ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ






της Φανούλας Αργυρού*


ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ


«ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ» με τη βούλα του Αγγλικού Εφετείου – Δηλώσεις του Δικαστή Λόρδου Justice Bingham στο High Court


Στις 23.11.2019 διαβάσαμε ότι « Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ έδωσε εντολή στην λεγόμενη «εισαγγελία» να προχωρήσει σε νομικές ρυθμίσεις ώστε η αναφορά στην Τουρκία ως κατοχική να θεωρείται αδίκημα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Γκαζέτα Κίπρις, ενώ η Αφρίκα διερωτάται εάν την εντολή που έδωσε ο κ. Τατάρ
την πήρε από την τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα.


Ο Σενέρ Λεβέντ στην στήλη του στην Αφρίκα σήμερα δημοσιεύει τις επιστολές του πρώην «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Ντεριά Κανμπάι με την οποία ζητεί την εκκίνηση νομικής διαδικασίας εναντίον της εφημερίδας για το πρωτοσέλιδο της 8ης Δεκεμβρίου 2017 που έγραφε για εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν και την απάντηση του «αστυνομικού διευθυντή».


https://www.sigmalive.com/news/politics/598754/poinikopoiisi-tis-leksis-katoxi-proothei-o-tatar-sta-katexomena.


Άνευ ορίων, όπως πάντα, η τουρκική αδίστακτη προπαγάνδα και επεκτατική πολιτική και δράση.
Η οποία αποθρασύνεται και ενθαρρύνεται αλλά και συντονίζεται εφόσον δεν έχει να αντιμετωπίσει κανένα κόστος ή τιμωρία για την ασυδοσία της από τα θύματά της πλάι στην συμμαχική βοήθεια από τους Βρετανούς του Φόρειν ΄Οφις και συνοδοιπορική των Αμερικανών…


Επανέρχομαι στην εντολή του λεγόμενου «πρωθυπουργού» στη κατεχόμενη από την Τουρκία περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1974 με τις δύο της βάρβαρης ΕΙΣΒΟΛΕΣ (20 Ιουλίου και 14 Αυγούστου 1974 αντίστοιχα) προς την «εισαγγελία» τους να προχωρήσει άκουσον άκουσον σε νομικές ρυθμίσεις ώστε η αναφορά στην Τουρκία ως κατοχική να θεωρείται αδίκημα!


Δικαστικές αναφορές ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ


Η τουρκική κατοχή της μισής μας πατρίδας καταγράφεται σε ουκ ολίγες δικαστικές αποφάσεις περιλαμβανομένων και αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Εφετείου Αγγλίας και HIGH COURT της Αγγλίας και Ουαλίας.


Και όσο αυτονόητα και να είναι αυτά, δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να τα υπενθυμίζουμε για να αντιμετωπίζονται οι τουρκικές ψευτιές και διαστρεβλώσεις αλλά και για συνεχή ενημέρωση όσων τηρούν είτε άγνοια είτε ανερυθρίαστα προσποιούνται αμνησία για τα τόσο σοβαρά θέματα της κυπριακής υπόθεσης προσφέροντας γη και ύδωρ στους κατακτητές και αθώωση των εγκλημάτων τους.


«ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ» με τη βούλα του Αγγλικού HIGH COURT


1983 – Στην υπόθεση Catlin v Cyprus Finance Corporation (London) Ltd [1983] Q.B. 759 ο Δικαστής Mr. Justice Bingham μίλησε « για τουρκικές εισβολές στην Κύπρο» όταν επεσήμανε τα εξής « Το καλοκαίρι του 1974 έλαβαν χώρα οι τουρκικές εισβολές στην Κύπρο.
Οι συνέπειες για την ενάγουσα και τα παιδιά της ήσαν καταστροφικές…»
Στη συνέχεια μίλησε για τουρκικά κατοχικά στρατεύματα…


«In the summer of 1974 the Turkish invasions of Cyprus took place.
The consequences for the plaintiff and her children were catastrophic.


Εδώ να ξανα-τονιστεί ότι η μεγάλος εκείνος Δικαστής, μίλησε για «δύο τουρκικές εισβολές» όπως ακριβώς έχουν τα ιστορικά γεγονότα.
Και μάλιστα το 1983, σε μια χρονική στιγμή όταν ο Ραούφ Ντενκτάς προχώρησε στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους του, όταν πολλοί μιλούσαν για «τουρκική επέμβαση» και «τουρκική ειρηνική επιχείρηση».


Όπως έγραψε ο καθηγητής Δρ. Κλέαρχος Α. Κυριακίδης σε κείμενό του « Ο μεγάλος αυτός δικαστής επέλεξε τις λέξεις του με χαρακτηριστική ακρίβεια προς το συμφέρον της δικαιοσύνης.»


O Mr. Justice Bingham αργότερα έγινε Λόρδος Bingham και υπηρέτησε ως Lord Chief Justice of England and Wales
(1996-2000) ως επίσης ως Senior Law Lord (2000-2008).


Αξίζει να σημειώσω και τα λόγια φόρου τιμής του Lord Judge (του τότε Lord Chief Justice) για τον θάνατο του σπουδαίου εκείνου Δικαστή την ημέρα του θανάτου του 11.9.2010 σε ηλικία 76 ετών.


« Εκ μέρους του δικαστικού σώματος Αγγλίας και Ουαλίας, εκφράζω την λύπη μου για τον θάνατο του Tom Bingham, του πλέον σεβαστού και διακεκριμένου Δικαστή των εποχών μας.
Οι συνεισφορές του στο να κατανοήσουμε τη σημασία του κράτος δικαίου και τις αρχές του κοινού δικαίου, δεν έχουν προηγούμενο στη γενιά μας.
Δικαστές σε όλο τον κόσμο θα αναγνωρίσουν τον Tom Bingham ως ένα από τους μεγαλύτερους δικαστικούς της γενιάς μας και ένα από τους σπουδαιότερους δικαστές του κοινού δικαίου»


https://www.familylawweek.co.uk/site.aspx?i=ed65609


« Ο σπουδαιότερος δικαστής της εποχής του, πίστευε ότι η ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας είναι αναγκαία για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» (Τίτλος της βρετανική «Γκάρτιαν» 11.9.2010 στον επικήδειό της την ημέρα του θανάτου του).


«The greatest judge of his era, he argued that judicial independence is essential to the defence of human rights»


https://www.theguardian.com/law/2010/sep/11/lord-bingham-of-cornhill-obituary


1996 Loizidou v Turkey Απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 18 Δεκεμβρίου 1996.
H KATOXH εμφαντικά αναφέρθηκε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 18 Δεκεμβρίου 1996 στην ιστορική απόφαση της Λοιζίδου εναντίον της Τουρκίας. Σημείωσε το δικαστήριο:


«54. It is important for the Court’s assessment of the imputability issue that the Turkish Government have acknowledged that the applicant’s loss of control of her property stems from the occupation of the northern part of Cyprus by Turkish troops and the establishment there of the “TRNC…»


Το δικαστήριο τόνισε την κατοχή του βόρειου μέρους της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα…


1998 Στην υπόθεση ενώπιον του Εφετείου Αγγλίας και Ουαλίας στο Λονδίνο της Polly Peck International Plc v The Marangos Hotel Company Ltd & Ors [1998] EWCA Civ 789, ο Δικαστής Lord Justice Mummery είπε:


«In the summer of 1974 Turkey invaded the island.
By 16 August 1974 it had occupied a large area in the north amounting to just over one third of the whole island (the occupied area).
Many members of the Greek Cypriot community in the occupied area fled, in fear of armed force, from their homes and businesses to other parts of the island.»


«Το καλοκαίρι του 1974 η Τουρκία εισέβαλε στο νησί.
Μέχρι τις 16 Αυγούστου 1974 είχε υπό κατοχή της ένα μεγάλο μέρος…»


2019 Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Στην παράγραφο 193 της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον Ιανουάριο του 2019 στην υπόθεση GUZELYURTLU & OTHERS v. CYPRUS v TURKEY [2019] ECHR 100 « Το Δικαστήριο σημείωσε ότι « η Τουρκία θεωρείται από την διεθνή κοινότητα ότι έχει υπό κατοχή το βόρειο μέρος της Κύπρου».


Το διαβόητο και αντιδημοκρατικό «γλωσσάρι»


Ουσιαστικά αυτό που εισηγήθηκε στην παρανομία ο κ. Ερσίν Τατάρ είναι προώθηση του επιτήδειου «γλωσσαρίου» του 2018 που εξέδωσε η ΟΑΣΕ
(‘Glossary’ OSCE) που εισηγείτο ακριβώς αυτό, δηλαδή να μην χρησιμοποιούνται οι λέξεις «εισβολή και κατοχή» από την Τουρκία για αθώωση των τουρκικών εγκλημάτων εις βάρος των Ελλήνων. Εναντίον του οποίου (γλωσσαρίου) υπογράψαμε διαμαρτυρία πολλοί δημοσιογράφοι…


Ελευθερία έκφρασης


Τέλος να προσθέσω ακόμα ότι στην παράγραφο 49 της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 7 Δεκεμβρίου 1976, στην υπόθεση Handyside v United Kingdom γράφτηκε : «Η ελευθερία έκφρασης αποτελεί ένα από τα αναγκαία θεμέλια μιας… (δημοκρατικής) κοινωνίας, μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την πρόοδό της και την ανάπτυξη του κάθε ανθρώπου».


ΤΟΥΡΚΙΑ


Η έλλειψη ελευθερίας στην έκφραση ανθίζει στην Τουρκία κύριε Τατάρ (και συνοδοιπόροι στο άξιο μόνο για τον κάλαθο τον αχρήστων «γλωσσαρίου» σας), στην μεγαλύτερη φυλακή σε ολόκληρο τον κόσμο για δημοσιογράφους, γιατρούς, δικηγόρους, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απλούς πολίτες που διεκδικούν τα ανθρώπινα τους δικαιώματα, όχι στην Κυπριακή Δημοκρατία.


ΚΔ – Δικαίωμα εγγυημένο από το Σύνταγμα


Η ελευθερία έκφρασης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του Κοινού Δικαίου (Common Law) και Συνταγματικό Δικαίωμα εγγυημένο από το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Λοιπόν, η τουρκική ασυδοσία πρέπει να αποστομωθεί με απόφαση της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας (και ότι χρειάζεται από την Γενική Εισαγγελία του κράτους) για να θεωρείται δια νόμου ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ η Τουρκία ΩΣ ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ.
Και να απαιτηθεί το ξερίζωμα του τουρκικού σοβινισμού στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο.
Το οποίο προσβάλει όλους μας για την ασυγχώρητη μας ανοχή να το ανεχόμαστε κάθε μέρα απέναντί μας…


*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος



ΠΗΓΗ:ΣΗΜΕΡΙΝΗ
www.onisilos.gr

ΠΗΓΗhttps://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/12/blog-post_10.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια