Oλοκληρωτικός αιφνιδιασμός: Έρχονται Ρωσικά ηλεκτρονικά όπλα για την Τουρκία – Κίνδυνος πλέον στο Αιγαίο






Αποκαλύφθηκε από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR TASS, ότι η Τουρκία συζητά την αγορά ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (χερσαία και εναέρια έκδοση), από αυτά που μπλοκάρουν σχεδόν τα πάντα στο συριακό έδαφος, προκαλώντας πλείστα προβλήματα ακόμα και σε εναέριες πολεμικές επιχειρήσεις, ισραηλινών και άλλων δυνάμεων.

Ναι ο Ερντογάν έβαλε στο «μάτι» σύγχρονα ρωσικά ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτουν μια μεγάλη γκάμα τύπων με διαφορετικές ικανότητες στις ρωσικές δυνάμεις, στοχεύοντας ειδικά στο περιβάλλον του Αιγαίου, σε συνδυασμό με την δημιουργία στόλου «φονικών» μη επανδρωμένων οχημάτων που θα καλύπτουν όλα τα ύψη.

«Μόσχα και Άγκυρα βρίσκονται σε συνομιλίες σχετικά με την παράδοση των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς και μαχητικών Sukhoi SU-35 και Su-57 στην Τουρκία», τόνισε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την αμυντική συνεργασία Ντμίτρι Σγουγάγιεφ, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της αμυντικής έκθεσης MAKS 2019.

«Οι σημερινές συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό μου, επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ismail Demir
, θα είναι σίγουρα σημαντικές. Θα συνεχίσουμε να συζητούμε τα θέματα της ημερήσιας διάταξής μας, τα οποία αφορούν τα συστήματα S-400, ενώ θα προχωρήσουμε επίσης σε σχέση με το αεροσκάφος Su -35 και την πιθανή παράδοση του Su-57», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα ενδιαφέρεται να αγοράσει ρωσικά αεροσκάφη υπό το φως της αναστολής παράδοσης αμερικανικών υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35. «Γνωρίζουμε ότι Τουρκία και ΗΠΑ έχουν φτάσει σε αδιέξοδο όσον αφορά τα αεροσκάφη F-35, οπότε υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα αεροσκάφη μας. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για συγκεκριμένες συμβάσεις, που δεν υπάρχουν. Ως συνήθως, πρέπει να διεξάγουμε πρώτα διαβουλεύσεις», τόνισε.


«Επιπλέον, πιθανές είναι οι παραδόσεις και η συνεργασία στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου που είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη», πρόσθεσε ο Σγουγάγιεφ.

Όπως αποκάλυψε χθες το Πενταπόσταγμα, σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχει έρθει η Δύση με την προσκόλληση της Τουρκίας στη Μόσχα και το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ρωσικά όπλα.

Σε μια περίοδο που οι εξελίξεις σε Συρία τρέχουν με ραγδαίους ρυθμούς και το κουρδικό ζήτημα παραμένει ανοικτό, είναι πολύ πιθανό οι επιλογές της Τουρκίας για την ενίσχυση του οπλοστασίου της να καθορίσουν το άμεσο μέλλον της ευρύτερης περιοχής και των νέων συμμαχιών που εδώ και λίγο καιρό σχηματίζονται.

Πέρα από τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 ή Su-57, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τα αεροσκάφη MiG-35.

«Το MiG-35 είναι πολύ ενδιαφέρον αεροσκάφος. Παρεμπιπτόντως, ο πρόεδρος Ερντογάν σταμάτησε χθες στο μοντέλο και έκανε αρκετές επαγγελματικές ερωτήσεις, από την άποψη των χαρακτηριστικών εξοπλισμού και πτήσης», είπε ο ίδιος.

Παράλληλα η Ρωσία έχει λάβει αρκετές αιτήσεις για την αγορά του ανεπτυγμένου της μαχητικού αεροσκάφους MiG-35. Επίσης, τόνισε ότι η Μόσχα ενδέχεται να βοηθήσει την Άγκυρα να δημιουργήσει το δικό της TF-X πέμπτης γενιάς.


ΠΗΓΗ



Το διαβάσαμε από το: Oλοκληρωτικός αιφνιδιασμός: Έρχονται Ρωσικά ηλεκτρονικά όπλα για την Τουρκία – Κίνδυνος πλέον στο Αιγαίο http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/08/o_30.html#ixzz5y6f4y9xj

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια