17 Σεπτεμβρίου 2019

Κόντρα στις επιταγές της παγκοσμιοποίησης, εμείς οι Έλληνες θα γνωρίζουμε και θα τιμούμε το έθνος μας και την ιστορία του.

Από το βιβλίο «Παγκοσμιοποίηση & Φιλελευθερισμός: Από τον Κύκλωπα στον Οδυσσέα» (2015) του αείμνηστου Σαράντου Καργάκου.


«Στη Νέα Τάξη πραγμάτων δεν θ’ αναγνωρίζονται πια εθνικά δικαιώματα. Μόνο τα δήθεν ατομικά. Οι άνθρωποι θα «απαλλαγούν» από εθνικά και θρησκευτικά δεσμά.
Το άτομο θα τοποθετείται πάνω από το εθνικό ή το θρησκευτικό σύνολο. Έτσι θα ζει σε ένα πλαίσιο τάχα ευρύτερης ελευθερίας. Όμως, αυτά που οι κήρυκες της παγκοσμιοποίησης ονομάζουν δεσμά, δεν είναι τίποτε άλλο από δεσμοί. Δεσμοί καταγωγής, δεσμοί θρησκευτικοί, γλωσσικοί, πολιτιστικοί, ιστορικοί. Δεσμοί κοινών τρόπων ζωής, κοινών αγώνων, κοινών πόνων και θυσιών, κοινών ελπίδων. Το έθνος δεν είναι μια ιδεολογική κατασκευή ούτε ένα απλό ιστορικό επιγέννημα. Το έθνος είναι ψυχή. Τι μπορεί να είναι ο άνθρωπος χωρίς το έθνος του; Ένα απρόσωπο ον χωρίς μνήμη καταγωγής, ένα μετέωρο πλάσμα που δεν ξέρει από πού έρχεται, άρα και πού πηγαίνει.»

Κόντρα στις επιταγές της παγκοσμιοποίησης, εμείς οι Έλληνες θα γνωρίζουμε και θα τιμούμε το έθνος μας και την ιστορία του.

Το είδαμε από την σελίδα:
Δημοκρατική Πολιτεία

ΕΡΕΎΝΗΣΕ - ΣΚΈΨΟΥ - ΑΜΦΙΣΒΉΤΗΣΕ ΟΡΓΑΝΏΣΟΥ - ΑΝΤΊΔΡΑΣΕ

Αφύπνιση Αντινεοταξιτών
FCK N.W.OΤο διαβάσαμε από το: Κόντρα στις επιταγές της παγκοσμιοποίησης, εμείς οι Έλληνες θα γνωρίζουμε και θα τιμούμε το έθνος μας και την ιστορία του. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/09/blog-post_622.html#ixzz5zn74Y0lY

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου