“Στο ψαχνό”, αν χρειαστεί, με τις ευχές Πούτιν… η Γαλλία ήθελε κουρδικό κράτος






Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έχει δώσει το πράσινο φως στην Άγκυρα “να λάβει όποια μέτρα χρειαστούν” σε περίπτωση που οι Κούρδοι δεν συμμορφωθούν με τα συμφωνηθέντα μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.



Το τουρκικό ΥΠΕΞ, παράλληλα, δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τη Γαλλία. “Γνωρίζουμε ότι η Γαλλία εργάστηκε σκληρά για τη δημιουργία κουρδικού κράτους του PKK/YPG στην Συρία και πως τα σχέδιά της ανατράπηκαν από την εκεί επιχείρησή μας”, ανέφεραν οι Τούρκοι.

Άγκυρα και Μόσχα, θα σχηματίσουν κοινό μηχανισμό που θα παρακολουθεί την εφαρμογή της συμφωνίας ενώ θα γίνονται κοινές περιπολίες των τουρκικών και των ρωσικών δυνάμεων σε βάθος
δέκα χιλιομέτρων εντός της Συρίας.

Στη συριακή πλευρά των συνόρων, θα αναπτυχθούν η ρωσική στρατονομία και οι Σύροι συνοριοφύλακες από τις 12:00 το μεσημέρι αύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, εκτός της ζώνης της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης

Ο Πούτιν ο μεγάλος κερδισμένος

Όπως αναφέρει το sigmalive.com «ο Πούτιν με την ανάμειξη της Ρωσίας στη Συρία ήταν αποφασισμένος από την αρχή να αποτρέψει την οποιαδήποτε δυτική επιρροή στο Συριακό ζήτημα. Είναι ένα παιγνίδι μηδενικού αθροίσματος για τον Πούτιν, από το οποίο η Ρωσία έπρεπε να βγει νικητής. Η Συρία ήταν ένα πεδίο ακόμη όπου ακόμη και μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου οι Αμερικανοί δεν έπαιζαν ουσιαστικό ρόλο», σημείωσε. Μέχρι στιγμής, η Ρωσία, κατόρθωσε να το επιτύχει, πρόσθεσε, ο κ . Ιακώβου.


Η Ρωσία, κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις Αμερικανικές αδυναμίες δημιουργώντας μια γεωπολιτική βάση ισχύος στη Μέση Ανατολή, δηλαδή στη Συρία, την πρώτη, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, εξήγησε.

Η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν κατέδειξε ότι η Ρωσία ενεθάρρυνε την Τουρκία να εισβάλει στο Κουρδιστάν της Συρίας, προκειμένου:

Α) Να αναγκάσει του Αμερικανούς σε υποχώρηση από την περιοχή.

Β) Να εκβιάσει τους Κούρδους να αποδεχτούν την υπαγωγή τους υπό το καθεστώς Άσαντ.

«Με τη χθεσινή (22/10) συνάντηση, η Ρωσία, νομιμοποίησε την τουρκική εισβολή στη Συρία και έθεσε ταυτόχρονα όρια στην τουρκική στρατιωτική δράση καταδεικνύοντας ότι αυτός ο οποίος είναι ο κατανομέας ισχύος και παραγωγός ασφάλειας είναι η Μόσχα κι όχι η Ουάσινγκτον», υπογράμμισε.




https://hellas-now.com/sto-psachno-chreiastei-tis-eyches-poytin-gallia-ithele/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια