Στο Πακιστάν της "ανοχής" δοκίμασαν να κάψουν ζωντανή οικογένεια Χριστιανών μέσα στο σπίτι τους






Freepen.gr - Στις 10 Νοεμβρίου, ένα χριστιανικό σπίτι στην γειτονιά Al-Noor Town της Lahore, Πακιστάν, πυρπολήθηκε από δύο μη αναγνωρισμένους εμπρηστές. Σύμφωνα με το χριστιανό θύμα, η επίθεση στο σπίτι του είναι μόνο η τελευταία προσπάθεια να οδηγηθεί η οικογένειά του έξω από τη γειτονιά.


«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα αντιμετωπίσαμε τόσο πολύ μίσος για το ότι δεν πωλήσαμε το σπίτι μας», δήλωσε ο Manzoor Masih
στο International Christian Concern (ICC). "Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό και απογοητευτικό για έναν χριστιανό που ζει σε αυτή τη χώρα".


Σύμφωνα με τον Masih, ο ίδιος και η οικογένειά του βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού τους, όταν οι γείτονες τους φώναζαν ότι ένα δωμάτιο στον επάνω όροφο είχε πιάσει φωτιά.


"Έσπευσα στον επάνω όροφο, αλλά δεν μπορούσα να σώσω τίποτα", δήλωσε ο Masih στο ICC. "Η φωτιά ήταν πολύ ζεστή και έλιωσε τα πράγματα μέσα".


Σύμφωνα με μάρτυρες, δύο μοτοσικλετιστές έγιναν αντιληπτοί να ρίχνουν ένα πακέτο στο παράθυρο του δωματίου που έπιασε φωτιά. Οι μάρτυρες ισχυρίζονται ότι οι αναγνωρισμένοι μοτοσικλετιστές προήλθαν από θρησκευτική εκδήλωση του Eid Miladul Nabi.


"Φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν κάποια χημική ουσία που έστρεψε όλα τα υλικά σε τέφρα μέσα σε λίγο χρόνο" εξήγησε ο Masih. "Η φωτιά κατέστρεψε τα κρεβάτια, τα στρώματα, τα έπιπλα, τα κορδόνια, τα πανιά, τα αγκάθια, οι ανεμιστήρες, οι υπολογιστές, το UPS και ολόκληρο το ηλεκτρικό σύστημα."


"Για τους τελευταίους έξι μήνες,
διάφορες ομάδες πιέζουν την οικογένειά μου να εγκαταλείψει αυτή τη γειτονιά και να πάει σε χριστιανικό οικισμό", δήλωσε ο Masih στο ICC. "Ωστόσο, δεν ενδώσαμε ποτέ στις απειλές τους".


Ο Muhammad Mehmood, ντόπιος μουσουλμάνος, καταδίκασε την επίθεση εμπρησμού στην οικογένεια Masih. "Αυτή είναι μια πράξη μίσους και διακρίσεων", δήλωσε ο Mehmood στο ICC. "Το Ισλάμ είναι θρησκεία αγάπης και ειρήνης και μας διδάσκει να φροντίζουμε τους γείτονές μας. Ως εκ τούτου, λυπάμαι για το τι έχουν βιώσει ο Masih και η οικογένειά του".


"Δεν είναι η πρώτη φορά που μια χριστιανική οικογένεια έχει αντιμετωπίσει προκλήσεις σε αυτή τη γειτονιά", συνέχισε ο Mehmood. "Περίπου δέκα χρόνια πίσω, αυτή ήταν η γειτονιά ήταν πλειοψηφικά χριστιανική. Ωστόσο, επενδυτές εκδίωξαν πολλούς από αυτούς και κατέκτησαν τις περιουσίες τους. Τώρα, υπάρχουν μόνο λίγες χριστιανικές οικογένειες που ζουν σε αυτή τη γειτονιά".


Σύμφωνα με τον Masih, ο Mehmood έδωσε ένα μικρό δείγμα αλληλεγγύης στην οικογένεια που υπέφερε, προκειμένου να προωθήσει την αγάπη και το σεβασμό για κάθε άτομο. Μέχρι σήμερα, ο Masih δεν έχει κάνει αναφορά στην αστυνομία, αλλά το περιστατικό αναφέρθηκε στην πυροσβεστική.

http://www.freepen.gr/2019/11/blog-post_244.html?fbclid=IwAR1T1goJ0dEZycN8Dmp5s4xD-fQXODTEcEDaaqyqUCQYQHq2bDH62oMcNy0

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια