Το Ιράν λέει ότι μπορεί να καταστρέψει το Ισραήλ μέσα σε 30 λεπτά






Freepen.gr - Ο πρόεδρος του Ιρανικού Κοινοβουλίου Mojtaba Zannour, και πρόεδρος για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική, είχε απειλήσει τους Ισραηλινούς νωρίτερα αυτό το μήνα, λέγοντας ότι «εάν το Ισραήλ ή η Αμερική κάνουν λάθος, το Ισραήλ δεν θα ζήσει περισσότερο από είκοσι ή τριάντα λεπτά» σύμφωνα με το East Media Research Institute, MEMRI.



"Χρησιμοποιούμε μια ασύμμετρη στρατηγική για τον πόλεμο", δήλωσε ο Zannour, εξηγώντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να καταστήσει λιγότερο αποτελεσματικές τις δυνάμεις των εχθρών του εκμεταλλευόμενη τις αδυναμίες τους.



"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν 36 βάσεις στην περιοχή ... η πλησιέστερη είναι αυτή στο Μπαχρέιν και η πιο μακρινή βρίσκεται στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό", δήλωσε ο αξιωματούχος.


"Τα αεροσκάφη μας είναι έτοιμα και παρακολουθούν κάθε αλλαγή στις δυνάμεις των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων. Έχουμε ένα σχέδιο πυρός εναντίον των περισσότερων εχθρικών δυνάμεων στην περιοχή. Αν πυροδοτήσουν, θα χτυπηθούν. Όταν ο ηγέτης [Ali Kamenei] δήλωσε ότι πέρασαν οι ημέρες της «συντριβής» και της «φυγής», δεν αστειεύτηκε [...]», τόνισε.


Αναφέρθηκε επίσης στην περίπτωση του αμερικανικού drone που καταρρίφθηκε στο Στενό του Ορμούζ στον Περσικό Κόλπο, λέγοντας ότι το περιστατικό είχε χρησιμεύσει ως παράδειγμα.


Ο Zannour ολοκλήρωσε λέγοντας ότι η χώρα είναι σε θέση να απαιτεί και έχει ισχυρό σύστημα άμυνας και πυραύλων με την επιγραφή «Θάνατος στο Ισραήλ».


Η σχέση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ παραμένει τεταμένη, καθώς οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) συνεχίζουν με αεροπορικές επιθέσεις εναντίον υποτιθέμενων στρατιωτικών στόχων του Ιράν στη Συρία. Με τη σειρά τους, οι Ιρανοί λένε ότι έχουν μόνο συμβούλους στο έδαφος της Συρίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή και ότι η χώρα αρνείται το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει.

http://www.freepen.gr/2019/10/30.html?fbclid=IwAR1tC3aiyXMSsQteeuV5Ww_Vtyh9a-cSVrZs22xlBY1Jkq2Rdk4RMFwLXmM

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια