Πάρτε μια βαθιά ανάσα και μετά διαβάστε (εκτός ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ): Συμβαίνει ΤΩΡΑ στη χώρα μας




Η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει.


Αυτό το λένε εν γένει τα ΜΜΕ. Ωστόσο δεν μας λένε ΠΟΣΟ χειροτερεύει.

Δυστυχώς οι μεταναστευτικές ροές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και πλέον αγγίζουν (αν δεν τα ξεπερνούν πολλές φορές) τα επίπεδα του 2015, όταν δηλαδή πρωτοξεκίνησε η λεγόμενη μεταναστευτική κρίση.



Η κατάσταση είναι ασφυκτική. Τα νησιά μας έχουν «πνιγεί» στους πρόσφυγες. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και οι δήμαρχοι ζητούν απελπισμένα βοήθεια για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Οι αριθμοί τα λένε όλα: Τουλάχιστον 2.000 μετανάστες έφτασαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου τον Σεπτέμβριο. Από την 1η Σεπτεμβρίου, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, στη Λέσβο έφτασαν 2.078 μετανάστες, στη Χίο 589 και στη Σάμο 802. Τον προηγούμενο μήνα, στα νησιά πέρασαν 5.813 μετανάστες, 3.866 στη Λέσβο, 685 στη Χίο και 1.262 στη Σάμο.

Με λίγα λόγια, από τον Αύγουστο μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του
Σεπτεμβρίου στα νησιά έφτασαν πάνω από 9.000 μετανάστες, οι οποίοι στοιβάχτηκαν στα hot-spot και…δεν προβλέπεται να φύγουν σύντομα από τη χώρα μας.

Καθώς το καζάνι βράζει επικίνδυνα, το Βερολίνο αρκείται μόνο σε…προτροπές προς την Άγκυρα να…κρατήσει τη συμφωνία για το προσφυγικό. Παράλληλα ο Ερντογάν απείλησε πως αν δεν πάρει αυτό που θέλει θα αρχίσει να πυροβολεί με μετανάστες την Ελλάδα. Μάλιστα ο αριθμός των μεταναστών με τους οποίους απειλεί για εισβολή, αγγίζει σύμφωνα με τον ίδιο τα 5,5 εκατομμύρια.

Η Γερμανική Süddeutsche Zeitung,, σε ανάλυσή της σημειώνει ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες έρχονται από την Τουρκία στην Ελλάδα διασχίζοντας το Αιγαίο. Η κρίση θα μπορούσε να οξυνθεί ακόμη περισσότερο, προσθέτει η εφημερίδα, γιατί ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τα σύνορα. Σε αυτή την περίπτωση θα κινδύνευε η συμφωνία με την ΕΕ (για το προσφυγικό), τονίζεται.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Ερντογάν, είχε πριν από λίγα 24ωρα,τηλεφωνική επικοινωνία, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι χιλιάδες αφίξεις μεταναστών στα ελληνικά νησιά.

Τι μόνο που έχουμε να προσθέσουμε, είναι πως η κυβέρνηση πρέπει να δράσει ΑΜΕΣΑ. Ίσως μάλιστα πρέπει να δώσει μεγάλο βάρος στο να επιλύσει το μεταναστευτικό καθώς κινδυνεύει να επισκιάσει τις επιτυχίες της στους διαφόρους άλλους τομείς! Σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι έυκολο, ούτε κάτι που μπορεί να συμβεί από την μια στιγμή στην άλλη ωστόσο γιαυτό την ψήφισαν οι Έλληνες.
https://www.el.gr/diethni/metanastes/parte-mia-vathia-anasa-kai-meta-diavast/
(φώτο: Eurokinissi)
https://oi-asimvivastoi.blogspot.com/2019/09/blog-post_83.html#more

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια