Κατάλαβες, η όχι ακόμα..;; Το τελεσίγραφο Πομπέο και οι κεραίες 5G made in China για την ΟΤΕ




Στη διπλωματική γλώσσα τίποτα δεν είναι όπως ακριβώς ακούγεται. Το «Ναι» είναι «Ισως» και το «Ισως» μπορεί να είναι «Οχι».

Οταν λοιπόν ο Πομπέο έλεγε «βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε», μάλλον πρέπει να το εκλάβουμε ως απειλή και τελεσίγραφο, παρά ως παρότρυνση.

Η επίσκεψη Πομπέο εκτός από τα χαμόγελα και τις χαιρετούρες έστειλε και μηνύματα προς την Ελλάδα αλλά και προς άλλες χώρες καθώς ο υπουργός Εξωτερικών εμμέσως πλην σαφώς ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει θέση στον ψυχρό πόλεμο που έχει ανοίξει μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εστία», υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο με τις κεραίες 5G που ετοιμάζεται να πάρει ο ΟΤΕ για την κινητή τηλεφωνία. Αρχικά το έργο διεκδικεί η κινεζική Huawei η οποία είναι πιο φθηνή και ταχύτατη. Οι ΗΠΑ όμως, απαιτούν από την Ελλάδα να προτιμήσει τη Νόκια η οποία μπορεί να είναι πιο αργή και πιο ακριβή, είναι όμως συμβατή με τα συμμαχικά συμφέροντα. Και τούτο γιατί, οι Αμερικανοί θεωρούν την κινεζική εταιρεία «εκτελεστικό βραχίονα των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων» και ανάγουν το ζήτημα του 5G σε θέμα ασφαλείας για το ΝΑΤΟ.

Να σημειωθεί ότι πριν από καιρό με βάση δικαστική απόφαση, είχε συλληφθεί και ηγετικό στέλεχος της εταιρίας Huawei στον Καναδά.Οι ΗΠΑ τόσο δια του υπουργού εμπορίου Ρος, ο οποίος επισκέφτηκε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Πιερρακάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του όσο δια του υπουργού Πομπέο, έστειλαν τελεσίγραφο να αποκλειστεί η Huawei από την Ελλάδα. Το τελεσίγραφο ωστόσο του Πομπέο, είναι δίκοπο μαχαίρι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη διότι αν η Ελλάδα υπογράψει όπως θέλει η Αμερική, την διεθνή συμφωνία κατά της Κίνας, το Πεκίνο θα σκεφθεί να αποσύρει τις επενδύσεις του από την Ελλάδα.

Αν από την άλλη δεν την υπογράψει, ασφαλώς δεν θα υπάρχει καμία συμπαράσταση στα ζωτικά ζητήματα της χώρας με την γειτονική Τουρκία από τις ΗΠΑ.
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/10/5g-made-in-china.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια