23 Οκτωβρίου 2019

Μετά τον θυμό, ξεκινάει ένα άλλο συναίσθημα, του Ανθρώπου που δεν έχει τίποτα να χάσει.....κι αυτόν τον Άνθρωπο, τον Ελεύθερο Άνθρωπο, μόνο να τον φοβάσαι μπορείς!

Τις τελευταίες ημέρες έχω πολύ θυμό μέσα μου. Θυμό γιατί μας κορόιδεψαν και θυμό γιατί συνεχίζουν να μας κοροϊδευούν. Θυμό για τα ψέμματα που μας είπαν γύρω από την Συμφωνία των Πρεσπών και παρέδωσαν με τις υπογραφές τους ό,τι οι προγονοί μας κατέκτησαν με αίμα. Θυμό γιατί λησμόνησαν τον Μακεδονικό Αγώνα και τους ήρωες του.
Θυμό γιατί μας στόλισαν με ταμπέλες, Εθνικιστές, όχλος και άλλα κοσμητικά. Θυμό γιατί μας είπαν ότι δεν γνωρίζουμε εμείς ως όχλος από διπλωματία,
λες και η διπλωματία ορίζει πότε θα παραδώσεις εθνότητα, γλώσσα και ονομασία σε ένα φτιαχτό κράτος που ξεπήδησε από τα σπλάχνα της πτώσης των Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Θυμό γιατί θέλησαν να μας ευνουχίσουν. Θυμό για τα προεκλογικά ψέμματα. Θυμό για την άβολη σημερινή αλήθεια. Θυμό για την πολιτική ηγεσία που αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Θυμό κυρίως για εκείνους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτό το συναίσθημά μου. Θυμό γιατί προσπαθώ να βρω τρόπους, μικρούς και μεγάλους, και όσο δεν βρίσκω τόσο πνίγομαι στο θυμό μου.
Θυμό γιατί αν δεν είναι δειλοί, θα πρέπει να εθνικοί μειοδότες.
Όμως μετά τον θυμό, ξεκινάει ένα άλλο συναίσθημα, του Ανθρώπου που δεν έχει τίποτα να χάσει.....κι αυτόν τον Άνθρωπο, τον Ελεύθερο Άνθρωπο, μόνο να τον φοβάσαι μπορείς!


Γιώτα Χουλιάρα
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/10/blog-post_8794.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου