Ο περίγελος της Ευρώπης




Η επέτειος του Πολυτεχνείου σήμερα σε μία Ελλάδα απίστευτα χρεοκοπημένη, εξευτελισμένη διεθνώς και υπό την επιτήρηση των δανειστών της που την έχουν μετατρέψει σε μία εξαθλιωμένη αποικία χρέους
– με πρόσφατο μεγάλο πρόβλημα την έξαρση του εποικισμού της στα πλαίσια ενός υβριδικού πολέμου που της έχει κηρύξει η Τουρκία. Την ίδια στιγμή μία νέα έκθεση του ΔΝΤ
συνεχίζει να λοιδορεί την Ελλάδα, όσον αφορά την ανοησία της να εφαρμόσει πλήρως τα μνημόνια που της επιβλήθηκαν – υπενθυμίζοντας πως το Ταμείο έχει παραδεχθεί επανειλημμένα τα «λάθη» του, σε σχέση με τη συμμετοχή του στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης: τους εσφαλμένους πολλαπλασιαστές, τις προβλέψεις του για δήθεν ανάπτυξη το 2012 και τόσα πολλά άλλα. Ειδικά σε σχέση με τις τράπεζες, είναι μνημειώδης η αναφορά της επικεφαλής του, σύμφωνα με την οποία τα εξής: «Τα κάναμε όλα λάθος στην Ελλάδα – τη θυσιάσαμε για χάρη των τραπεζών». Στην έκθεση του επικεντρώνεται στις τράπεζες, τονίζοντας πως τα μέτρα στήριξης τους την τελευταία δεκαετία κόστισαν στους Έλληνες το 25% του ΑΕΠ του 2018 – δηλαδή ότι οι κυβερνήσεις δαπάνησαν λανθασμένα περίπου 57 δις € (επί πλέον 28 δις € ο ιδιωτικός τομέας), χωρίς να έχει επιλυθεί ακόμη το πρόβλημα τους, αφού το ΔΝΤ σημείωσε πως το ελληνικό δημόσιο παραμένει εκτεθειμένο σε δημοσιονομικούς κινδύνους σχετικούς με τις τράπεζες.

Από: analyst.gr


Επικαιρότητα

Η επέτειος του Πολυτεχνείου σήμερα, ότι και αν σημαίνει κάτι τέτοιο – σε μία Ελλάδα απίστευτα χρεοκοπημένη, εξευτελισμένη διεθνώς και υπό την επιτήρηση των δανειστών της που την έχουν μετατρέψει σε μία εξαθλιωμένη αποικία χρέους, με πρόσφατο μεγάλο πρόβλημα την έξαρση του εποικισμού της στα πλαίσια ενός υβριδικού πολέμου που της έχει κηρύξει η Τουρκία.

Λέγεται δε πως ο πρώην πρωθυπουργός που δεν δίστασε να προδώσει τους Έλληνες με την αντιστροφή του δημοψηφίσματος, με τη μεταφορά των πάντων στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, κυρίως όμως με την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας έναντι τριάντα αργυρίων, θα συμμετέχει στην εκδήλωση – τεκμηριώνοντας πως η συνείδηση και η ντροπή είναι ανύπαρκτες στα κόμματα, στα οποία οφείλεται το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας
.

Το δικό του επίσης, μεταξύ άλλων επειδή δεν κατάφερε να αποδείξει το σκάνδαλο των φαρμάκων, παρά το ότι κυβέρνησε επί 4,5 έτη – με αποτέλεσμα τα στελέχη του να γίνονται περίγελος ενός ανθρώπου που μόνος του παραδέχθηκε πως διατηρούσε 1 εκ. € μετρητά χρήματα στο σπίτι του! Έχοντας βέβαια μάλλον «στρατολογηθεί» για να «βαφτίσει το θηριώδες σκάνδαλο πολιτική σκευωρία, μπορεί άνετα να ειρωνεύεται την αξιωματική αντιπολίτευση χωρίς να φοβάται κανέναν – αν και κάποια στιγμή όλα πληρώνονται.

Η σημερινή κυβέρνηση βέβαια σεβάσθηκε όλες τις «προδοσίες» και τις ενέργειες του, με την έωλη δικαιολογία πως το κράτος έχει συνέχεια – μεταξύ των οποίων τη συμφωνία του Μαρόκου, η οποία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου όσον αφορά το μεταναστευτικό. Εν προκειμένω θυμίζουμε τα εξής από το άρθρο της κυρίας Νομικού περί του πανάκριβου τιμήματος της ελληνικής δειλίας:

“Δεν έχω τίποτα εναντίον των μεταναστών. Όταν όμως χρησιμοποιούνται ως όπλο ενός ασύμμετρου, υβριδικού πολέμου της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, τότε αλλάζω άποψη. Ειδικά όταν διαπιστώνω πως αργά αλλά σταθερά εποικείται η σκόπιμα χρεοκοπημένη πατρίδα μου. Ότι διαφοροποιείται ο πληθυσμός της, με τους ικανότερους να την εγκαταλείπουν επειδή δεν μπορούν να επιβιώσουν. Me τους λαθρομετανάστες να παίρνουν τη θέση τους, αφού η Φύση φροντίζει έτσι ώστε να συμπληρώνονται πάντοτε τα κενά.

Γνωρίζω άλλωστε από την πολύπαθη Σουηδία τα αποτελέσματα της μαζικής εισόδου ξένων. Την ηθική κατάρρευση της και τη μετατροπή της σε εμπόλεμη ζώνη. Επίσης πως εξελίσσεται σκόπιμα σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία, για να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο της νέας τάξης πραγμάτων που θέλει μέσω της μαζικής μετανάστευσης να ελέγχει καλύτερα τους ανθρώπους.

Το πόσο εξυπηρετεί αυτήν τη νέα τάξη και τις ελίτ της ο δεξιός νεοφιλελευθερισμός και οι αριστερές ιδεολογίες, κοινό σημείο των οποίων είναι ο διεθνισμός και η διάλυση των εθνικών κρατών, μου είναι κάτι περισσότερο από κατανοητό. Αυτός είναι δε ο λόγος που έχω ταχθεί υπέρ της διατήρησης των εθνικών κρατών, με τη διαφύλαξη των συνόρων τους και με το μη ξεπούλημα των επιχειρήσεων τους, ως αποτέλεσμα της σκόπιμης χρεοκοπίας ή της υπερχρέωσης τους“.

Περαιτέρω, μία νέα έκθεση του ΔΝΤ συνεχίζει να λοιδορεί την Ελλάδα, όσον αφορά την ανοησία της να εφαρμόζει πλήρως τα μνημόνια που της επιβλήθηκαν – υπενθυμίζοντας πως το Ταμείο έχει παραδεχθεί επανειλημμένα τα «λάθη» του, σε σχέση με τη συμμετοχή του στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης: τους εσφαλμένους πολλαπλασιαστές, τις προβλέψεις του για δήθεν ανάπτυξη το 2012 και τόσα πολλά άλλα. Ειδικά σε σχέση με τις τράπεζες, είναι μνημειώδης η αναφορά της επικεφαλής του, σύμφωνα με την οποία τα εξής: «Τα κάναμε όλα λάθος στην Ελλάδα –
τη θυσιάσαμε για χάρη των τραπεζών» (πηγή).

Στην έκθεση του επικεντρώνεται στις τράπεζες, τονίζοντας πως τα μέτρα στήριξης τους την τελευταία δεκαετία κόστισαν στους Έλληνες το 25% του ΑΕΠ του 2018 – δηλαδή ότι οι κυβερνήσεις δαπάνησαν περίπου 57 δις €, από τα οποία τα 7 δις € επιστράφηκαν ή ανακτήθηκαν μέσω εκκαθαρίσεων, ενώ τα έσοδα του προϋπολογισμού ανήλθαν σε 5 δις €, οπότε το τελικό κόστος που επιβάρυνε το δημόσιο χρέος ήταν 45 δις €. Δεν αναφέρει βέβαια τα 17 δις € των αναβαλλομένων φόρων που θα αφαιρούν οι τράπεζες από τα κέρδη τους οπότε θα τα πληρώνουν οι Πολίτες, ούτε τον αφελληνισμό τους – το σκάνδαλο των σκανδάλων.

Οι τράπεζες, η γάγγραινα αυτή της Ελλάδας, στηρίχθηκαν επίσης από τον ιδιωτικό τομέα με επί πλέον 28 δις € – χωρίς όμως να έχει επιλυθεί ακόμη το πρόβλημα τους, αφού το ΔΝΤ σημείωσε πως το ελληνικό δημόσιο παραμένει εκτεθειμένο σε δημοσιονομικούς κινδύνους σχετικούς με τις τράπεζες. Όσον αφορά το «σχέδιο Ηρακλής», με το οποίο θα κληθούν ξανά να πληρώσουν τα κορόιδα, οι Έλληνες, χωρίς να το καταλάβουν (ανέφερε συγκεκριμένα πως «θα χρειαστεί κάποιας μορφής δημόσια στήριξη»), διατύπωσε τις επιφυλάξεις του – εύλογα βέβαια, όπως έχουμε ήδη αναλύσει (πηγή). Εντύπωση πάντως προξένησε το γεγονός ότι, επέκρινε τις κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών θεωρώντας τες λάθος!

Τέλος, εκτίμησε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί 19 δις € την περίοδο 2019-2024 από το «μαξιλάρι» των 37 δις € σύμφωνα με την κυβέρνηση – τα χρήματα του οποίου όμως δεν είναι στη διάθεση της χώρας μας, αλλά των δανειστών της, γεγονός που σημαίνει πως από αυτούς εξαρτάται η επόμενη χρεοκοπία μας. Φυσικά δεν έχουν λόγιο να το κάνουν, όσο ληστεύουν ανενόχλητοι τα περιουσιακά μας στοιχεία – κρατώντας τη δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας επάνω από τα κεφάλια μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια