Αφού δεν μπορεί να τους νικήσει, τους καίει: Με βόμβες φωσφόρου χτυπά τους Κούρδους ο νέος Χίτλερ





Freepen.gr - Μετά την αποτυχία της τουρκικής κατοχής να καταλάβει τις πόλεις της βόρειας Συρίας και ιδιαίτερα την πόλη Serekaniye, ως αποτέλεσμα της ηρωικής αντίστασης που έδειξαν οι αγωνιστές της SDF που έδειξαν αντοχή κι αξιοπρέπεια, η Τουρκία και οι μισθοφόροι της κατέφυγαν στη χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων, σημειώνει το πρακτορείο ΑΝΗΑ.


Οι γειτονιές της πόλης Serekaniye υπόκεινται καθημερινά σε επιθέσεις πυροβολικού, αεροπορίας και πυραύλων από την τουρκική κατοχή, εκτός από τη χρήση του διεθνώς απαγορευμένου φωσφόρου.


Ένας αριθμός περιπτώσεων εγκαυματιών έφτασε στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην πόλη al-Hasakah. "Κάθε μέρα παραλαμβάνουμε δεκάδες άτομα που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση. Το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί όλα τα είδη βαρέων όπλων, επειδή πολλές περιπτώσεις είναι σοβαρές", δήλωσε ο γιατρός Fares Hammu.


"Το είδος των τραυμάτων είναι θρυμματισμένα θραύσματα, αλλά σήμερα υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις εγκαυμάτων. Δεν γνωρίζουμε την αιτία και τον τρόπο με τον οποίο έγινε η καύση, εκτιμάμε πως το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί διεθνώς απαγορευμένα όπλα όπως χημικά όπλα" είπε Hammu.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια