«Καζάνι που βράζει» η Λάρισα για το μεταναστευτικό: Απειλές για αποκλεισμούς δρόμων και κινητοποιήσεις





Εσπευσμένα σύσκεψη συγκαλεί από βδομάδα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης


Οριακή είναι η κατάσταση σε ότι αφορά τις τοπικές κοινωνίες στο νομό της Λάρισας με αφορμή τις επικείμενες ελεύσεις προσφύγων από τη νησιωτική περιοχή. Στα δύο σημεία που πρώτο το onlarissa.gr, αποκάλυψε ότι υπάρχει ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών, στο κέντρο της Λάρισας και στην ορεινή Καλλιπεύκη, έχουν ήδη προκληθεί έντονες αντιδράσεις από κατοίκους και καταστηματάρχες.


Αναδημοσίευση από: onlarissa.gr


Στην Καλλιπεύκη, εκεί όπου ξενοδοχείο με δυνατότητα φιλοξενίας 50 κλινών περίπου εξέφρασε ενδιαφέρον για φιλοξενία, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση παρουσία και του δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη. Το ψήφισμα που ακολούθησε αυτής της συνέλευσης ήταν ενδεικτικό των διαθέσεων αφού οι κάτοικοι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα «ότι αν χρειαστεί θα προχωρήσουν σε όσο δυναμικές κινητοποιήσεις και με οποιαδήποτε μορφή αγώνα θα αποτρέψουν την επιχειρούμενη αλλοίωση του διαρκώς μειούμενου πληθυσμού της Κοινότητάς τους».


Κατά πληροφορίες ήδη έχει αποφασιστεί να αποκλειστεί επ’ αόριστον το οδικό δίκτυο που οδηγεί στο ξενοδοχείο
, σε περίπτωση που επιχειρηθεί η μετακίνηση εκεί προσφύγων και μεταναστών.


Έντονα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr το πρωί του Σαββάτου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή και σεβασμό της εξελίξεις που προκαλεί στη χώρα μας το ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών, όμως από την άλλη, ως δημοτική αρχή, είμαστε υποχρεωμένοι να ακούσουμε και τις τοπικές κοινωνίες. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να είμαστε εγκαίρως ενήμεροι για όλες τις ενέργειες της κυβέρνησης».


ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ


Στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπως έγραψε χθες το onlarissa.gr, οι πληροφορίες για εξέταση του ξενοδοχείου «Astoria» (που διαψεύδονται από την ιδιοκτησία του) από πλευράς κυβέρνησης, έχουν ανάψει φωτιά, όχι μόνον στη δημοτική αρχή της πόλης, αλλά και στους καταστηματάρχες της περιοχής που ετοιμάζονται επίσης για κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από το αίτημα για ακρόαση από το δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη. Ο τελευταίος μάλιστα, θορυβημένος από τις συνεχείς διαρροές για ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην «καρδιά» της Λάρισας, συγκαλεί εσπευσμένα αμέσως μετά την εθνική επέτειο της ερχόμενης Δευτέρας, σύσκεψη.
http://www.freepen.gr/2019/10/blog-post_640.html?fbclid=IwAR2EwD-hFKMXiweq0rybB_z8hP2zBnRIOL9CGVg-7_ULifbmW3v_AUmlUbk

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια