Δρομοκαΐτειο: Εκατοντάδες μετανάστες «πουλάνε τρέλα» για να πάρουν άσυλο!







Ιστορίες… μεταναστευτικής τρέλας στο Δρομοκαΐτειο, με την επιβάρυνση του νοσοκομείου να χτυπά «κόκκινο»!


Σε μια απίστευτη διαδικασία, προκειμένου να ξεφύγουν από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στους καταυλισμούς των νησιών, υποβάλλουν τους εαυτούς τους δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι παριστάνουν τους ψυχικά νοσούντες προκειμένου να μεταφερθούν στην ενδοχώρα.

Τα παραπάνω καταγγέλλει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου Μιχάλης Γιαννάκος, σύμφωνα με τον οποίο τουλάχιστον 20 αλλοδαποί μεταφέρονται κάθε εβδομάδα με εισαγγελική εντολή στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Ιεράς Οδού.

«Σίγουρα κάποιοι από αυτούς αντιμετωπίζουν όντως σοβαρά προβλήματα, ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που, για να ξεφύγουν από τα hot spots, αλλάζουν ξαφνικά συμπεριφορά και απειλούν
ότι θα αυτοκτονήσουν ή θα σκοτώσουν κάποιον άλλον», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Το αποτέλεσμα, όπως λέει, είναι να επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο το νοσοκομείο που είναι υποστελεχωμένο και το οποίο φέτος δέχεται τις περισσότερες ακούσιες νοσηλείες των τελευταίων ετών. Πρόκειται για εισαγωγές οξέων περιστατικών με εντολή εισαγγελέα, μια τακτική που δεν εφαρμόζεται σε καμία πολιτισμένη χώρα της Ευρώπης.

Τα προβλήματα, ωστόσο, για το Δρομοκαΐτειο δεν σταματούν εδώ, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο χώρος έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε «ξέφραγο αμπέλι» με τις κλοπές και τη διακίνηση ναρκωτικών να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.


«Κλέβουν ακόμη και τις τηλεοράσεις από τους θαλάμους, ενώ η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών γίνεται απροκάλυπτα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος, ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα με σκοτώσουν κιόλας, προκειμένου να πάρουν αυτό που θέλουν;» διερωτάται.
Δεκάδες ελλείψεις και απόλυτο χάος

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η έλλειψη οργάνωσης και προσωπικού θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία εργαζομένων και ασθενών. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο Δρομοκαΐτειο είναι το γεγονός ότι, σε θάλαμο οξέων περιστατικών υπάρχουν κοριοί, ενώ ασθενείς με φυματίωση και AIDS νοσηλεύονται στο ψυχιατρείο και όχι στο τμήμα λοιμώξεων ενός γενικού νοσοκομείου.

«Εχουν ενεργές λοιμώξεις, παρουσιάζουν κατακλίσεις και νοσηλεύονται σε θάλαμο με άλλους ασθενείς, ενώ, εξαιτίας της κρίσης, έχουμε μόνο έναν παθολόγο σε όλο το νοσοκομείο», λέει και καταλήγει αναφέροντας ένα θλιβερό περιστατικό με πρωταγωνίστρια μια εννιάχρονη με αυτισμό. «Είναι μονίμως δεμένη με ιμάντες διότι, αν λυθεί, απειλεί να πέσει από το παράθυρο και χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο. Το νοσοκομείο δεν έχει ειδική δομή για αυτιστικούς ασθενείς, με αποτέλεσμα 40 περιστατικά να είναι υπό την επίβλεψη ενός μόνο νοσηλευτή».




https://hellas-now.com/dromoka-teio-ekatontades-metanastes-poylane-trela-na-paroyn/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια