Απειλητικά Μηνύματα Ερντογάν Με Αποδέκτη Την Ελλάδα: «Κανείς Δεν Θα Μας Λυγίσει Σε Βαλκάνια Και Α.Μεσόγειο»


Σε ένα νέο κρεσέντο δηλώσεων όπου παρουσίασε την Τουρκία ως περίπου «υπερδύναμη» προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

Έτσι με τον "αέρα" του νικητή και συνάμα του σκληρού διαπραγματευτή, από τις επαφές που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντ.Τραμπ ο Ερντογάν σε μια νέα επίδειξη ισχύος, σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, άφησε υπονοούμενα για όσους επιχειρούν να αναχαιτίσουν τη δραστηριότητα της Τουρκίας τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια όσο και στη Συρία.

«Κανένας δεν μπορεί να λυγίσει το χέρι της Τουρκίας, κανένας δεν μπορεί να λυγίσει τη χώρα μας: στη Συρία, στο Ιράκ, στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και τη Λιβύη. Δεν πέτυχαν οι προσπάθειές του και δεν θα πετύχουν. Η απόδειξη αυτού, είναι οι προσπάθειες που κάνουμε», διεμήνυσε ο Ταγίπ Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη,/

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι ο οποίος βρέθηκε στα κατεχόμενα για να παραστεί στα χθεσινά πανηγύρια για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους είχε συναντήσεις με τον «πρόεδρο» της βουλής των κατεχομένων, Τεμπερουκέν Ολουτζάι και τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά τις συναντήσεις του, ο κ. Οκτάι
υποστήριξε πως η Τουρκία και οι Τ/κ άδραξαν όλες τις ευκαιρίες επίλυσης του Κυπριακού, αλλά η ελληνοκυπριακή στάση απέτρεψε κάθε ευκαιρία, επειδή «είναι κακομαθημένη λόγω της ιδιότητας του κράτους – μέλους της ΕΕ».

Σημείωσε δε, ότι η Τουρκία θα στηρίζει πάντοτε το κατοχικό καθεστώς, προσθέτοντας πως η τουρκική πλευρά θα επιζητεί τον δίκαιο διαμοιρασμό των φυσικών πόρων μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την πρόταση της τ/κ πλευράς για σύσταση κοινής επιτροπής, η οποία, όπως είπε, απερρίφθη από τους Ε/κ και πρόσθεσε πως η τουρκική πλευρά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις γεωτρητικές και σεισμικές δραστηριότητες. Και το Γιαβούζ και το Φατίχ θα συνεχίσουν το ερευνητικό τους έργο, ανέφερε.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια