστικές πρώτες ύλες, ιατρικός εξοπλισμός, οικιακές συσκευές, ανάπτυξη της εκπαίδευσης και συμβουλευτικές υπηρεσίες μηχανικών. Για την Τουρκία, η Σομαλία είναι μια αναξιοποίητη αγορά επιχειρηματικών ιδεών, ανθρωπιστικής βοήθειας και αναπτυξιακής βοήθειας και πολιτικής αναδιάρθρωσης με κρατική ενίσχυση. Είναι πλέον δεδομένο ότι η επένδυση της Τουρκίας στη Σομαλία έχει αποδώσει και εδραιώσει τη θέση της Τουρκίας στην Αφρική, μια περιοχή που προηγουμένως φαίνεται να ήταν εκτός της σφαίρας της γεωπολιτικής επιρροής της.
Συνεπώς, δεδομένων των στρατιωτικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ Τουρκίας και Σομαλίας, είναι τουλάχιστον οξύμωρο, η Ελλάδα να παρέχει άσυλο σε Σομαλούς, οι οποίοι πέραν πάσης αμφιβολίας είναι μια 5η φάλαγγα εκπαιδευμένη (και χρηματοδοτούμενη) από το τουρκικό κράτος, ένας στρατός κατοχής εντός των τειχών που απλώς περιμένει ένα νεύμα από τον Ερντογάν.
Μ. Μ.
ΠΗΓΗ
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/04/5_30.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια