Αγωγή κατά Fund για «Καταχρηστική Άσκηση Δικαιώματος» - Αγόρασε δάνειο στο 20% της αξίας του και ζητά το 100%





Η υπόθεση αναμένεται να φέρει σημαντικές αποκαλύψεις για το πιο είναι το πραγματικό κόστος αγοράς των δανείων
Β
όμβα μεγατόνων αναμένεται να πέσει στην αγορά των κόκκινων δανείων παρότι οι προσπάθειες των τραπεζών για μείωση των μη
εξυπηρετούμενων δανείων, με την αρωγή του κράτους, μέσα από το σχέδιο «Ηρακλής» που να σημειωθεί είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά σχεδιάζουν χωρίς το ξενοδόχο που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι δανειολήπτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του BN δανειολήπτης αποφάσισε να πάρει την τύχη στα χέρια με προσφυγή που αναμένεται να καταθέσει στη Δικαιοσύνη ζητώντας το αυτονόητο. Δηλαδή πως γίνεται οι τράπεζες να πωλούν σε ένα Fund χαρτοφυλάκια δανείων στο 20% της αρχικής τους αξίας και οι ξένοι κάτοχοι να ζητούν την ονομαστική αξία της οφειλής.
Δανειολήπτης χτύπησε την πόρτα νομικού γραφείου αναζητώντας να αναλάβει τη υπόθεσή του, η οποία έχει ως βασικό περιεχόμενο την πώληση δανείου ύψους 2 εκατ. ευρώ σε Fund με κούρεμα 80% και ο ίδιος καλείται να πληρώσει το 100% της οφειλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αγωγή θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και θα στηριχθεί στην Καταχρηστική Άσκηση Δικαιώματος κατά του Fund που αγόρασε χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Η υπόθεση αναμένεται να φέρει σημαντικές αποκαλύψεις για το πιο είναι το πραγματικό κόστος αγοράς των δανείων όταν έρθει η ώρα της συζήτησης στη δικαστική αίθουσα.
Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να δικαιωθεί ο δανειολήπτης , κανένας δεν είναι σε θέση να προδικάσει τις εξελίξεις.
Το σημαντικό είναι ότι θα γίνει το πρώτο βήμα κατά των Funds που αγοράζουν «μπιρ παρά» τα δάνεια και στη συνέχεια ζητούν τον ουρανό μετά άστρα από τον οφειλέτη.
Οι τράπεζες από την πλευρά τους δεν μπορούν να παραχωρήσουν τα δάνεια στους οφειλέτες διότι υπάρχει ο ηθικός κίνδυνος να σταματήσουν να πληρώνουν και οι ενήμεροι δανειολήπτες τις οφειλές τους προς τις τράπεζες αναζητώντας και αυτοί με τη σειρά τους το «κούρεμα» του δανείου.
Το δικαίωμα πρώτης προτίμησης που ζητούν επιχειρηματικές φορείς απαιτεί νομοθετική ρύθμιση η οποία δεν πρόκειται να κατατεθεί έτσι η λύση θα δοθεί μέσα τη Δικαιοσύνη.
Μέχρι σήμερα οι τράπεζες έχουν πουλήσει δάνεια ύψους 14,5 δις. ευρώ και με το σχέδιο Ηρακλής αναμένεται να προχωρήσουν στην τιτλοποίηση δανείων συνολικού ύψους 30 δις. ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/10/fund-20-100.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια