Κίσινγκερ: Πρέπει να προστατεύσουμε το ISIS, η πτώση του χαλιφάτου θα επιτρέψει τη δημιουργίας μιας «ιρανικής αυτοκρατορίας» Κοινοποίηση:





Ο Χένρι Κίσινγκερ, διπλωμάτης, πρώην υπουργός και σύμβουλους εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ
ο οποίος υπήρξε και ο αρχιτέκτονας της εξωτερικής πολιτικής της χώρας την περίοδο 1969 έως 1977,
παρακολουθεί με προφανή ανησυχία τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τις μάχες των συμμάχων για ήττα των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.

Και αυτό που φαίνεται να την απασχολεί περισσότερο είναι πως αυτή ακριβώς η πολυπόθητη πτώση του αυτοαποκαλούμενου «χαλιφάτου» θα αφήσει «χώρο» και θα επιτρέψει τη δημιουργίας μιας «ιρανικής ριζοσπαστικής αυτοκρατορίας» με την Τεχεράνη να διεκδικεί τα εδάφη που απελευθερώνονται. Κάτι που θα οδηγούσε και στην γιγάντωση του καθεστώτος.

Εάν τα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους καταληφθούν από τις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης ή σιϊτικές δυνάμεις, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι η δημιουργίας μιας εδαφικής “ζώνης” που θα εκτείνεται από την Τεχεράνη έως τη Βηρυτό και θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την ανάδυση μιας ριζοσπαστικής ιρανικής αυτοκρατορίας» καταλήγει ο Κίσινγκερ.


ΠΗΓΗ



Το διαβάσαμε από το: Κίσινγκερ: Πρέπει να προστατεύσουμε το ISIS, η πτώση του χαλιφάτου θα επιτρέψει τη δημιουργίας μιας «ιρανικής αυτοκρατορίας» Κοινοποίηση: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/08/isis.html#ixzz5wMdEm1r1

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια